КиМ: Да ли је Албанац који је ранио српске дечаке припадник Косовских безбедносних снага?

Рођаци Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21) рањени у Готовуши код Штрпца када је, без икаквог повода, док су носили Бадњак, из возила у покрету локални Албанац отворио на њих рафалну паљбу

Рањени дечак из Готовуше (Фото: Косово онлајн)

Двојица српских дечака, рођаци Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21) рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је, без икаквог повода, док су носили Бадњак, из возила у покрету локални Албанац отворио на њих рафалну паљбу.

Нападач на њих је, како сазнаје албански медиј „Индексонлајн.нет“, припадник Косовских безбедносних снага.

„Задобили су прострелне ране, један дечак је погођен у шаку а други у раме и тек пуком срећом нису страдали нити су животно угрожени“, саопштено је из Канцеларије за КиМ Владе Србије.

Доктор у амбуланти у којој је деци указана помоћ прецизирао је за „Косово онлајн“ да је млађи дечак погођен у пределу надлактице, а старији у руку, и да су обојици у ранама остали меци.

Због тога су дечаци, како је наведено, транспортовани у Клиничко болнички центар у Грачаници где ће добити најбољу могућу негу.

„Пуцали су на нас, били смо у божићној одећи и изашли да се сликамо као сваке године. Наишао је ауто, само отворио прозор и пуцао на нас. Без разлога, можда зато што смо били у божићној одећи“, рекао је повређени Милош коме је касније из руке хируршком интервенцијом извађен метак.

Косовска полиција је на својој Фејсбук страници објавила да је осумњичени за рањавање две особе у Штрпцу ухапшен.

„Регионална полиција Урошевац је идентификовала и потом ухапсила осумњиченог А. К. (М/К) старог 33 године. Осумњичени се спроводи у Регионалну полицију у Урошевцу, односно у Регионални истражни сектор, на друге истражне радње“, навели су они.

Без обзира на то што је више сведока видело регистрацију возила из ког је пуцано, локална полиција је, како преноси „Косово онлајн“, возило првобитно пустила.

Револтирани Срби су у знак протеста блокирали пут Штрпце-Урошевац захтевајући да се нападач на српску децу на ухвати. Они траже веће присуство Кфора и безбедносне гаранције да се овако нешто неће поновити.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(РТ Балкан, 6. 1. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар