Слободан Рељић: Вучић дошао у ситуацију да каже – „или ја или Косово“

Mи смо у драматичном стању у ком би Вучићу све било опроштено само да не потпише то за Косово, изјавио социолог и некадашњи уредник НИН-а

Слободан Рељић (Фото: ХелмКаст)

Постоје уговори и тачке у историји када се ствари ломе тако дугорочно да данас, када видимо нашег председника који говори да он не може да изађе из тог европског формата, који подразумева признање Косова, јер то тамо пише, нама се крв леди у жилама, изјавио је социолог и некадашњи уредник НИН-а Слободан Рељић, приликом гостовања у емисији Луча на јутјуб каналу Прави одговор.

Он је рекао да председник Србије Александар Вучић нема никакав економски програм, а „када прича о будућности, ту немате ништа“, како је навео Рељић, осим изјава председника попут: „Нисам се чуо с Путином 11 месеци“ и „Ми смо на европском путу“.

– Ко се иоле разуме у кретања, види да ће се све дешавати на Истоку. Ваша визија не може да узима Европу као решење. Прво неће вас никад примити. Друго, ви сте источни народ, ма шта мислили – истиче социолог.

Вучић: Очекујем велике промене на ратишту за дан-два, притисак расте и према Србији

Према његовим речима, Вучић је човек који „нема никакав преглед игре“.

– Он се нашао у једном тренутку, као Драгиша Цветковић, који се нашао да потпише онај споразум. Он је дошао у ситуацију да каже: „Или ја или Косово“. Што се воље народа тиче, нема предаје Косова ни Републике Српске, нити санкција Русији, али с друге стране ви имате власт. Наш начелник генералштаба одлази у САД, онај који треба да заштити Србе на КиМ од НАТО – наводи Рељић.

Како је истакао, „ми смо у драматичном стању у ком би Вучићу све било опроштено само да не потпише то за Косово“, а такође је констатовао да нико није могао да замисли „да ће 70 одсто његових сарадника бити из ДС, Г17 и неког невладиног сектора“.

Говорећи о претњама санкцијама Србији, он је навео податак из истраживања да се због санкција Русији, из те земље повукло свега осам одсто страних компанија.

– Пазите 92 одсто је остало. Ко ће да оде? Куда ће? – упитао је Рељић.

Александар Вучић: Србији у Минхену снажно замерено неувођење санкција Руској Федерацији

По питању преговора о Косову и Метохији он изражава чуђење што смо пристали да Мирослав Лајчак буде посредник.

– Код њега никад не бисмо могли наћи реченицу у којој он подржава српску страну. Лајчак није нико и ништа. Како можеш њега да прихватиш за посредника, човека чије је дело уништавање свега за шта си се борио? – чуди се Рељић, и додаје да је то можда зато што хоћеш да се прича око КиМ заврши како они желе.

Слободан Рељић: Анти-Косовка девојка брани Косово

На питање о Давосу, рекао је да је реч о организацији најбогатијих људи.

– Проблем је што идете тамо, а не знате шта да радите. Једино да одете да упознате како функционише па онда радите све супротно. Ви тамо немате шта да сазнате, не можете да прихватите ниједан савет. Јер они су против интереса ваше државе, они то и кажу, Клаус Шваб каже да су националне државе превазиђене. Поред јавних догађаја и панела, имате тајне састанке на којима се састају они што одлучују – истакао је Рељић.

Погледајте целу емисију

Наслов и опрема: Стање ствари

(Правда, 13. 2. 2023)

 Categories: Преносимо

Tags: , ,

9 replies

 1. Ништа, ич, црно испод нокта, ***** ****** НИШТА ја ******* велеиздајнику, ******, олошу, изроду, кукавици, хохштаплеру, кокошару, јајари, ***** ***** ***** лешинару, лишају, љиги, несоју, подлацу, ниткову, хуљи, богохулнику, вероломцу, чанколизу,****** ***** ***** ***** ***** ***** НЕ ОПРАШТАМ !
  Сад, не знам какав је остали део текста, Рељић је добар човек…

  19
  2
 2. Prolazi vreme,, uličara,, pod zaštitom duboke države globalista – antihrista. Dolazi vreme heroja, hvala Bogu.

  16
  1
 3. Шиптарски [sheshëla] су србски папуче.
  Још пре 27 година 1995, кад је Александар Вучић као папучар Вјекослава Шешеља званично претио да ће да убије “стотину мухамеданаца за једног Србина”, сваки разумник је јасно разумео:
  Или Аљек или Срби, треће није дато!

  15
 4. Vucic ce se.prikloniti onoj strani, sa koje mu bude dolazila veca pretnja. Buduci da sa zapada dolazi, izgleda, bas ozbiljna po njega licno, da se radi o glavi, pitanje.je cime mu narod moze zapretiti…

  10
  3
 5. Већ је годинама јасно да он игра за своју умиљату главуџу. Имао је и имаће бланко чек да овде ради шта год му падне на памет, докле год испуњава што се од њега иште. Ни да заведе ius primae noctis за своје кабадахије, Запад му, наравно, ничим не би замерио.
  Али, ако те кључне испоруке нема, алтернатива није да му carte blanche укину, већ само ликвидација. Конте од Бугојна је то добро научио на примеру З. Ђинђића, ког се последњих дана и Тадић волшебно присетио…

  13
  1
 6. Тако је, брате Ваљевче! Таман посла кад бисмо са зебњом ишчекивали шта ће будала да каже или да му опростимо све, ако једном не направи глупост. Вучић је више пута одскочио од дна и не може бити гори него што је. Он више ништа у свом животу не може исправити, све и да жели. Значи, нема говора о његовој даљој судбини. Она се зна и не може се избећи. Све што **** потпише или да налог да се дотпише, после његовог ******** (бирана културна реч) ће једноставно бити поништено. Ако Америм могу да се бришу потписаним папирима, може свако. Они могу све да нас побију, али Вучић нам не може ништа. Испушена муштикла, причитана књига, искоришћен тоалет папир. Преливена септичка јама. Небитно је шта ће он одлучити, јер захтев више није да не потпише или да уради или не уради нешто. (***)

  17
  2
 7. predsednik se bori,za razliku od svih bednika za tastaturom, mister x smešni ste, znamo ko ste

  1
  9
 8. @hodža, pa ko sam?
  Jeli ovo pretnja, jeli ******?

  <a href="void(0)" title="Свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  <a href="void(0)" title="Не свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
  <i></i><br />
  </a>

  5
  1
 9. Mislim da treba zaštititi i narod i predsednika. I to ne bulažnjenjem preko interneta, već vrlo konkretno, dok ne bude kasno.

Оставите коментар