НП Отаџбина: Активирање Српског националног већа израз нужних потреба за опстанка српског народа на КиМ

У своје време Српско национално веће Косова и Метохије давало пун допринос опстанку Срба и било препрека сецесији јужне српске покрајине

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ поздравља активирање Српског националног већа Косова и Метохије као израз нужних потреба у опстанку српског народа у јужној српској покрајини.

Једанaест година владавине Александра Вучића је у правом смислу те речи катаклизма српских националних и државних интереса која је кулминирала француско-немачким предлогом којим се председник Србије одрекао јужне српске покрајине јер у тачки два прихвата независност, сувереност и територијалну целовитост самопроглашене републике Косово.

НП Отаџбина: Упад косовских полицијских снага на север КиМ резултат договора Куртија и Вучића

Активирањем Српског националног већа Косова и Метохије створиће се услови да се спречи даља издаја диктаторског режима из Београда као и да се створе претпоставке за поновни повратак Косова и Метохије у правно-политички систем републике Србије сходно Резолуцији 1244 СБ.

У своје време Српско национално веће Косова и Метохије давало је пун допринос опстанку Срба, било је препрека сецесији јужне српске покрајине и властима у Београду указивало како и којим путем треба решавати проблеме Срба а како и где се борити за пуну афирмацију државних и националних интереса Републике Србије. Надамо се да ће својим активирањем и у будућности Српско национално веће Косова и Метохије то исто радити.

Како радили тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица, 8. 6. 2023.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Српско национално веће је неопходно и у Републици Србији јер РС не штити интересе својих грађана Срба, већ интересе југокотитоистичке „елите“.

    6
    1

Оставите коментар