Љубиша Спасојевић: Четири приче о оружју

Прописи о оружју постају још строжији, али у образовању остаје све како је било. Оно је баш по мери власти и оних коју су ту власт поставили – наставници без ауторитета, деца без знања

Пројекат „Предај оружје“ у Србији финансира ЕУ, уз подршку програма УН за развој и Центра за контролу малокалибарског и лаког наоружања у Југоисточној и Источној Европи (SEESAC). Извор: МУП

Украјинско-НАТО прича

Досадашње НАТО испоруке оружја Украјини су се показале као недовољне – што због надмоћи руског војника и оружја, што због тога што део тог оружја завршава ван Украјине. Дизањем улога сада се говори о испоруци борбених авиона, пре свега се помињу амерички Ф16. При одлучивању да ли је ова прича још једна холивудска или стварна треба имати следеће чињенице у виду:

  • За обуку пилота са једног (руског) на други (амерички) тип борбеног авиона потребно је у просеку две године. Мало је вероватно да је НАТО почео ту обуку по почетку ослобађања Украјине или раније, јер нису предвиђали да ће рат трајати толико дуго. Према томе, ако буде испоруке тих авиона у блиској будућности њима би управљали НАТО пилоти – јер ако се буде чекала обука украјинских пилота онда ће бити касно;
  • Пилоти борбених авиона су најелитнији део сваке војске, њихова обука је најскупља, а и авиони којима управљају највише коштају. Да ли ће НАТО ризиковати још један грандиозан губитак у људству, техници, новцу и бруку светских размера до чега би дошло при борбеном суочавању са бољим руским авионима, пилотима који већ имају завидно борбено искуство и надмоћном руском ПВО? Како би се тај пораз одразио на продају америчких борбених авиона када почну да падају као крушке?
  • Цело НАТО стадо једва је прикупило двестотинак тенкова и послало у Украјину, колико ће сакупити много скупљих авиона? Одакле ће ти авиони полетати с обзиром да су војни украјински војни аеродроми уништени? Да ли ће НАТО државе у окружењу (Пољска) ризиковати да за то послуже њихови аеродроми и као одговор добију руску одмазду, чиме би цео НАТО увукле у директан оружани сукоб са Русијом, што НАТО до сада брижљиво избегава?

Љубиша Спасојевић: „Леопарди“ и „Гепарди“ без канџи и зуба (и још неке тенковске ситнице)

С обзиром на горе наведено, биће да је прича о испоруци америчких борбених авиона Украјини још једна холивудска представа за јавност.

Дрон прича

Напад дроновима на Кремљ свакако је био терористички акт јер нацистичком режиму у Украјини (који губи на бојном пољу) остаје тероризам као једно од средстава којим ће, уз пропаганду, показати и Русима и НАТО спонзорима да могу да причине озбиљну штету. Брзометно порицање Американаца да су умешани – најбољи је доказ да јесу. Није Путин био угрожен, дронови су експлодирали изнад Кремља, али од одговора ко је умешан у тај напад – много је битније сазнати одакле су дронови били лансирани. Мало је вероватно да је то учињено из Украјине због даљине коју би морали да прелете, извесније је да је то учињено из Русије – из околине Москве, или саме Москве. То је добра вест за службу која обезбеђује Путина јер ће јој омогућити да убудуће отклони сваку такву опасност.

Буђановачка прича

У дуелу лампаша Неве и чипованог Невидљивог победила је руска техника, те је невидљиви у комадима атерирао на њиве атара Буђановаца. Потера за пилотом није успела, пронађена је само његова кацига. Золтана Данија је власт за награду прекомандовала у приватне пекаре, а затим је уследила још једна бљутава холивудска шећерлема – његов сусрет са пилотом обореног авиона. Порука је била јасна: заборавите да смо вас бомбардовали, ако су се два непријатеља спријатељила, то могу Натоиди (пре свега Американци) и Срби.

Извор: Снимак екрана/Блиц

Међутим, лаж има више лица, а истина само једно. Ђорђе Аничић, који је био Данијев заменик, изјављује у „Актуелностима“ да особа која је јавности представљена није пилот Невидљивог – јер уопште није препознао терен по ком је се кретао када је оборен (што је као обучени војни пилот морао да запамти). Обука у оријентацији како би се пилот на непријатељској територији што боље снашао је много детаљнија него обичног пешадинца. То нас доводи до питања коме веровати, америчкој пропаганди или часном официру српске војске? Одговор је јасан. Ако прави пилот није дошао, могућа су два разлога. То није учинио јер му лична храброст то није дозволила, пошто су НАТО пилоти навикли да бомбардују са безбедне висине, а не да их по земљи јуре паори са вилама. Други разлог би могао бити што није преживео пад, а екипа која је послата да га евакуише је покупила само његово тело.

