Немачка фондација Фридрих Еберт саставила нацрт Статута ЗСО

У овој фази могу да потврдим да смо завршили израду статута и у блиској будућности ћемо се састати са нашим партнерима да разговарамо о томе када ће нацрт бити јавно представљен, рекао портпарол Фондације

Портпарол немачке фондације „Фридрих Еберт“ (ФЕС) на Косову Рене Шле рекао је да је та организација завршила израду нацрта статута Заједнице општина са српском већином (ЗСО).

Он је за Радио Косово рекао да је нацрт статута спреман за расправу, али није разјаснио шта овај нацрт садржи.

„У овој фази могу да потврдим да смо завршили израду статута и у блиској будућности ћемо се састати са нашим партнерима да разговарамо о томе када ће нацрт бити јавно представљен“, рекао је Шле.

Коха: Шта садржи „немачки предлог“ нацрта Статута Заједнице српских општина

Новинари Радија Косово контактирали су и портпарола Владе Косова Пепарима Криезиуа, али за сада нису добили одговор.

Филијала ФЕС у Приштини разјаснила је да нису добили ниједан захтев ни од једне стране за израду статута Заједнице, да су њихове расправе биле интерне у којима су користили информације познате јавности, о темама од јавног интереса, што је, како су казали, домен цивилног друштва.

Вечерње новости: Шолц и Макрон предложили како ЗСО ускладити са „косовским уставом“

Заменик косовског премијера Бесник Бисљими рекао је, међутим, да су сви документи које за ЗСО састављају невладине организације безвредни.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије Петар Петковић данас је изјавио да је још 2018. године Управљачка група израдила нацрт статута ЗСО и предала га ЕУ, и да нема потребе да то ради било која НВО, јер то „од њих нико није тражио“.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 12. 1. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. Budi bog s’nama Nemci pišu „predlog“.

  NEMCI.

  Pisali predlog:

  1914
  1941
  1991
  1999
  2008.

  NEMCI.

  Budi bog s’nama.

  Nemci OPET bi da PIŠU predlog SRBIMA.

  Iz PISARNICE zvane Vaškinton.

  CRNIM mastilom.

Оставите коментар