Бошко Јакшић: Графити „Кад се војска на Косово врати” у Русији као трубе рата

Знају добро Руси какву буру подиже графит ’Кад се војска на Косово врати’. Ништа није препуштено случају. Налогодавац графита у обе државе је исти. Само се ангажују локални извођачи

Бошко Јакшић (Фото: Фонет/Ненад Ђорђевић)

Ових дана су широм Русије осванули графити „Кад се војска на Косово врати”, а аутори су се потрудили да порука проблематичне солидарности брзо стигне до Србије где су је патриотски русофили дочекали као још један крунски доказ пријатељства два народа.

Руска Федерација и Владимир Путин, могло би да гласи незванично тумачење поруке, подржавају војни упад Србије на Косово како би се отета земља вратила матици. Баш као што је Русија војском 2014. покорила и анектирала Крим. То што у једном случају брани суверенитет и територијални интегритет, а у случају Украјине га руши, то је већ привилегија светских моћника.

Иза поруке крије се прагматски интерес Москве да Србију увуче у ратни сукоб на Косову. Ништа мање, ништа више. Проблем је што овдашњи примаоци поруке, заслепљени емоцијама, нису у стању да прочитају суштину.

Руси се Срба сете када су им потребни. Лако је њима да са нама раде шта хоће када знају с ким имају посла. Ми њима браћо, они ни да нас сврстају у десет најомиљенијих народа.

Графит у Бањалуци (Фото: Андреј Леонов/РТ Балкан)

Руси су давно имали прилику да заштите своју српску браћу. Јуна 1999. су, после усиљеног марша из Босне, заузели приштински аеродром „Слатина”. Амерички генерал Весли Кларк, тада командант НАТО-а у Европи, дао је налог за заузимање аеродрома како би се Руси удаљили. Британски генерал Мајкл Џексон одбио је наређење речима за историју: „Нећу започињати Трећи светски рат за вас.”

Руси су могли да остану, али у Москви је на пролеће 2003. донета одлука о повлачењу руских војника из мисија на простору бивше Југославије. Косово је препуштено снагама Кфора, а Руси су заузели вербалну бусију обећавајући Србији заштиту у Савету безбедности УН.

Сада креатори хибридних операција у Кремљу, користећи ефикасну пропагандну машинерију, поручују Србима да врате војску на Косово – што би изазвало оружани сукоб неслућених размера. То што би се та војска враћала у пластичним кесама, Москву не занима. Било би од користи да покуша да ослаби притиске које трпи због агресије на Украјину.

Подстицање „повратка војске” пропраћено је идиличном поруком „Срби и Руси браћа заувек”, исписаном на два језика и окаченом по плакатама на више локација по Москви, укључујући и на згради медијске куће „Расија севодња” у једном од најстаријих делова града.

Плакат на згради медијске куће „Расија севодња“: Срби и Руси браћа заувек! (Фото: РИА Новости)

Овдашњи путинофили су одушевљени. Само да их подсетим: колико сам чуо, Русима су браћа и Украјинци. Врући Балканци не познају хладне северњаке. И даље слепо верују да је Русија највећи донатор Србији иако донације износе 0 (словима нула).

Како се олако поништавају многа поглавља историје која кажу да су се Руси увек и искључиво водили сопственим интересима, и онда када су се представљали као „браћа”. Овде то многи не знају и не желе да знају. Заборављају да су током последњег рата Руси Хрватској давали оружје које нису хтели Србији. Заборављају како је олако Путин најавио да је спреман за трговину Косово–Донбас.

Бошко Јакшић: Добијамо новог суседа – републику Косово, заборавите убудуће на тзв. Косово

Графит је опасна пропаганда у земљи у којој су управо догађаји на Косову 1999. Москви обезбедили утицај какав дотле деценијама није имала. Кремљ је на темељима пансловенства и панправославља Србију претворио у најближег савезника у Европи (сем Белорусије) и вешто капиталише на томе што разни грађани ове земље славе рођендан Владимира Путина и најрадије би га видели као лидера Србије. Руси и Срби као једини браниоци Бога и православља на земљи побеђују у борби против западних сатаниста које чека пакао.

Режимски медији одмах су прихватили да шире поруке које преноси телевизија Раша тудеј, забрањена по Европи. Требало би да будемо просто очарани што су по Москви, Санкт Петербургу, Јекатеринбургу, Саратову, Тјумену или Орелу исцртани поменути графити.