Српско–украјинска прича

Неуверљиво правдање власти у Србији (погрешно их је назвати српским властима) да Украјини није испоручивала и сада не испоручује оружје буди оправдану сумњу да је власт, у сарадњи са НАТО, постала снабдевач Украјине. По признању самих Натоида део тог оружја завршава ван Украјине, што значи да се посредно или непосредно њиме наоружавају и мигранти који несметано шпартају Србијом и убијају се (за сада) међусобно. То опет значи да власт у Србији практично наоружава мигранте а да, користећи трагедије које су се десиле, разоружава народ.

Марија Захарова: Русија дубоко забринута због навода о умешаности Србије у продају оружја Украјини

Прописи о оружју се мењају, постају још строжији, али у образовању остаје све како је било. Оно је баш по мери власти и оних коју су ту власт поставили – наставници без ауторитета (осим Кристијана), деца без знања.

Протојереј Михаило Смиљанић: „Разоружаћемо Србију“



Categories: Разномислије

Tags: , , , , , ,

5 replies

  1. “Мало је вероватно да је НАТО почео ту обуку по почетку ослобађања Украјине или раније, јер нису предвиђали да ће рат трајати толико дуго.” Не, него да ће Укри у блицкригу стићи до Москве. Рат није ни на половини. Стварно је запањујуће потцењивање западне систематичности и способности планирања. У томе им је свесрдно помогао режим у Русији, чекајући да се Украјина наоружа (8 година) и својим вођењем рата, посебно на почетку. Дакле, глобалисти су на истом задатку.
    Ево још једне цртице из глобалистичког миљеа, место догађања Санкт Петербург, јун 2022: “И опет, уз генерално покровитељство Сбербанке космополитског банкара Германа Грефа (немачки Хазар) и USM холдинга Алишера Усманова (Хазар) који живи ван Русије, људи у скупим оделима са озбиљним лицима причаће нам о „одрживом развоју“, „зеленој енергији“, „правичној расподели“, „вакцинама“, „глобалном образовном програму“, „вештачкој интелигенцији“ итд.” https://srbin.info/svet/ria-kacusa-ruska-elita-ratuje-za-globaliste-a-ne-protiv-kolektivnog-zapada/

    11
    14
  2. @револуционар

    Moра Вам се признати да сте доследан бот!
    Упорно пласирате израз ,,кефало” за Путина, ,,режим” за руску власт, у коментарима обавезно правите везу између руске власти и Хазара/циониста, рат у Украјини ништа не ваља како га воде ни на почетку ни сад требали су Вас да питају, а требали су и Вас да питају 2014. године како да нападну да би им потом Запад срушио економију и вероватно распарчао Русију, извор су Вам србининфо текстови типа ,,све је пропало, јесмо ли Вам рекли” или ,,ма нек Вучић потпише издају Косова, није важан Космет, него је важно да смо у праву”…

    Тешко ми иде навикавање на ботове и хазбару на Стст.

    5
    9
  3. @Јован П

    Нема потребе да трошите време и прсте одговарајући лику који се потписује као револуционар. Тај се наложио на сваку, али апсолутно сваку глупост која је објављена о рату у Украјини. Није га срећом било месецима, а последњи пут кад се јавио је причао неку бајку о наоружавању Пољака и како ће то бити пресудно.

    Када видите да се неко прима на наводну западну моћ планирања, јасно Вам је да је запад видео само на ТВ-у.

    9
    8
  4. @Јован П
    @Марк Еугеникос
    Најлакше се служити се неистинама и подметањима. Или, пак чињенице прогласити за глупости, јер каквог смисла има полемисати о глупостима. За своје наводе треба да дате изворе, а ви то не радите. Стога ми не пада на памет да оповргавам ваше наводе. Дефицит дијалошке културе је већи само код оних који овакво писање подржавају. Није лоше ни приписати му да је бот, ради додатне дискредитације. То исто могу и ја да кажем за вас, и шта онда?
    Веровати да је Запад 8 година припремао Укре за рат који би трајао пола године, рецимо, је бесмислица. Ко ће победи, одн. ко неће да изгуби, већ сам писао.
    Међутим, пошто волите што сам се вратио, ево још мало “глупости” и то од човека који на Западу слови за Кефаловог пропагандисту и дезинформатора, др Валентина Ју. Катасонова. Видим да се ничега не либите, ви са енциклопедијским знањем, па реците и њему да прича глупости:” Заданная более трех десятков лет назад траектория движения России к пропасти сохранилась.Выступление президента В. Путина перед Федеральным собранием — вопросы остаются, и их становится больше.”
    https://reosh.ru/valentin-katasonov-zadannaya-bolee-trex-desyatkov-let-nazad-traektoriya-dvizheniya-rossii-k-propasti-soxranilas.html

    8
    4
  5. @револуционар

    Подсећање на Ваш коментар о наоружавању Пољака, које је требало да буде пресудно за исход рата, није ни неистина ни подметање него историја, мада можда историја коју бисте радије заборавили. Како иде то наоружавање Пољака? Како уопште иде наоружавање државе која нема сопствене ресурсе ни производне капацитете, него то оружје мора да купује на другом крају света? Подсетите нас мало, забаве ради.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading