Шеик Имран Хусеин: Израел допустио напад Хамаса да би имао изговор за рат против Ирана

Оног тренутка кад буде нападнут, Иран ће постати нуклеарна сила, и Вашингтон то не може спријечити. Друго, сва нафтна постројења у Голфском заливу – Саудијска Арабија, Кувајт, Абу Даби – биће дигнута у ваздух

Шеик Имран Хусеин (Фото: Снимак екрана)

Са мном је мој студент из Турске и двоје из Авганистана, муж и жена, на ово тужно вече, у праскозорје рата који добија на замаху – никад није ни престајао – у Светој земљи. Нико је више не зове Светом земљом, јер сви живе у секуларизованом свијету, гдје се религија више не признаје као нешто важно у међународним односима. Нико је више не зове Светом земљом – чак ни влада Израела. Палестина и Израел, али не Света земља. Али за нас који признајемо апсолутну истину – то је Света земља. А у Светој земљи је рат. То је једна од првих ствари о којима смо говорили у једној од првих књига које смо написали у исламској есхатологији – коју вам савјетујем да поново прочитате сад кад се ово дешава у Светој земљи – под насловом Јерусалим у Курану.

Знамо шта се десило у Перл Харбуру, кад је америчка влада знала да Јапан планира велики напад на америчку морнарицу, али нису предузели никакве кораке да заштите бродове и морнаре. Шутјели су, и америчка армада била је уништена. Зашто су допустили напад? Зашто су шутјели? Зато што су имали већ припремљен план, и био им је потребан тај напад да мобилишу јавно мњење. Невини животи су изгубљени због дволичности америчке владе.

Пол Крејг Робертс: Напад Хамаса има призвук рушења кула близнакиња у САД 11. септембра 2001.

Исто се десило 11. септембра 2001. Не само да је америчка влада знала да се спрема терористички напад на Свјетски трговински центар, већ је америчка ЦИА учествовала у планирању и извршењу напада – разумије се, у договору са сестринским израелским Мосадом. И дозволили су да се напад догоди, иако су знали да се спрема. Толики недужни људи изгубили су животе. Наравно, било је и оних који су упозорени да не иду на посао тог дана.

Није могуће да Израел није знао да се напад спрема. Ако смо у праву, шта слиједи, из исламске есхатолошке перспективе?

Ако је Израел знао да се напад припрема, онда је можда израелски Мосад играо улогу у дотурању толиких количина напредног америчког оружја у Газу. Мосад је морао играти улогу у том. То, дакле, није било изненађење за Израел. Али, Израел је, попут америчке владе, изабрао да шути, и допусти да невини људи изгубе животе.

Кејтлин Џонстон: Израелске службе прошле седмице нису имале појма, ове знају гдје се све крије Хамас

Ако је израелска влада знала да се напад спрема, и изабрала да шути и дозволи да се он догоди, то може бити једино зато што је на дјелу крупнији план, и ово им је било потребно да га спроведу. А шта тај план може бити?

У Јерусалиму, у Курану, смо истакли да Тора каже да се Света земља простире од ријеке Нила до ријеке Еуфрата. А то није тачно. Али тако је у Тори, и разлог што је држава Израел поново настањена на Светој земљи је што Јевреји вјерују да ће Месија доћи. Досад није дошао. Они одбијају Исуса, сина Маријиног, као Месију. Исус није Месија, каже Израел. Он је лажни Месија.

Али хришћани кажу „не“. И муслимани кажу „не“. Разумије се, говорим о хришћанима који иду за Исусом – не тичу ме се хришћани који иду за Деда Мразом. Хришћани из Западног свијета који подржавају Израел углавном су људи који иду за Деда Мразом – погледајте их током Божића и видјећете за ким иду.

Дакле, муслимани и хришћани који иду за Исусом. Ми кажемо: Не – Месија је био Исус, Син Маријин. Он је дошао. И отишао. И вратиће се. Али они у то не вјерују. Одбијају то. И подигли су државу Израел на Светој земљи, да би њихов Месија, који би тек требало да дође, могао владати Израелом у Јерусалиму, и владати читавим свијетом, и да се врати златно доба. Потребно им је, дакле, да држава Израел прошири територију и обухвати библијске обрисе Свете земље.

Дакле, можда је план иза кулиса овог рата – имајте на уму да не употребљавам изразе попут талибан и слично; непрестано сам говорио о исламском отпору у Авганистану, и у том смислу говорим и о исламском отпору у Светој земљи, за разлику од секуларног палестинског националног отпора предвођеног Палестинском ослободилачком организацијом – да Израел планира рат већих размјера. Да покуша да испровоцира Хезболах у Либану да званично ступи у рат – а кад Хезболах ступи у рат, отворен је пут ка Ирану.