Овдашњи путинофили тумаче их као знак да уз Србе стоји читав руски народ. Песимисти попут мене у свему виде добро осмишљену милитантно маркетиншку акцију. Занима ме шта ће сада да кажу на Пинку.

Знају добро Руси какву буру подиже графит „Кад се војска на Косово врати”, стих из народне песме „Јечам жњела косовка девојка” који је покојни митрополит црногорско-приморски Амфилохије изменио. Не само у Србији, већ и по Црној Гори у Републици Српској. Активисти су онај у Београду прекречили, али се убрзо појавио на истом месту и на десетинама локација широм Србије.

Ништа није препуштено случају. Налогодавац графита у обе државе је исти. Само се ангажују локални извођачи.

Руси упорно играју на косовску карту експлоатишући емоције значајног дела српског народа. Представљају се као свеци заштитници. Спољни чувари косовског завета, кључари српског Јерусалима. И добро им иде, што потврђује и одушевљење графитима код дела јавности.

Методологија је већ толико пута испробана. На дан проглашења косовске независности, 17. фебруара, ове године је у Москви испред амбасаде Србије одржан митинг солидарности. Читале су се пригодне поруке: „НАТО је убица словенског света”, „Косово је Србија” и „Руси и Срби су браћа заувек”.

У јулу је на пријатељском мечу Црвене звезде и Зенита у Санкт Петербургу развијен транспарент „Руси и Срби заувек браћа”, а недавно су – потврђујући оркестрираност кампање – навијачи фудбалског клуба Спартак у Подмосковљу исцртали графит „Кад се војска на Косово врати”.

Позивни графит војсци Србије је претећа провокација. Позив на косовски бој у пуном смислу те речи: тамо су се после два века вратили – Турци. Ено их у касарни Султан Мурат. Хоће ли власти реаговати? Кладим се да неће иако је ово прст у око омиљеној тези Александра Вучића да је Србија фактор стабилности у региону.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 8. 2023)

Прочитајте још

Бошко Јакшић

Бошко Јакшић је био дугогодишњи дописник Политике из иностранства, а у пензију је отишао 2014. са места уредника Спољнополитичке рубрике. Сада је коментатор који се бави домаћим и спољнополитичким темама, из пензије. Током извештавања из Рима, написао и чувени акростих. Отац му је био предратни париски ђак и послератни генерал ЈНА. Можда је ипак најпознатији по чињеници да је његов „фасцинантан текст о Косову“ био похваљен директно из Стејт департмента, из уста/пера Данијела Фрида, ондашњег заменика секретара САД за Европу и Евроазију. Занимљиво је да уредништво Политике и даље објављује овог „пензионера“ и вредно поставља сваки његов прилог на (ограничено) Интернет издање. У фебруару 2015. године написао текст „Зашто не понудити Косову столицу у УН?“, у децембру 2019. заложио се да „Србија прва повуче непризнавање Косова“, док је у октобру 2022. залагање за реинтеграцију КиМ оценио као „Златоусту декларацију са опасним последицама“. Био сарадник Стратфора. У Надзорном одбору је Ист-вест бриџа, члана ТрилатералеCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

25 replies

 1. ШкоБо Шићкај

  Пљувачком сопственом улепљен
  Истрајава у пузању
  Чизму гЊАТОвску лижући
  Кости предака презире
  Издајом дишући
  Црвом цркотним запахњује
  Антинародни пород аспидин

  60
 2. Смисао објављивања текстова Бошка Јакшића, видим само у томе да се посетиоци и читаоци овог портала, увере о каквом моралном јадничку је реч.

  59
 3. Да ли је овај човек луд или се прави да је луд? Ајд’ што лупета о некој српској инвазији на Косово, што ни пас с маслом не би појео, него хоће да прсне од једа што се дичимо да смо са Русима браћа!
  Да, Јакшићу, Руси су наша браћа! А твоја браћа су НАТО бестијалне убице и кољачи српскога рода. И ниси, нажалост, ти једини изрод у српском роду који тако осећа, тако говори и тако ради. Има вас као као кукоља у житу, раскрилили сте се Србијом као ноћне немани. Гори сте од дивљег сирка и амброзије заједно.
  “Политика” је поодавно постала сливник за свакојаки простаклук и отпад, те није ни чудо што ангажује овакве Метузалеме којима је кречана попила мозак.

