Зоран Милановић: Србија се по питању Косова неће питати

Питање Косова је неодвојиво од односа са Србијом. Већина грађана Србије је прихватила реалност, али неко их мора гурнути у том правцу, рекао председник Хрватске

Зоран Милановић (Фото: Канцеларија предсједника Хрватске)

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас у Загребу да је Хрватска међу првима признала косовску независност не зато да провоцира Србију, која се ту, како је навео, налази у шизофреној ситуацији, већ зато што је то реалност.

Тврди и да се по питању Косова, како наводи, „Србија неће питати“, преноси хрватски портал Дневник.

Зоран Милановић: Ми и међународна заједница смо узели Косово од Србије, то је отимање

Милановић је то рекао новинарима након разговора са председником Албаније Бајрамом Бегајем.

„Што се тиче Косова, Косово је реалност, признала их је већина европских земаља, неки нису“, рекао је Милановић.

Он је казао да се неки с тим у вези понашају из навике.

Зоран Милановић: У ЕУ документима нигдје не пише да Србија треба да призна тзв. Косово

„Хрватска је признала Косово међу првима, не зато да провоцира Србију, већ зато што је то реалност“, навео је хрватски председник.

Додао је да верује да ће тзв. Косово врло брзо признати све европске државе.

„Србија се ту налази у једној шизофреној ситуацији, где фантазира о односима с Русијом, а с друге стране мора живети у Европи. Питање Косова је неодвојиво од односа са Србијом. Већина грађана Србије је прихватила реалност, али неко их мора гурнути у том правцу“, рекао је Милановић.

Рекао је да је са председником Албаније Бегајем разговарао о односима двеју пријатељских и савезничких држава.

„Албанија је већ одавно требало да буде у пуно вишој фази интеграције у ЕУ. Није било нити једног реалног, политичког, безбедносног па ни економског разлога да Албанија не буде сада већ при крају преговора. То није била и није постала првенствено због предрасуда“, рекао је Милановић.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 27. 4. 2023)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Дојма сам да Братство und Јединство врхуне и да ће бити већи и од теоретског максимума, као у време кад су живи завидели мртвима: овдањи и тамоњи прецедник зборе исте ствари … у истој су кухињи били скувани, исто су им текли школски дани, нисам сигуран око тамоњег за пелцовање од исте болести … а гурање што веће “већине грађана Србије” у истом правцу јамачно је зајамчено, у смислу јаме (и каме). Да, баш у том смислу (и двосмислу).

    Са њима нема разговора, недодирљиви су, па ћу им се зато од срца нацитирати миле колегице Колинде Грабар: “Да сам вољела Тита презивала бих се Титаровић”.

    21
    1
  2. Једина реалност које су грађани Србије свесни је чињеница да сваки кловн себи даје за право да суди о питањима националног значаја за Србију!!! Мада, ако занемаримо амбиције и интересе европских политичких алпиниста, може бити да је то због чињенице да нам је кловн на челу државе и да је, на готово фарсичан начин успео Србију да доведе до руба пропасти и несагледиве националне трагедије… Што се тиче Бисерка Милановића – даће Бог да ускоро овако прича о Истри и Далмацији…

    37
    1
  3. Зоки Милановићу, пали Србине, проблем са твојим резоновањем (Србија се неће питати, а да не разматрамо да ли то сматраш позитивним и поздрављаш или негативним па само констатујеш), је што се, у будућим прерасподелама територија, а којих је увек било и увек ће их бити док је света, ни много већи играчи неће питати.

    Како сада ствари стоје, не може се са сигурношћу претпоставити ни да ће се Немачка много питати. А што се треће-четврторазредних играча попут Хрватске тиче, не залуђујте се. Што год да вам остане, ако вам ишта остане, треба да сматрате као премију на лутрији.

    Ништа од горенаведеног наравно не гарантује ни да ће се Србија питати, но то је наш проблем о коме ти не треба да лупаш главу. Много ти је.

    39
  4. hoće, hoće, samo gledaj, rode





    10
  5. Е, да човек не поверује, он зна шта већина грађана Србије мисли и он ће да нас погура у то, правцу! Овај створ додуше, ни код својих не ужива баш неки углед због својих мисаоних излива, али је још један убедљив доказ закључка једног од најмудријих људи – шта је сасвим извесно бескрајно. За оно друго за шта се такође претпоставља да је бескрајно – свемир, није баш сигурно!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading