Синиша Љепојевић: Глобална контрола преко СЗО

Светска здравствена организација има амбицију глобалне контроле држава не само када је реч о јавном здрављу него и о свему другом. То сугерише предлог новог тзв. Пандемијског споразума

Лого Светске здравствене организације (Извор: Pixabay)

Основу новог Пандемијског споразума чине промене Међународне здравствене регулативе из 2005. године, а основна амбиција је да се преко СЗО и наводне забринутости за здравље људи свим државама и њиховим народима наметне воља глобалиста и практично, преко „јавног здравља“, створи нека врста светске владе.

Изговор за тај Пандемијски споразум је недавна епидемија корона вируса (ковид-19) и наводне опасности од нових инфекција. Да ли би то могло да значи да се припремају нове лабораторијски генерисане болести и пандемије? А истовремено, скоро свакога дана се широм света откривају нови детаљи из времена корона вируса који показују велике обмане, манипулације јавним мњењем и пропагандом али, на жалост, и трагичним последицама лечења које је препоручивала ЗСО кроз појаву обољења која су последица вакцина. На све се то ни ЗСО и њени спонзори не обазиру, него не одустају од даљих претњи и планова.

Када се пажљивије погледа Предлог споразума уочљива је намера да се, генерално, промени основни карактер СЗО и да од консултативне и организације која доноси необавезујуће препоруке постане институција која доноси одлуке које постају правно обавезујуће (члан 1).

У ствари, суштина је у контроли држава изван релевантних међународних институција као што су Уједињене нације. СЗО јесте агенција УН, али не може да доноси одлуке. Њу чине неизабрани чланови који немају никакву одговорност јер их нико никада није бирао. А сада желе да у име својих спонзора потпуно контролишу државе и људе кроз „здравствене пасоше“ и продају вакцина које постају „здравствени производи“.

Рокфелерова задужбина и СЗО: Удруживање ради приправности на пандемију у условима климатских промјена

Тако се предлаже и елиминисање „поштовања дигнитета личности, људских права и слобода сваког човека“ (члан 3). А генералном директору СЗО-а би се доделила права да сам „планира дистрибуцију медицинских средстава“ тако да он може да присили државе да у циљу „борбе против пандемије“ дају све што се од њих тражи (члан 12А).

Тиме се већ виђеној корумпираној бирократији на челу са генералним директором жели дати право да сами проглашавају пандемију и то као „само опасност за здравље“ због чега је, тврди се, свет забринут. Директор би такође могао да уведе „карантине у свету због забринутости и проглашене хитности а у вези са климатским променама“. И то не тражи само када се епидемија појавила него и онда када је нема а наводно могла би да буде а то, сугерише се, када ће да буде одредиће ваљда СЗО. У преводу, СЗО би могао да затвори границе неке државе.

Такође, предлаже се да СЗО добије ауторитет и има право да од сваке земље тражи медицинске налазе, доказе о превенцији и количини расположивих вакцина, контакте и податке о људима, карантин и начин третмана (члан 18). Захтева се чак да се уведу глобални здравствени сертификати (дигитални или папирни) са обавезном потврдом сертификата анализе, вакцине, превенције, опоравка као и формулари локације путника и путничке и туристичке здравствене декларације (чланови 18, 23, 24, 27, 28, 31, 36 и 44, анекси 6, 7 и 8). И да се на свим граничним прелазима успоставе пунктови СЗО-а (члан 10). И да се дозволи откривање личних медицинских података (члан 45).

Тражи се и проширивање права и могућности да СЗО, њени директори и спонзори цензуришу информације и истовремено одређују шта су дезинформације. Све информације морају директно да иду у СЗО која онда надзире размену информација. И одлучује шта је релевантно, а не државе којих се то тиче. А искуство короне је управо супротно. Показало је да су најефикасније биле мере националних влада.

Олга Четверикова: „Чаробњаци“ из СЗО

Потпуно је јасно да је намера да се СЗО-у додели централизована функција која је привилегија националних држава. То је познати пројекат који је још 2012. године најавио Светски економски форум у Давосу.

И онда финансије. Предлаже се да се милијарде долара преусмере ка фармацеутском и болничко-индустријском комплексу. Моћ спонзора се огледа кроз трошење пара. Колико је познато, око 80 одсто свог буџета СЗО усмерава и троши тамо где јој њени спонзори кажу, а не тамо где је најпотребније и где би имало ефекта на стварно здравље људи.