  57
  1
 4. On je bas totalno prolupao.

  42
 5. Апсолутно обавезно, уз објаву оваквих текстова наводити на крају белешку о томе ко је аутор. Ко је ******* која наводно поклоњени парама оцењује искреност пријатељства. Ко је **** који је служио и служи свима који плаћају пљување по нама. Добро је објавити слику, да сви могу да препознају “великана” српског новинарства.
  Кад се војска на Косово врати, биће крај оваквим људском излучевинама. Он није достојан да корача овом земљом, да спомене Косово, Русију, чак ни да му задња кућа буде међу нама. Нестварно је колика септичка јама је неопходна овој страдалној земљи.

  38
  1
 6. Да се комплетирам и испод оригиналног текста
  ,На Политици нису хтели да ми објаве коментар на овај текст:
  “Да су кроато-комунистичко-курватски генерали који су пре него су окупирали Србију ј….и овце, научили да користи презерватив кад су то исто радили с “госпођицама” ми би данас били би поштеђени оваквих логорејичних дијареја”
  Ви очигледно немате проблем да га објавите 👏

  26
  2
 7. Лешинарска п……..ња, од „пемзијА“ разноразних.

  24
 8. Човек је просто незналица, што је ипак чудно, дуго пише, о свему и свачему, па се претпоставља да је нешто и научио! Кад је о Русији реч, Србије без ње једноставно не би ни било! Само треба завирити у неку књигу, макар и у обичан уџбеник, и наравно, не бити такав мрзитељ Руса, Русије и Путине и обожавалац Британаца и Американаца, којима, како он каже толико дугујемо! А шта им све дугујемо, искусили смо! Иначе, верујем да су се многи уверили да оно старо веровање да се све враћа није баш сасвим неосновано!

  30
  1
 9. Срби за овакве имају леп израз – гњида!

  <a href="void(0)" title="Свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  <a href="void(0)" title="Не свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  19
 10. “Срамна провокација америчке амбасаде –’Кад се америчка
  војска у Србију врати’ “
  https://srbin.info/politika/sramna-provokacija-americke-ambasade-kad-se-americka-vojska-u-srbiju-vrati/

  11
 11. Био би ред да Бошко Јакшић на крају открије ко су његови налогодавци и ментори?

  15
 12. Бљутаво, јалово, горко, кисело…демагогија препуна лажи. “Мирише” (да се не изразим на прави начин) на америчко – британски капитал, који србофоби (без обзира на националност наведену у пасошу) стављају у своје џепове, блатећи земљу која их подигла.

  Жалосно, бедно, јадно…

  Али све ће на своје доћи КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ.

  ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!!!

  26
 13. Stvarno ne znam zašto ste preuzeli tekst iz jednog komunističkog glasila i njenog servilnog penzionsanog agiitpropa. Komunisti su enormno zla naneli srpskom narodu. Njihovi unuci to još uvek svakodnevno čine. Mrze nas iz dna duše od svog osnivanja a zvanično od Drezdeskog kongresa. Za sva svoja počinjena zlodela moraće jednoga dana da ogovaraju. Došli su na vlast pomoću osvedoćenih ostrvskih mrzitelja svih pravoslavnih slovena koji su davno imali nekog razbojnika sa mačijim srcem koji je ubijao i pljačkao po inostranstvu a njegovi bolesni potomci vekovima to i dalje čine. A pisac ovih sasvim beznačajnih opaski u tekstu koje ste preuzeli već poduže radi za tu ostrvsku i prekookenasku bolesnu štenad, plašeći se kao i ona, strašnog nadolazećeg ruskog suda i kazne. Jer za zločin, sledi kazna, znaju oni to jako dobro a izvačili su se predugo,

