Србија постала чланица Алијансе за управљање вештачком интелигенцијом Светског економског форума

На Самиту о управљању вештачком интелигенцијом Светског економског форума у Сан Франциску Србија се као 33. држава придружила Алијанси, саопштено из Владе Србије

Ана Брнабић и Клаус Шваб (Архивска фотографија: Телеграм)

На Самиту о управљању вештачком интелигенцијом Светског економског форума у Сан Франциску, чији је домаћин био Центар за четврту индустријску револуцију (C4IR), Србија се као 33. држава придружила Алијанси управљања вештачком интелигенцијом, саопштено је вечерас из Владе Србије.

Чланство у Алијанси Србији ће донети бржи развој вештачке интелигенције (AI) уз експертску подршку, фокусирајући се на одрживост, отпорност и безбедност AI.

Извор: Влада Србије

Циљ Самита, који је окупио лидере и стручњаке из преко 200 водећих светских компанија, организација, био је да се промовишу одговорне иновације вештачке интелигенције, стављајући етичке смернице као приоритет у технолошком напретку, преноси Танјуг.

На Самиту, Србију је представљао саветник председнице Владе Србије Стефан Баџа, који је истакао да је Србија 2019. усвојила Стратегију развоја вештачке интелигенције и да је лидер у региону у развоју те области.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 11. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Шта каже наша струка на Алијансу? САНУ, Институти, Универзитети, психолози, социолози, просветни радници, филозофи, шта каже СПЦ?
    Код нас се чују само два имена за винарије и за АИ, за нискоградњу и за међународне односе и за пензије и за …

    21

Оставите коментар