На првог месту спонзора је Америка која даје 15,15 одсто буџета. На другом је Гејтс фондација са 10,82 процената. На трећем је Велика Британија са 8,12, а на четвртом је приватна иницијатива ГАВИ aлијанса, у којој је највећи донатор Гејтс фондација, са 7,93 одсто. На петом је Немачка са 5,47 процената.

У стварности, када се узму директна донација и донације преко других као што је ГАВИ aлијанса Бил Гејтс учествује са 25 одсто у буџету СЗО. Бил Гејтс је, другим речима, највећи донатор СЗО. Док донације у име појединих држава дају њихове фармацеутске компаније која тако диктирају правила СЗО. У земљама највећим донаторима, Америци, Британији и Немачкој, базиране су и највеће фармацеутске куће на свету. Зато се у ретким јавним расправама о предлогу Пандемијског споразума Светска здравствена организација и не зове више тако, него као Светска здравствена алијанса. СЗО у ствари губи статус организације Уједињених нација.

Валентин Катасонов: Маске и светски шоу (2021)

Друге државе дају колико је прописано правилима Уједињених нација. Русија, рецимо, даје само 0,5 одсто буџета СЗО.

Али цели пројекат ипак наилази на отпор и јавности и посланика у парламентима. И у Европском парламенту је одржана дискусија у којој су одбијени предлози за стварање СЗО-а као глобалне владе али ни један медиј ту расправу није забележио. У Комитету британског Парламента за здравље је затражено да се тај Споразум одбаци.

Сарадња са другима је пожељна али свака земља је, указано је, суверена и има своје суверено право. Чак ни Европска унија није надлежна за здравствени систем земаља чланица. Предлог споразума је, кажу британски парламентарци, угрожавање слободе и напад на суверенитет. У СЗО, рекли су, седе исти они људи који су до сада све слагали и не може им се више веровати. СЗО је тајновита организација.

Притом, свакодневно се откривају лажи из времена короне а откривене су и поруке тадашњег британског министра здравља Мета Хенкока које потврђују велику корона обману. У току је и истрага приватних порука „корона премијера“ Бориса Џонсона. Али, политичка елита не одустаје.

Златибор Лончар: СЗО и струка најстрожије забранили обдукције пацијената са короном

Посланик владајућих Конзервативаца Ендрју Бриџен је избачен из Конзервативне партије јер је у Парламенту рекао да је вакцина против короне највећи светски злочин још од Холокауста. Он више није у партији али је и даље посланик, јер мандат нико не може да му одузме. Занимљиво је, иначе, да је он ожењен Српкињом, Невеном Павловић, оперском певачицом која сада има портал Жене Вестминстера који се бави животом жена политичара.

Очигледно је да западне, пре свега америчке, парадржавне структуре познатије као дубока држава не одустају од злоупотребе здравља како би успоставиле контролу над другим државама и оствариле свој дугорочни план формирања неке врсте светске владе. И то далеко од очију јавности коју већ одавно нико ништа и не пита.

Предлог Споразума, који је у ствари технички Пандемијски код, сада треба да размотре владе земаља чланица Уједињених нација и да се до маја 2024. године донесе одлука о његовој судбини. За ту одлуку је у СЗО потребна двотрећинска већина, али с обзиром на искуство корупције у тој организацији, мало је сумње да ће се намаћи толика подршка.

Синиша Љепојевић: У Србији постоје четири биолабораторије, попут оних у Украјини

Упркос томе, западне земље ће по свему судећи имати свој систем. Како је најавила британска влада, Британија ће подржати тај предлог Споразума али га неће примењивати. Другим речима, он ће бити коришћен само као геополитички инструмент према другима.

Опрема: Стање ствари

(РТ Балкан, 2. 6. 2023)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

6 replies

 1. Globalna kontrola preko “UN”.

  Dana 08.06.1986 godine u Austriji je izabran predsednik imena:
  Kurt Waldhajm.

  Od 1971 godine pa do 1981 godine u
  DVA mandata je Kurt Waldhajm bio
  Predsednik UN.

  Od 1941 godine pa do 1945 godine
  bio je TURISTIČKI vodič i gost na
  BRDOVITOM BALKANU.

  U Beogradu je bio 1941 godine u štabu Generala Lera za vezu.
  Čin poručnika Wermahta.

