Александар Вучић: Многи су се плашили да ћу нешто да потпишем, али држим се повеље УН

Држим се међународног права, држим се Повеље Уједињених нација и потписаних споразума, поручио председник Србије

Александар Вучић у Катару (Фото: Инстаграм)

Иницијатива посланика „Алтернатива за Немачку“ у Бундестагу, према којој од званичног Берлина траже да повуче признање тзв. Косова, председник Србије Александар Вучић поручио је да такав сценарио није реалан.

„Није реално. Политику води Влада Олафа Шолца заједно са Зеленим и са либералима и ЦДУ, која је тренутно најјача партија, заједно са баварским ЦСУ. Није реално, али је за мене важно да постоје многи рационални ставови у Европи“, рекао је он.

Посланици Алтернативе за Немачку у предлогу Бундестагу: Повући признање Косова

Свакако ћемо се суочавати са нелаким притисцима, нагласио је Вучић који се налази у посети Катару.

Додао је да су многи били нервозни и љути надајући се да ће нешто потписати у Бриселу.

„Када ми говоре, знате данас је ситуација другачија јер је 27 земаља повукло признања. Хвале се оним што сам урадио, а они никада нису. У њихово време ниједна земља није повукла признање“, рекао је председник Србије.

Зденко Томановић: Усмена сагласност на ЕУ предлог за Косово је противуставан акт

Вучић је одговорио и на изјаве премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, да „Вучић само прича о ЗСО“ приликом сваког сусрета током дијалога Београда и Приштине.

„Имам говорну ману, у праву је Курти. Држим се међународног права, држим се Повеље Уједињених нација и потписаних споразума. Нема логопеда, мада он нема везе са тим, или неког ко би могао да утиче на мој мисаони ток, који би могао нешто слично да промени у будућности“, рекао је Вучић.

Албанијан пост: До 18. марта европски план мора да буде потписан

Вучић ће учествовати на Конференцији у организацији Уједињених нација од 5. до 6. марта.

Опрема: Стање ствари

(РТ Балкан/Искра, 5. 3. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Председник се не држи Устава Србије и повеље 1244. Он избегава да саопшти суштину и наставља са збуњивањем народа. Ако Србија да пристанак на државност такозваног Косова пристајањем на његове границе, документе, пасоше,…непротивљењем његовом чланству у НАТО и другим међународним институцијама то ЈЕСТЕ ОДРИЦАЊЕ од наше јужне покрајине што јесте суштина. Значи да смо се одрекли своје територије, а то је супротно заклетви и издаја земље. Да ли ћемо ми међусобно признати једни друге је небитно. Каошто није битно наше пристајање на чланство Косова у УН јер ће то бити могуће и без нашег пристанка.

  10
  1
 2. Има 4 начина да Србија на дуже изгуби КИМ:
  1. Да га призна-неће се догодити
  2. Да га пусти у УН-неће се догодити
  3. Да КИМ се уједини са Албанијом- не догађа се Још
  4.Да КИМ уђе у Нато- то хоће Американци, то је позадина овог предлога!
  Најгоре јесте у овоме, Србија шта год да чини то не може да спречи.Овај споразум је покриће том потезу, а онда иде БИХ у Нато па Србија. Сведска и Финанска су то плаштом УКР већ улазе. То је план амери, и добро им иде!
  Не ради се о тачки 1-3 овде се ради о тачци 4 господо, која нигде не пише али следи укупну геоплотичку слику перфектно!

  2
  5

Оставите коментар