Ана Брнабић: Пуна и безрезервна подршка Владе целокупном тиму Музеја жртава геноцида

Током дужег, срдачног и конструктивног разговора председнице Владе и директора Музеја Дејана Ристића анализиране су активности Музеја жртава геноцида 

Дејан Ристић и Ана Брнабић (Извор: Музеј жртава геноцида)

Београд, 12. септембар 2023. године Данас је одржан још један у низу редовних консултативних састанака председнице Владе Републике Србије г-ђе Ане Брнабић и директора Музеја г. Дејана Ристића.

Током дужег, срдачног и конструктивног разговора анализиране су активности Музеја реализоване у раздобљу између данашњег и претходног сусрета премијерке и директора. Такође, том приликом разматрана је и динамика реализације музејских активности у наредном периоду.

Председница Владе је и овом приликом истакла пуну и безрезервну подршку Владе Републике Србије целокупном тиму Музеја жртава геноцида и још једном упутила честитке на постигнутим бројним резултатима.

Музеј изражава захвалност премијерки г-ђи Брнабић и свим министрима у Влади Републике Србије на континуираној подршци коју пружају овој установи културе од националног значаја.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Музеј жртава геноцида, 12. 9. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

11 replies

 1. Нашла крпа закрпу.

  Иван Стево Крајачић рече Србима: „Мало смо вас побили.“
  А ови то буквално схватили.

  46
  3
 2. Ана, одавно знамо ко си, шта си, шта ти је задатак. Буди сигурна да знамо и шта ћемо са тобом, Ристићем, Мишином… наравно и Вучићем!

  38
  2
 3. Крај

  Понекад
  Пожелим крај
  Крај надања
  Крај падања

  Да не гледам
  Жито
  Што труне
  У класу

  Да не слушам
  Вас
  С бијесом
  У гласу

  Прах праху
  Пепео пепелу
  Душа
  Богу

  Момчило

  17
  2
 4. Ана Брнабић: „Пуна и безрезервна подршка Владе Јовану Ћулибрку (целокупном тиму Музеја жртава геноцида)“.

  Порфирије Перић, Ани Брнабић: „Имате моју и пуну подршку Цркве да будете премијер, о вама мислимо све најбоље“.

  Свети Архијерејски Сабор, Јовану Ћулибрку: „Брате, имаш Благослов Цркве на дужност епископа и Председника Саборског одбора за Јасеновац“.

  Јован Ћулибрк: „Ми смо усаглашени са председником Републике Србије г. Александром Вучићем. Beogradski (sic!) Muzej žrtava genocida i NDhrvatski JUSP (Javna U-stanova Spomen-područje Jasenovac) u ovom trenutku imaju približno isti broj imena žrtava Jasenovca – to je svakako najdragocjenije što imamo i dobar je osnov za svaku buduću suradnju“.

  Српски интелектуалци и верна чеда Светосавске Цркве (мр, др, проф, академици et al словесне овце) Патријарху Порфирију и Светом Архијерејском Сабору СПЦ: „Тражимо да се Јован Ћулибрк разреши са свих дужности везаних за Јасеновац и геноцид“.

  Патријарх Порфирије и САС СПЦ: (достојанствено наћулили брке).

  Мр, др, проф, академици et al Влади Србије, забринути: „Позивамо вас да хитно разрешите Јована Ћулибрка дужности председника УО Музеја жртава геноцида“.

  Ана Брнабић и Музеј жртава геноцида, хитно, у навечерје празника Јасеновачких мученика: „Пуна и безрезервна подршка Владе Јовану Ћулибрку и целокупном његовом тиму“.

  Ок, схватам да је у питању circu(lu)s vitiosus, илити по влашки врзино а по србски вилино коло, које се притом живахно игра на костима мученичким, али није ми јасно: ко је ту луд, ко збуњен, ко коловођа, ко вила а ко баба која је платила динар да уђе али сад нема два да изађе?

  35
  4
 5. Па, такав је задатак добила, да изрази пуну подршку.

  22
  1
 6. Ово је доказ да ревизионистички наратив о броју страдалих Срба у канибалистичкој творевини званој НДХ, долази из државног врха уз срамотну и прећутну сагласност српске екуменистичке патријаршије која се удаљила од Бога!. Ватикан и РКЦ желе да сакрију геноцид над српским народом и своју директну одговорност за почињено зло без пандана по свирепости у историји цивилизације. СПЦ која активно ради на српском унијаћењу, тај инфернални посао подржава. Власт која жели да од нас направи “еуропљане” пристаје на трговину националним интересима. Обичан народ је потцијењен и презрен. Шта ће бити епилог? Нека Господ одлучи!
  Како рече Свети Владика Николај: Ако је Господ са тобом, чега се бојиш?
  Ако није, чему са надаш?

  31
  3
 7. Сад не би требало да више ико има било какве дилеме. Реч је о пројекту националне катастрофе!

  26
  2
 8. @ Пуниша Рачић

  Пре две године 2021. у Јозефштату (бивши Београд) у Новом двору Карађорђевића у Председништву Републике Србије „председник Републике Србије“ Александар Вучић је за телевизиону станицу сарајевских исламонациста „Фаца“ јавно и званично изјавио да не може да каже да је био геноцид над Србима у систему државних кољачких логора Ендехазије у Јасеновцу на Сави 1941-1945.
  Све.

  15
  1
 9. @ Дана Тан

  Познато ми је, наљутили би се Хрвати што их подсјећамо на њихову суштину. Зато није усвојена ни Резолуција коју је предлагала Смиља Тишма. Скандалозан је и говор патријарха у Јасеновцу када је рекао да су се они који су клали Србе исписали из људског рода па не припадају никоме. Има тога још, суштина је да покушавају да нам ускрате право на историјско памћење. Сви ми који се боримо само за то да се сазна истина о српском страдању, говоримо гласом тих наших мученика. Ми не позивамо на освету, када бисмо нашим непријатељима узвратили истом мјером онда између нас не би било разлике. Разобличавати издајнике и богоборце, борити се за истину о српском мартиријумском усуду, то је наш задатак и на тај начин показаујемо пијетет према невиним српским жртвама.

  12
  1
 10. Да ли је Ана Брнабић г-ђа само у објавама Музеја жртава геноцида или шире?
  Како ли онда ствар стоји са несрећним г. испред Дејана Ристића?

  Они и њихови држитељи сматрају да смо као и они што су, сматрају да смо заправо мртви. Осим што се ничега не стиде, као и они чијих су злочина заход, из те мисли црпу сву снагу за ова непочинства.

  Пренимо се јер много је касније него што мислимо. Пренимо се.

  12
  2
 11. @ Пренимо се

  Ана Брнабић је госпођица, није госпођа, пошто је званично уседелица.
  Дејан Ристић, кад данас 2023. јавно и званично титулише Ану Брнабић госпођом због њезиног противприродног и противуставног истополног саложништва, безочно руши правни поредак Републике Србије тако да мора одмах да он буде одстрањен са дужности директора Музеја жртава геноцида.

  11
  3

Оставите коментар