  SVI do jednoga oficira na BRDOVITOM BALKANU su bili Austrijanci.

  Nemci.

  Katolici.

  Kao i uostalom i 1914 godine.

  Na SAVI. Na DUNAVU. Na DRINI.

  BEZ RAZLIKE.

  I NARAVNO UVEK.

  SA RAZLOGOM.

  NEMAČKIM.

  KATOLIČKIM.

  U Grčkoj je bio 1942 godine kao TURISTIČKI vodič za VOĐENJE Grčkih Jevreja u posetu po EVROPSKIM zemljama.

  U NDH 1 je bio 1943 godine kao TURISTIČKI vodič za VOĐENJE Srba i Srpkinja sa KOZARE i okoline u posetu po EVROPSKIM zemljama.

  U NDCG 1 ( predhodnica milogore 2 )
  je bio isto 1943 godine kao TURISTIČKI vodič na reci SUTJESCI
  sa zadatkom da organizuje SPLAVARENJE Srba i Srpkinja sa obe
  OBALE Sutjeske reke za posete po EVROPSKIM zemljama.

  Odlikovan oredenjem NDH 1za dobro izvršenje posla kao TURISTIČKOG vodiča na BRDOVITOM BALKANU lično od POGLAVNIKA NDH 1
  Ante Pavelića.

  Odlikovan je ordenjem YU 1 za dobro izvršenje posla kao TURISTIČKOG vodiča na BRDOVITOM BALKANU lično od POGLAVNIKA YU 1
  Groznog TO TI.

  U Moskvi je bio 1946 godine na međunarodnoj konferenciji za status Austrije kao TURISTIČKI ekspert za
  BRDOVITI BALKAN
  APENINSKO POLUOSTRVO i naravno za
  ALPSKI PLANINSKI MASIV.

  Kao Predsednik UN više puta se sastajao sa GROZNIM u ČETIRI oka.

  Dobro se poznaju još od :

  KOZARE i

  SUTJESKE

  Bili su TADA na ISTOJ STRANI.

  Jedan je nosio PETOKRAKU.

  Drugi je nosio SVASTIKU.

  ISTO samo MALČICE drugačije.

  Oba su bila TURISTI na BRDOVITOM BALKANU.

  Oba su imala ISTI zadatak.

  POVESTI što više lokalnih TURISTA u
  BELU EVROPU.

  Na RAD.

  Koji OSLOBAĐA.

  ARBEID MAHT FREI.

  Oba su govorili NEMAČKI jezik.

  Oba su govorili KVARNO Srpski jezik.

  DOVOLJNO dobro za obavljanje poslova kao TURISTIČKI vodiči.

  Jedan kao poručnik.

  Drugi kao maršal.

  Nisu imali PREVODIOCE.

  Oni su BILI PREVODIOCI.

  Prevesti što može više
  ŽEDNIH
  GLADNIH
  BOSIH
  GOLIH
  u
  RAJH.

  Globalna ( lokalna ) kontrola
  BRDOVITOG BALKANA.

  Balkane MOJ
  dobro mi STOJ.

  22
  1
 2. Brnabićka potpisala sa SZO suspenzju Ustava kod nove “pandemije”. Izdaja celog naroda!

  27
 3. Srbin koji pamti majstorski je ,,dočarao” šta je omogućilo STANJE STVARI. Većina Srba (koji su se, između ostalog, u navodnom blaženom neznanju, bezbrižno brčkali oko Golog otoka, neretko u društvu veselih i bučnih Kurtova sa prekrečenim tetovažama, dok su braća, kumovi i komšije in vivo spoznavali čovekovu ,,bezbožnu” prirodu) pravila se luda. Rezultat je neupokojen vampir. Ostaje da se nadamo kako je kinžal ovoga puta izdeljan od tvrđega gloga.

  17
 4. Ceo bivši Krizni štab nametnut je kao paravlada tokom pandemje. Sprečiti dalje vršljanje Gejtsove SZO u Srbiji, a svi članovi bivšeg KŠ (uključujući i premijerku i sve ministre) da krivično odgovaraju.

  25
 5. Svetski ekonomski forum već je isplanirao novu pandemiju, SZO to treba da sprovede, Brnaba potpisala! Ustaj narode!

  22
 6. … mislim da je ovo totalni rat sa moćnicima, elita duboke države mora da padne, razotkriveni su…..

  11

Оставите коментар