Монах Арсеније (Јовановић): Завет или издаја

Ако неко изда Косово, на њега пада клетва Лазарева. Да му је све проклето, и њему и његовом семену, и да се затре са лица земље!!!

Монах Арсеније (Јовановић). Извор: Ман. Рибница

Чега смо се ми то и кога уплашили? Да ли су се Срби икада некога плашили? Нису и НЕЋЕ! А понајмање ћемо се уплашити једне шаке јада европских уцењивача, гомиле пијанаца, хомосексуалаца и болесника, које нико више ни у њиховој Европи не поштује!

Да ли су се Немањићи некога плашили? Да ли се Кнез Лазар уплашио силе Азијске када су, као непрегледно и небројено јато скакаваца, пали на Балкан? Да ли се Карађорђе плашио Турака и потурица, да ли су се Надежда, Милунка, Мишић, Путник, Бојовић, Степа и остале војводе и војници лављих срдаца плашили Шваба и швапских слуга и коњушара, да ли се Дража Михаиловић плашио, да ли су се и наши партизани, и то су све били Срби, уплашили Немачког крволочног Вермахта – НИСУ, нико се од њих није уплашио! Увек је Србин устајао против неправде и гинуо, али на крају увек побеђивао!

Не дозволимо ни данас да нас уцењује било ко и било за шта! Ако неко изда Косово, на њега пада клетва Лазарева. Да му је све проклето, и њему и његовом семену, и да се затре са лица земље!!!

Позив СА Сабору СПЦ да одлучи од Светих Тајни евентуалне саучеснике отуђења Косова и Метохије

Ако је у овом данашњем Српском нараштају остало крви предачке јуначке, ако те крви није исцурело по коцкарницама, куплерајима, по европским шопинзима и дискотекама, по снобовским летовалиштима, по наркодилерским и наркоманским јазбинама, онда нека покажу да у њиховим венама још увек тече крв, а не евроамеричка мокраћа! Онда нека покажу да никад и нико неће моћи да нас уцењује било каквим санкцијама. Пљујем им у санкције!

Нека зна та беда да Срби никада неће, као што су сви око нас, за шаку евра и долара, покорно погнули главе и скинули веш да им евроамериканци раде шта хоће!

Боље они нама санкције
него ми њима Косово!

Боље они нама санкције
него ми њима душу!

Боље рат него пакт
боље гроб него роб!

Нека изађе петсто хиљада људи на улице Београда, нека изађе милион људи на те улице, не би нам то било први пут. Памти Београд када је 27. марта изашао народ, када је и Црква стала уз свој народ, верујемо да ће стати уз свој народ и овог марта! Увек су Србин и његова Црква били на правој страни историје. Нека тако буде и овај пут и заувек!!!

А браћи Албанцима поручујемо да на време дођу к себи и да се не играју са Србима ако хоће у миру да живе у држави Србији. А ако им услови у држави Србији не одговарају, имају своју државу Албанију. Са Србима су се многи играли и заигравали али су на крају увек лоше пролазили. Империје су долазиле и пролазиле, а Срби су остајали на својој земљи. И када су завојевачи одлазили, Срби су увек у свом дворишту завршавали оно што је остајало недовршено.

Господе Исусе Христе, Сине Божији, који си пролио своју крв на крсту за нас, помози нам и сада као што си и увек. Ако затреба и ми ћемо пролити своју крв као и ти што си је Пролио, и ниси се ничега и никога плашио. Помози нам да се само плашимо да не издамо Твоју љубав и Твој завет!!!

АМИН!

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Манастир Рибница – Монах Арсеније)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

6 replies

 1. Mirise na raskol u Crkvi.
  I to nece biti ni jedino ni najgore sto nas ceka.

  15
  5
 2. @Mister X

  “Mirise na raskol u Crkvi.”

  Реално, расколи у СПЦ већ постоје, само што се многи праве да их нема. То што Ви помињете се своди на питање, да ли ће јавно и званично признати да постоје сви ти расколи који се забашурују, и шта ћемо онда.

  24
  1
 3. Не верујем да има разлога за раскол у Српској Православној Цркви. Тема распетог Космета нам је свима при срцу, само је питање тактички како наступити, ту су разлике. Целокупан притисак и појединих епископа и јавних личности и других појединаца је пожељан да би се каналисао према Председнику, али и Патријарху. Нека Вучића плаши Хил, али добро је да се плаши и српског народа и СПЦ. Треба бити гласан ових дана, али не ширити панику.

  33
  5
 4. Раскол је нешто друго, овде је у питању нњслагање око световног питања, на нашу жалост од највишег значаја по опсатнак народа.
  Последњи је час да се подсетимо Светог владике Николаја Охридског и Жичког
  Бог, Србија, Породица, ја.

  8
  1
 5. @Раде

  „Раскол је нешто друго, овде је у питању неслагање око световног питања…“

  Да је само неслагање око световног питања, ни по јада. Али ако имамо архијереје новотарце и традиционалисте, екуменисте и антиекуменисте (да не набрајам сад детаље о којима је коментатор Евсевије писао више пута и на СтСт и другде), онда је очигледно да ти архијереји не исповедају исту веру. А то се зове раскол, па ма како га шминкали или гурали под тепих.

  8
  5
 6. …ovo je u skladu sa stavovima monaha Arsenija…koji, jos uvek nije dobio nijedan cin u monastvu iako je iguman manastira Ribnica vec nekoliko godina, dakle jos uvek obican monah…a sta je razlog tome, verovatno “nemanje dlaka na jeziku”…

  6
  2

Оставите коментар