Јелица Минић: Напредак у дијалогу Београд-Приштина корак ка увођењу санкција Русији

Ништа није потписано, али инсистира се на томе да је договор постигнут. То би могло да се сматра значајним успехом имајући у виду у каквом стању је био дијалог месецима и годинама уназад, рекла Минићева

Јелица Минић (Извор: НСПМ)

Председница Европског покрета у Србији Јелица Минић изјавила је да резултат јучерашњег састанка лидера Србије и Косова у Бриселу „није кристално јасан“, да је договор о имплементацији споразума „процес који ће потрајати“, али да ће уколико буде помака утицати на увођење санкција Београда Русији.

„Уколико дође до видљивог помака мислим да ће бити остварен и помак у санкцијама према Русији, макар иницијални кораци. Са једне стране притисци ће се појачати, са друге стране мислим да ће се повећати спремност Србије јер увођење санкција везано је за то да ли ће Европа гледати Србију и даље као поузданог партнера и да ли ће инвеститори долазити у Србију, то је јасно речено“, рекла је Минић агенцији Бета.

Извор: НСПМ

Она је додала да ће грађани сносити веома тешке последице уколико је Србија спремна да се свега одрекне због Русије.

Минић је рекла да су се две стране сагласиле да су спремне да спроведу имплементацију, али да то неће бити лако јер су „обе стране веома осетљиве, треба то пренети домаћој јавности“.

„Ништа није потписано, али инсистира се на томе да је договор постигнут. То би могло да се сматра значајним успехом имајући у виду у каквом стању је био дијалог месецима и годинама уназад“, рекла је она.

Србија у процесу евроинтеграција, додала је, има три озбиљна проблема – дијалог, санкције и владавину права.

„Ми ових дана гледамо како судство у Србији има озбиљне проблеме и елементе самовлашћа постављених појединаца. Али та трећа тема у овом тренутку остаје на листи, али се не воде преговори и не врше непосредни притисци“, рекла је председница Европског покрета у Србији.

Опрема: Стање ствари

(Данас/НСПМ, 28. 2. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Ћерка Милоша Минића, Титовог крвника, главног тужиоца на суђењу Дражи Михаиловићу. Наравно, као већина деце истакнутих комуниста, била је са жутима, као и данас. Од ове црвено/ жуте багре не може више да се живи. Догореће и њима свећа, даће Бог.

    19
  2. Ма јел’ могуће више?!? @Владимире, не шалиш се?

  3. Јелица Минић ћерка Милоша Минића, главног Титовог вазала у Србији. Тужилац на процесу генералу Михаиловићу коме је Титов крвник после монтираног суђења пре стрељања ископао очи.

Оставите коментар