Милорад Додик: Немачки модел за проблем Косова и Метохије само је још једна подвала – ми се питамо

Може за почетак две српске државе – Србија и Република Српска. Ту нема места за Косово и Метохију, као другу немачку државу. Да бар понуде јединствен процес решавања за РС и КиМ, написао Додик

Председник Републике Српске Милорад Додик (Фото: Косово онлајн/Инстаграм налог М. Додика)

Да је неко заспао пре 30 година и сада се пробудио, мислио би да је спавао само један дан. Главна мета свих потмулих антисрпских операција креирана је у Вашингтону, Бриселу и Берлину.

И даље су Срби лоши момци, криминалци, ултранационалисти, марсовци. Нису се уморили да нас квалификују, дисквалификују, санкционишу. Република Српска је проблем свих проблема за њих. И онда кад се понаша уставно, дејтонски. И када функционише, а поготово ако има свој став.

Република Српска је формирана 9. јануара да бисмо заштитили српски народ и да би била независна држава, што је било једино реално у процесу распада бивше Југославије.

У Дејтону 1995. године Република Српска је прихватила мировни споразум, назван Дејтонским, дала део свог суверенитета и независности, мада је већ три године до тада функционисала као независна држава. Додуше, делимично међународно призната као страна у преговорима за постизање мира.

Република Српска је била незаобилазна као фактор мировног процеса и ту чињеницу нису могли да избришу ни Вашингтон, ни Лондон, ни Берлин, ни Москва, ни Брисел. Зато се Република Српска појављује као потписник свих 11 анекса Дејтонског пакета, а поготово Анекса 4 Устава БиХ, који су потписале, имагинарна Алијина, непостојећа БиХ, Муслиманско/Хрватска, а касније Федерација БиХ и Република Српска.

Милорад Додик: Енглези највећи национални и државни непријатељи Срба

Све то није било довољно да се Република Српска и њена уставна и споразумна права, најблаже речено, уваже. Све време западни центри моћи атакују на статус и права Републике Српске. Врше неподношљив притисак, блефирају, лажу све с циљем да нестане чињеница која се зове Република Српска, коју су Дејтонским споразумом као гаранти сами признали и прихватили. Данас су гори и бесни због чињенице да смо још ту.

Притисак на Србе у региону и на Србију као највећу државу Балкана свих протеклих тридесет година није престајао. Чак и највећи еврофанатици морају да признају да условљавања и притисци на Србију нису престали од 1990. године и шта год да је Србија радила, није било довољно и није било по западним стандардима.

А стандарде су мењали од случаја до случаја. Па је било потпуно “нормално” да Косово противуставно и једном одлуком каже да је независно од Србије и то западни “демократски свет” призна као чињеницу, али Република Српска, која је од 1992. до 1995. и де факто и де јуре била независна држава, морала је и мора да остане у БиХ.

Тако смо на свега неколико стотина километара добили два аршина која су неодржива, и тога је свестан онај део међународне заједнице који гура политику двоструких стандарда на два случаја, а у оба су актери Срби.

Срби као највеће жртве распада бивше Југославије и данас су под лупом тзв. међународне заједнице као одметнуто балканско племе које треба укротити. Ако се не понашају како западне квазидемократе очекују, сва кривица се адресира на Београд. Па је Београд крив што штити свој територијални интегритет, што иначе раде све нормалне државе света, крив је што не “дисциплинује” Србе у Републици Српској, Црној Гори и на Косову и Метохији.

Милорад Додик: Ми Срби смо стали пред Турке, Аустроугарску, Хитлера и НАТО – ово ће бити век нашег уједињења

Свака држава помаже свој народ ма где он живио, само Србија мора да кажњава свој народ који је непосредно уз њене границе. Београд је крив како год се обрну ствари јер је неко одредио кривца само се кривица мења од прилике до прилике.