  26
  3
 14. @Ceterum Censeo
  Strasno mi tesko pada ovo uopstavanje da su komunisti naneli enormno zlo srpskom narodu. Moj pokojni otac je bio komunista, ucesnik drugog svetskog rata, invalid iz tog rata. Izuzetno posten covek koji me je naucio sta su prave vrednosti u zivotu. On je bio Srbin iz Crne Gore. Sva moja enormna ljubav prema Srbiji potice od njegove ljubavi prema Srbiji, sve sam od mojih roditelja najlepse naucila. Zar se Srbija nije najvise izgradila i razvila u svakom pogledu za vreme komunizma /socijalizma? Dokle cemo samo kritikovati ( ima mnogo razloga za kritiku, bez sumnje) a zaboravljati da je bilo i dobrih strana komunizma ( ako nista drugo, a ono kao kocnica kapitalizmu bez humanosti, sve do sloma socijalizma u svetu, sto je rezultiralo ovom strahotom neoliberalnog kapitalizma koji ce nas sve unistiti)?Razumem Vasa osecanja, takodje sam bila kriticar komunizma ( nikada clan partije, ni jedne) a to sam i danas, ali bez ovakve iskljucivosti. Ipak se tu radi o losim ljudima, bez obzira na politicko opredeljenje.

  7
  15
 15. @Ariel Africa
  Ne radi se o nikakvom uopštavanju. Očigledno ne želiš da se upoznaš sa istorijskim činjenicama. Naravno da ti je draži romansirani (zamagljen i neistinit) pogled na period od 1941. godine na ovamo jer ti je otac bio partizan a samim tim i član KPJ. Pa nije sve bilo bajno i sjajno, moraću da te razuverim.
  ~ Preporučujem ti da pročitaš odluke Drezdenskog kongresa iz 1928. Na primer za početak pročitaj ovaj tekst: https://www.pecat.co.rs/2012/07/sudbina-srba-odredjena-je-1928-godine-u-drezdenu/
  ~ Pa otvorena podrška komunista hrvatskim ustašama u pobuni 1932 u Licii čime je otpočela saradnja sa osvedočenim srpskim krvolocima. https://historija.info/velebitski-ustanak-1932-kako-je-kpj-podrzala-ustase/
  ~ Partizani tj. komunisti su navodili savezničko bombardovanje srpskih gradova od oktobra 1943. do septembra 1944. Први је на мети западних савезника био Ниш, који је бомбардован 20. октобра 1943. године, а затим још 15 пута; Београд 11 пута; Земун и Алибунар по 4 пута; Нови Сад 3 пута, Смедерево, Ћуприја и Поповац код Параћина по 2 пута, Сремска Митровица, Рума, Петровград (Зрењанин), Крушевац, Пећ, Крагујевац, Ковин, Панчево, Велика Плана, Пријепоље, Куршумлија, Прокупље, Вучје, Лебане, Грделица, Лесковац, Подујево, Рашка, Сталаћ, Косовска Митровица, Приштина и други. Šta misliš koliko je nedužnih srpskih žrtava tada bilo. Raspitaj se malo…
  ~ Ti isti partizani su u Sloveniji 1945. godine, POSLE završetka drugog svetskog rara POBILI nekoliko desetina hiljada izbeglica a među njima NAJVIŠE SRBA. Rat je inače završen 9. maja te iste godine. ČETIRI meseca po okončanju svih nepriateljstava u Evropi je činjen genocid od strane komunista.
  ~ Најдрастичнији су ипак примери злочина извршени на крају и непосредно по завршетку када је спровођен масован терор. Истраживања комунистичких злочина су вршена и у осталим државама бивше Југославије, док је Влада Србије основала Државну комисију за тајне гробнице убијених после септембра 1944. За нешто више од шест година рада државна комисија је поименично пописала око 60000 пострадалих. С обзиром на то да се Комисија у свом раду у највећој мери користила комунистичком архивском документацијом, а да значајан део те документације фали (око 30%) овај број може бити нешто већи.
  E tako su tvoj tata i njegovi drugari došli na vlast i u posed svega što su posle imali… jer pre toga ništa nisui mali.
  UBILI SU PREKO 100.000 SRBA.

  Da li ti je ovo dovoljno?

  13
  8
 16. @Ceterum Censeo

  Ne, apsolutno nedovoljno. Pa to su samo dva clanka koji mogu biti puni proizvoljnih informacija (nagledala sam ih se). Pored toga, svako ih tumaci iz nekog svog ugla.
  Ko je vrsio ta streljanja Srba po Srbiji? Da nisu to mozda bili bas Srbi?
  Naslusala sam se prica o zavidnim komsijama koji bi uperili prst i nekoga oznacili kao izdajnika…Desava se i danas. I desavace se dok je sveta i veka. Zasto niko od srpskih politicara iz vlasti nije to pitanje pokrenuo odmah, ukoliko je bilo takvih saznanja? Ikada?
  I dan danas zivimo u stanovima koje su nam zli komunisti sagradili, da ne pricam o drugim institucijama, jos manje o fabrikama, privrednim objektima, skolama, bolnicama, dispanzerima, vrticima……
  Oprostite, dragi gospodine, ali sve sto se desava od 2000 godine dozivljavam kao cetnicku osvetu.Unistiti sve sto su ti zli komunisti napravili, pa makar i na svoju stetu. Budite iskreni.Nema na ovom svetu drustva koje je samo lose ili samo dobro.