Амбасадор Израела у УН Гилад Ердан: Режим у Ирану потпуно сличан нацистичком

Али, ако Израел мисли да може покренути рат против Ирана, и да он може бити успјешан – игра се с ватром. Зашто? Оног тренутка кад буде нападнут, Иран ће постати нуклеарна сила, и Вашингтон то не може спријечити. Друга посљедица напада на Иран је да ће сва нафтна постројења у Голфском заливу – Саудијска Арабија, Кувајт, Абу Даби, сва – бити дигнута у ваздух. Јер Иран има ракете да их уништи. Деси ли се то, и дође до катастрофалног уништења нафтних поља на Средњем истоку, можете ли замислити какве би то посљедице имало по свјетску економију? Широм свијета новац ће почети губити вриједност, цијене ће стреловито расти, и мржња човјечанства према вама ће се појачати. Јер сте ви ти који су испровоцирали Иран. Мржња према држави Израел биће таква да вам ништа неће помоћи ни Вашингтон, ни Лондон, ни Париз.

Пажљиво ћемо пратити хоће ли Хезболах бити испровоциран да уђе у рат, и хоће ли то водити рату с Ираном, како очекујем. Надам се да глупост неће превладати, и да у Израелу има здраве памети да се не би требало играти с ватром.

Али, за наше људе широм исламског свијета: руски предсједник Путин је у праву кад каже да су срца муслимана широм свијета с Палестинцима. Њихове власти можда су пудлице Вашингтона, али људи нису. Погледајте Јордан, и видјећете контраст између власти и народа. Погледајте Египат, и видјећете контраст између власти и народа. И погледајте Пакистан, патетични Пакистан. Погледајте јенкијевске пудлице који су генерали у пакистанској војсци, и видјећете разлику између народа Пакистана, чија срца куцају са Светом земљом, с палестинским муслиманима и хришћанима, и погледајте власт и генерале.

Израелски министар одбране: Наредио сам потпуну офанзиву на Газу, боримо се против животиња у људском облику

Алах каже у Курану да је Господ Бог сваком људском бићу даровао поштовање и част. Сваком људском бићу. А наш Пророк је рекао да ће сви људи једнаки стајати пред Господом Богом на Судњи дан. Тако да кад Тора каже да се Израелци рађају као надмоћнији, да су изабрани Божји народ, а да је остатак човјечанства испод њих – погледајте до чега је то данас довело. Да израелски министар одбране за Палестинце каже да су животиње.

Сјећам се, давно је било, кад је израелски премијер Јицак Шамир на сахрани досељеника ког је убио Палестинац, а сахрана је била на врху брда, с врха брда обраћајући се Палестинцима рекао: „У нашим очима ви сте обични скакавци“.

Изјава некадашњег премијера Израела Јицака Шамира у којој за Палестинце каже да су као скакавци у очима Јевреја (Извор: Њујорк тајмс)

Исти језик користили су Европљани кад су ишли на амерички континент, спроводећи етничко чишћење америчких Индијанаца. Исто и у Аустралији, према старосједиоцима – да то нису људска бића, него ниже од тога. То је довело до робовласништва у Западној цивилизацији – узимања Африканаца за робове и одвођења на амерички континент. Јер нису вјеровали да су то људска бића попут њих самих.

Винстон Черчил: Арапи имају онолико права на Палестину колико права на простирку има пас који је на њој дуго лежао

Русија је одбацила ту „ексклузивност“. Хришћанска Русија осудила је ту искључивост. Хришћанска Русија себе не сматра надмоћном у односу на остале људе. Али народ Израела допушта свом министру да Палестинце назива животињама.

Ако вјерујете да сте изабрани народ Господа Бога, зашто не желите смрт? Не, каже Куран. Они никад неће жељети смрт, јер знају шта чине.

Посрбљавање, препис и приређивање: Стање ствари

(Јутјуб канал шеика Имрана Хусеина, 15. 10. 2023)Categories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Хвала СС за текст. Шеик Имран је заиста велики човек. У једној емисији је претварање Свете Софије у џамију, назвао највећим варварством у историји…Увек се у својим наступима залаже са дијалог хришћана и муслимана…А и ова опаска за папазе-да иду за деда мразом, је сјајна..😃

    44
    1
  2. Шеик Имран је један од највећих живих мислилаца. Иако нисам компетентан да то могу тврдити, мислим да је у Исламској мисли највећи.

    17
    1

Оставите коментар