Милош Ковић: Због политичке дезоријентисаности Вучић више не може да се бави решавањем питања КиМ

Приштинске власти заузеле су српске општине на северу Косова захваљујући Вучићевој наредби да се већина Срба доведе на његов скуп у Београду, рекао историчар и председник Покрета за одбрану КиМ

Милош Ковић (Фото: Соња Ракочевић)

Професор Филозофског факултета историчар Милош Ковић изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић због своје политичке дезоријентисаности више не може да се бави решавањем питања Косова и Метохије. Ковић је агенцији Бета казао да Вучић већ дуже време показује политичку дезоријентисаност, „која је последњих дана ескалирала када је на контрамитинг довео 10.000 људи са севера Косова и сада када помиње убијање чланова сопствене породице“.

„У последње време код Александра Вучића је видљива озбиљна политичка дезоријентисаност због које он више не може да се бави темама од највећег националног и државног интереса, као што је питање Косова и Метохије. Пристојност никада није била његов стил, али сада видимо озбиљну политичку дезоријентисаност, израженију него раније“, рекао је Ковић.

Према његовим речима, Вучићеве изјаве су често противречне јер он говори једно, а чини нешто сасвим друго.

Тешко је раздвојити оно што је рекао за јавност од онога што заиста има неки смисао. Иза Вучића стоји велики тим медијских и политичких саветника, међутим у последње време изгледа да том тиму недостаје систем. Оно што је Вучић урадио с косовским Србима због контрамитинга је озбиљна грешка или је то учињено намерно због сопственог рејтинга, оценио је професор.

Додао је да су приштинске власти заузеле српске општине на северу Косова захваљујући Вучићевој наредби да се већина Срба доведе на његов скуп у Београду.

Институт Арчибалд Рајс: Догађаји 26. маја – инсценирани дебакл за српски народ

Ковић је нагласио да је Вучићу, пре свега, битан рејтинг на Западу.

Вучић схвата да је њему најважнији рејтинг који има на Западу, а у исто време патриотским привидом, који стиче подизањем споменика Стефану Немањи или завршетком Храма Светог Саве, подиже рејтинг у домаћем гласачком телу, казао је он.

Коментаришући најновије салве увреда на рачун политичких неистомишљеника и помињање убијања сопствене деце, Ковић је рекао да пристојност никада није била одлика политичких наступа Александра Вучића.

„Вучић воли да говори о ‘пристојној Србији’ и ‘пристојним људима’, али што више говори о томе он све мање поштује правила пристојности. Шокиран сам како он третира опозицију и новинаре из редакција које нису под његовом контролом. Када се томе дода и најновија реторика о својој мртвој деци, стиче се утисак да је он изгубио компас и да се распада“, закључио је Ковић.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Журнал, 8. 6. 2023)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Њега треба или у Лазу или у неку сличну установу где ће конзилијум психијатара бринути о његовом менталном здрављу.

  14
 2. Читајући цитат са „Информера“ стичем утисак да је реч, не о поремећеној особи која је убеђена да целу своју породицу жртвује на „олтар отаџбине“, већ о болесно сујетној особи која неприкривено говори о Србији као свом власништву, а о својој породици као о династичком наследнику ни мање ни више него светих Немањића чијем је родоначелнику подигао споменик у Београду. Да је реч о особи озбиљно поремећене перцепције, у то више нема сумње, али да је исто тако реч о врло интелигентном манипулатору, који је спреман да иде далеко, најдаље, ни у то више не сумњам. Наравно докле ће ићи, не зависи само од њега. То пре свега зависи од његових послодаваца. Фашистоидна, содомо-гоморска и свакако још болеснија екипа са запада која вуче конце и држи све актуелне полуге власти и „званичне опозиције“ исто тако стоји и иза извлачења народа са севера Косова. „Представа“ која нам се одвија пред очима и у којој и сами учествујемо (нажалост као статисти) имаће далекосежне последице.
  Држава у којој се хирушком прецизношћу уништавају школство и образовање уопште, у којој се култура гура на ниво изопачене поп културе содома и гомора, где се памет и интелигенција сматрају непријатељем западних вредности, а сопствено мишљење „оружјем“ високог ризика, Косово и Метохија се у вокабулару окупационе власти у Београду одавно воде као терет, црна реалност, између редова речено, изгубљена ствар.

  Стога је из првих редова шетача у „Србији против насиља“ потребно истиснути најистакнутије сараднике режима који се лажно представљају као опозиција. Протест би требало да предводи српска интелигенција, које хвала Богу имамо, али вероватно не жели да се компромитује. Народ јасно треба да се огради од оних који су ову државу распродавали за 1 евро и који су започели њен коначни суноврат. Али протест не може бити само шетња једном недељно. „Протест“ мора почети у породици, у школству (професори имају право да буду прави просветни радници и уче децу онако како су и наднас. Не могу се сви одједном прогласити неподобним и добити отказ.), у здравству (лекари имају право да лече позивајући се на Хипократову заклетву. Не могу ни они сви одједном бити проглашени за неподобне и отпуштене, поготово кад их све више одлази преко), у судству (судије имају право и морају да суде „….по правди Бога истинога…“, непристрасно), у полицији (полиција је дужна да штити народ, а не подземље на врху), у Цркви (Црква мора да се држи догми и канона, пастирског и просветитељског рада и да буде уз свој народ ), и тако даље. Звучи то овако написано немогуће, али једном ће и на крају овог „тунела“, који се зове Србија, морати да се појави светло.

  4
  1
 3. Одлука врховног кловна

  Одлука врховног кловна
  Радује милог мецену
  Нек муче црквена звона
  За власт он плаћа цијену

  Како своме да се вратим
  Кад уљез се тамо шири
  Велики брат све нас прати
  Иза завјесе жбир вири

  Мајстор привида – кнез лажи
  У лице сад ми се смије
  Узалуд истину тражиш
  Кад за њу вријеме није

  Момчило

Оставите коментар