  7
  13
 17. @CETERUM CENSEO: „UBILI SU (komunisti) PREKO 100.000 SRBA.
  Da li ti je ovo dovoljno?“

  @Ariel Africa: „Ne, apsolutno nedovoljno“

  Како назвати овај одговор — дилетантски или криптоусташки?

  Како год, упамет се Србљи, ево и на СтСт оних којима сто хиљада умучених Срба није довољно.

  Они не верују озбиљним документима и сведочанствима, али имају своју визију ствари јер су се „наслушали прича о комшијама…“ . Дилетантски (и поспрдно) баш.

  14
  4
 18. @Ariel Africa
  Apsolutno Nedovoljno?
  100.000 POBIJENIH SRBA OD STRANE KOMUNISTA, ti je nedovoljno?
  Stvarno te je otac naučio šta su prave vrednosti u životu…
  Nagledala si se… i naslušala…a da li si ikad nešto i pročitala?

  Evo prosleđujem ti jedan citat Moše Pijade, inače ideologa komunističkog pokreta, sa prvog zasedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću

  Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom. Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere. Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira –

  koji je sačuvan u dokumentu u Arhivu vojnoistorijskog instituta u Beogradu.

  Istina je bolna i surova, zato su je komunisti krili a ti, teško da ćeš je ikad prihvatiti jer ti je otac pripadao tom zločinačkom udruženju.

  Zločini koje su počnili komunisti nad srpskim narodom ne zastarevaju jer se radi o GENOCIDU.

  Koje ti političare spominješ koji su trebali da se pobune u Srbiji, kad su i oni bili partizani. Komunisti su na vlasti bili pemanentno od 1945. do raspada Jugoslavije 1991. godine. Tada ih u Srbiji nasleđuju sinovi, takođe komunisti samo su promenili ime u SPS. 2000. godine vlast preuzimaju takođe sinovi komunista, glumeći Demokratsku Opoziciju Srbije. Sada su na vlasti unuci komunista – SNS populisti proklamirajući vlast lumpenproletarijata. Dakle, na vlasti su komunisti neprekidno 78 godina. O kojoj četničkoj osveti ti pričaš?

  Šta misliš kako su partizani došli u posed fabrika, zemlje, kuća, stanova 1945. godine?
  SVE SU OTELI OD BIVŠIH VLASNIKA.
  Da nisu oteli, zašto sada vraćaju kroz Zakon o restituciji?

  A ti stanovi u kojima vi još živite, fabrikama koje ste izgradili pa posle uništili krađom i javašlukom, školama, vrtićima koje spominješ – sve je izgrađeno iz kredita koji vaš voljeni maršal niskoguzi po belom svetu podizao.

  Pošto su drugovi tvog oca počeli da pišu istoriju od 1945. jer pre njih kao da ničeg nije bilo, da te obavestim da je dinar za vreme Kraljevine Jugoslavie imao zlatnu podlogu, bio banknota i vredeo više od posleratnog dinara a plata majstora u Fabrici aviona u Kraljevu, kada se preračuna na sadašnje vrednosti, je bila između 2500 i 3000 eura.

  Nema sfere života koje ste se dotakli a da je niste uništili a to i dalje činite.
  Nemirnu prošlost imate i veoma nesigurnu budućnost… moraćete da odgovarate za neizmernu štetu pričinjenu srpskom narodu.

  Neću Vam više odgovarati, sve sam vam rekao.

  Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare.

  10
  6
 19. @Zivorad
  Mozete, Zivorade, da izvrcete svaku rec, kako Vam drago.
  Nisam rekla da ne verujem dokumentima, a u ova dva clanka toga nema. Nikada, ali, nikada niti bih, niti sam zelela smrt mog naroda. Moj deda je zrtva tog terora lokalnih mocnika. Ni dan danas mu se grob ne zna. Pa zar zbog toga osuditi sve, pa i one neduzne? U ovoj nasoj mucenoj zemlji nikada pravda nije isterana do kraja. A izgleda da nikada i nece biti, pogotovo zbog ove ostrascenosti i nedostatka dijaloga.

