Александар Раковић: Руководство Музеја жртава геноцида себе да растерети даљег управљања том установом

Смањивањем броја жртава, односно лицитирањем бројем жртава геноцида у Јасеновцу непотребно посејана јабука раздора у српском народу, сматра историчар Раковић

Александар Раковић (Извор: ИН4С)

Српски историчар др Александар Раковић казао је у интервјуу за ТВ Информер да је смањивањем броја жртава, односно лицитирањем бројем жртава геноцида у Јасеновцу непотребно посејана јабука раздора у српском народу.

Раковић је нагласио да руководство Музеја жртава геноцида у Београду треба да има у виду своју одговорност за то и да стога „себе растерети даљег управљања том установом“.

Према Раковићу, последице тог умањивања и лицитирања су такве да је дошло до неповерења и међу виђенијим Србима који имају истоветно мишљење о томе да не треба неутемељено и произвољно умањивати процене од 700.000 жртава геноцида, међу којима је 500.000 убијених Срба.

Раковић је посебно нагласио да председнику Управног одбора Музеја жртава геноцида треба одати признање за херојско држање на Косову и Метохији.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 17. 9. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

3 replies

 1. Ово су примери како Срби негују своје издајнике. Ми хоћемо да растеретимо Ћулибрка и Ристића њихових функција, да могу даље несметано да бељезгају из позадине на штету Срба, уместо да се у потпуности одстране – да се Ћулибрк рашчини, а Ристићу да се забрани бављење историјом, да му се поништи диплома, одузме лиценца и сл… За пример осталима!
  Кинези су народ од преко милијарду, па не желе да приуште себи издајнике. Имају своје веома ефикасне методе!
  Срби су бројчано сићушан и мајушан народ, такорећи и на издисају звог беле куге, али издајници немају чега да се плаше. Јер ниједан није прописно кажњен!

  33
  5
 2. Расправа о броју жртава Јасеновца траје неколико година. Зашто није досадила њеним учесницима? Срби нису убијани само у Јасеновцу већ у целој НДХ и целој окупираној Југославији.

  13
  2
 3. „… не треба неутемељено и произвољно умањивати процене од 700.000 жртава геноцида, међу којима је 500.000 убијених Срба.“

  Молим?!? Колико жртава геноцида и од тога колико Срба?!?

  Руководство Музеја жртава геноцида у Београду треба да има у виду и своју одговорност и у томе да је г-дина Раковића и/или још којекога у ланцу преношења ове изјаве потпуно растеретило основне спознаје о размерама предметног злочина.

  <a href="void(0)" title="Свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  <a href="void(0)" title="Не свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  4
  4

Оставите коментар