Пензионисани енглески генерал: Војска нам је у очајном стању, Путин би морао да нас упозори 10 година пре напада

У случају директног сукоба са Москвом, Лондон не би имао ни довољно муниције, јер би је потрошио за дан, изјавио генерал у пензији сер Ричард Баронс

Поређење руске и енглеске војске (Извор: Дејли мејл)

Стање Оружаних снага Уједињеног Краљевства је толико лоше и разочаравајуће, да би Лондон требало да буде упозорен на евентуални напад десет година унапред, каже генерал у пензији сер Ричард Баронс за Дејли мејл.

Он тврди да је за све криво смањено финансирање војног сектора, у који Велика Британија не улаже довољно за разлику од, на пример, Француске, Немачке и Пољске, које су у последње време повећале финансирање војске.

„Током Хладног рата, војска је у сваком тренутку била спремна за битку у року од четири сата. Сада (председник Русије Владимир) Путин треба да нас обавести пет или десет година унапред о изненадном руском нападу да бисмо се изборили са тим. Није баш добро. То је дубоко разочаравајуће.“

Енглеска: Нуклеарну подморницу поправљали супер лепком

Због тога, даље наводи овај генерал у пензији, Великој Британији би било јако тешко да се одбрани, а, према ономе што је раније рекао за Сан, у случају директног сукоба са Москвом, Лондон не би имао ни довољно муниције, јер би је потрошио за дан.

НАТО савезници су, како је оценио, претекли Уједињено Краљевство када је реч о спремности војске.

Опрема: Стање ствари

(РТ Балкан, 25. 3. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. “Нико крупно ка Турчин не лаже…”

    Изгледа, није Владика Раде познавао Енглезе.

  2. UK je vec napadnuta od ilegal migrants

Оставите коментар