  4
  9
 20. @ CETERUM CENSEO
  Прилично је противречно оно што сте написали у првом коментару. Определите се ко је Вам је крив – комунисти или острвљани! А и који комунисти, где Ви то њих видите? Уосталом, мислим, што би Ви рекли, да се треба држати оног о чему је реч, а што се комунизма тиче, Ви и они који слично мисле, изгледа не могу ни о времену (у метеоролошком смислу) да пишу, а да некако не окриве комунисте! То је недостатак маште, најчешће и знања, а сувишак мржње и вероватно неких фрустрација! А, стварно, Ви као да сте у неком времеплову – Политика је свашта постала, али комунистичко гласило је ипак давно прошло време! И, поново да питам, какви се то комунисти вама привиђају? Да не улазимо у личне исповести, као што је то учинио коментатор, којег сте сасвим неумесно и непристојно извређали, и Ви и неки други коментатори. Многи од њих не би данас имали позавршаване факултете, били би на својим дедовинама и обрађивали земљу, јер не би могли да се школују. Уосталом, свi заборављате да то није био комунизам, код нас se још није било стигло до комунизма, а ето Кина постизава!

  6
  10
 21. @Limes
  Beskrajno hvala na podrsci, kao i na veoma smislenom odgovoru pomenutim komentatorima, koji je kao iz moje duse napisan.

  2
  9
 22. @Limes
  Нема никаве противречности у мом првом коментару. Обе поменуте групе злочинаца, сарађују од јесени 1943.године на истом злочиначком подухвату. Поменути агитрпроп је радио дуго за једне а сад у пензији за друге. Све што је написао је безначајно и нема везе са истином а то може да објави само његов матични лист који је комунистичко гласило. Шта ти ту није јасно?
  Прочитај моје коментаре на изјаве Аријел Африке, па ћеш тачно сазнати на које комунисте мислим и на злочине који су починили.
  Како вас боли истина…
  Све што си написао је још један безуспешан покушај акварелизације историје комунистичког потомка аналфабете.
  За нашу имовину и образовање се не брини,
  Све што имамо смо поштено стекли генерацијским преданим радом.
  А ви?

  Ни теби више нећу одговарати, све сам ти рекао.

  7
  4
 23. @ CETERUM CENSEO
  Па што бисте још одговарали, ни ово што сте сад написали нема много смисла, сем прилично припростог и немаштовитог, а баш ничим изазваног вређања, и моје маленкости и Ariel Africa. Иначе све је јасно, сасвим сте провидни. Просто сте промашили тему, неким чудним ланцем асоцијација изгледа обавезно дођете до комуниста (то је баш опсесивно и није здраво). Ви од онога што је написао Јакшић који их није ни помињао пређосте на комунисте и, наравно, паљбу по њима. Јесте ли Ви уопште прочитали Јакшићев текст, он је написао гомилу, хајде да не употребимо прави израз, неинтелигентних реченица, са основном темом руско-српских односа, где је показао не само своја осећања, него и своје незнање. А уместо тога, о чему се ваљда имало шта рећи, Ви о комунистима! Што рече она народна, “Ко о чему…”, даље ваљда знате. Или сте Ви заиста умислили да сте Катон? Уопште узев, не читате пажљиво коментаре или их не разумете. Ко је говорио о вашој имовини, па сте морали да нас обавештавате да је поштено стечена! Побогу!

  6
  7
 24. Бошко Јакшић је изванредан новинар !
  У ПОЛИТИЦИ пише одличне чланке који држе равнотежу многобројним нарученим непотписаним (вероватно Танјуговим) памфлетима. Има јасне ставове о Косову, о Русији, о ЕУ – ставове који иритирају срБске националисте. У овом чланку пише о опасним намерама лажних промотера руско-српског пријатељства.

  Имам утисак да људи који критикују Бошка Јакшића више воле СЛАТКЕ ЛАЖИ него ИСТИНУ.

  15
 25. Konacno je jasno!
  Deda Djole je ustvari Bosko Jaksic, glavom i bradom!

Оставите коментар