Данас изнова нуде поново лоше понуде. Њима и прете. Тзв. немачки модел, с две државе, нуде Србији као решење за Косово. Како је могуће да на територији суверене Србије предлажете две немачке државе? Зар неко мисли да је то могуће? Па зар се на крају нису ујединиле Источна и Западна Немачка и постале једна држава?

Је ли то циљ? Шта нудите?

Руси су дозволили транзицију Источне Немачке и одатле повукли војску. Американци су остали с војском само што су направили базе за своје и на простору некадашње Источне Немачке. Компликовано, али има једно питање: Ако мислите добро Србима, зашто нисте модел две државе, а један народ понудили Србији и Републици Српској? То не бисте морали да промовишете као казну као у случају поделе Њемачке, већ као верификацију чињеничног стања.

А и лако бисмо се ујединили, не бисмо чекали скоро 50 година. Овако тзв. немачки модел за проблем јужне српске покрајине Косова и Метохије је само још једна подвала у игри препотентних који мисле да им је све дозвољено. Поставља се још једно питање због чега је питање јужне српске покрајине sui generis, а питање Републике Српске питање територијалног интегритета БиХ. Можда нисмо довољно „велики“ да бисмо поставили та питања, али јесмо толико одговорни и према прецима и потомцима да питамо и упорно тражимо одговоре.

Милорад Додик: Србија не треба никад да призна Косово и никад да попусти

Ми, Срби, и не треба да чекамо разне мешетаре да нам смућкају још једну сплачину, него да изнова тражимо решење српског националног питања на Балкану, баш по узору како је, раније, то питање решио немачки народ.

Може за почетак две српске државе – Србија и Република Српска.

Ту нема места за Косово и Метохију, као другу немачку државу.

Да бар понуде јединствен процес решавања за Републику Српску и Косово и Метохију.

Не.

Они знају све!

Али ипак се ми питамо.

(Косово онлајн/НСПМ, 30. 1. 2023)Categories: Преносимо

Tags: , ,

2 replies

 1. Nemački MODELI.

  1914
  1941
  1991.

  Nemački MODEL iz 1941 godine na današnji dan 31.01.1943 godine je POTPISAO KAPITULACIJU.
  BEZUSLOVNU.

  General pa Maršal Fon Paulus je svojim sopstvenim potpisom ZAVRŠIO taj MODEL
  koji se zvao:

  DRANG NAHT AUST.

  NA ISTOK.

  Svi TIGROVI I PANTERI su se SMRZLI i zajedno sa svojim saveznicima među kojima je bila 369 USTAŠKA KATOLIČKA KRVATSKA CRNA LEGIJA sa njenim ČASNIKOM Mesićem koji je ujedno STRIC Mesića takozvanog ZADNJEG predsednika ( poglavnika ) GROZOSLAVIJE iz 1991 godine.

  Kakva SLUČAJNOST.

  Časnik Mesić je sa svojim CRNOM LEGIJOM
  ( sve samosvesni USTAŠA do USTAŠE ) bio
  PREVEDEN od strane GROZNOG MARŠALA u
  „partizane“ i zajedno sa Ruskim jedinicama
  OSLOBAĐAO Srbiju od SRBA I SRPKINJA.

  Rusi su oslobađali Srbiju od Nemaca i Mađara
  a Mesić ( časnik stric poslednjeg poglavnika GROZOSLAVIJE) OSLOBAĐAO je Srbe od Srba.

  Za DOBRO obavljen posao dobio je ODLIKOVANJE i UNAPREĐENJE od GROZNOG.

  Predhodno je bio ODLIKOVAN od Poglavnika
  GRIZNE NJIHOVE BROJ 1 Pavelića LIČNO prilikom posete ZAPADNOM FRONTU godinu dana pre KAPITULACIJE u RUSIJI.

  Nemački MODEL i
  Krvatski MODEL je ISTO.

  UVEK.

  Katoličko Nemačko jaje i
  Katoličko Krvatskoj jaje je ISTO.

  UVEK.

  MUĆAK.

  6
  1
 2. Позитивно бројање за господина Додика.

Оставите коментар