Слободан Јанковић: Вучић опет победио – РОСУ и приштинска полиција на северу КиМ

Пристао си на РОСУ, док си – знали смо због представе – шетао тенкове и другу војну технику. У међувремену си прогурао буџет са предвиђеним задуживањем од десет милијарди евра

Слободан Јанковић (Фото: Медија центар)

Како смо дошли до тога да власт у Београду слави победу у којој РОСУ и шиптарске плаве блузе остају и на северу КиМ?

У августу 2022. године, пре мање од шест месеци, намесник Вучић и његов хор СНС дечака тврдили су да је Бриселски споразум пропао, да ће се морати ићи наново у Савет безбедности УН (по питању међународно признатог статуса наше свете земље). Тада се говорило да се неће попустити са регистарским таблицама, па је Брнабичка дошла прелепљена (таблице) до Косовске Митровице. Полуусмено, како већ уме, запевала је у поменутом хору.  Натеривање народа да изађе на улице и подржи полуусмену, и трубљење како Шеф ево, овога пута, неће попустити – било је, наравно, представа и залуђивање народа.

Данас, после разочарења са таблицама и заборављеног међународног позивног телефонског броја, укинутих судства, полиције, предаје катастра, признања диплома, предаје Газивода, распродаја српских кућа и земљишта, још један глогов колац је забоден са представом званом шетња тенкова, и скупљањем народа на митинг и барикаде. Као и толико пута до сада, власт је оставила народ на цедилу. Оставила га разочараног, препуштеног очају, а то је најгоре стање.

Обожавалац Вебера, саветован од Шредера и Блера, послушника ММФ-а и еурократских изасланика, на крају најновије драме само је напоменуо да је „захвалан Американцима што су инсистирали да ће уз ЕУ, пратити сваки од процеса које Приштина води како не би могла да осуђује људе попут Николе Недељковића.

’То је добро за нас. Јесмо ли успели да постигнемо то да не улазе са дугим цевима, што је био захтев Срба, не пише то у том документу, нити је било ко из света хтео да пристане на то…‘“ (овде).

Аљбин Курти: Срби сами поставили барикаде, сами их и уклонили – они који су се блокирали напрасно су се уморили

Па шта си, несрећо, опет урадио?! Ширио си лажна обећања о повратку наше војске и полиције до 1000 људи на КиМ и онда си рекао да смо добили гаранције да оно што се зове Косовске безбедносне снаге неће одлазити на север КиМ. Да, они можда неће, али РОСУ хоће и тамо су. Истог дана када су склоњене барикаде, Шиптари у плавим блузама су поставили бетонску барикаду и шенлучили по северној Косовској Митровици. Чије су гаранције добио, јадниче? Оних који су нам окупирали део земље? Оних уз чију помоћ си зајашио власт и ево већ дванаест година урнишеш? Оних којима изнајмљујеш аеродром, распродајеш оно што је остало од банкарског сектора, којима поклањаш најскупље земљиште и народне паре страним предузећима. Њиховим гаранцијама машеш и можеш да залудиш још својих верних сведока по средишњој и северној Србији, али широм Косова и Метохије ти више скоро нико не верује.

Не виде како се уклапају у твоје планове. А братски си са Едијем Рамом, уз повремене драме, и подршку Сороса старијег и млађег, кумовао албанском Отвореном Балкану, иницијативи за отворено прање новца.

Александар Сорос: Иницијатива „Отворени Балкан“ могла би да омогући решавање дуготрајних спорова у региону

Пристао си на РОСУ, док си – знали смо због представе – шетао тенкове и другу војну технику. У међувремену си прогурао буџет са предвиђеним задуживањем од десет милијарди евра (од чега четири за отплату кредита у 2023).

Киван си на народ јер ти није пошло за руком да литијумом потрујеш трећину земље и олако претвориш Србију у Конго, богат рудницима и несрећан за његов народ и државу.

Тресеш се јер ти се део контроверзних бизнисмена отима контроли, а лепо си до сада Српску листу подводио свакој сецесионистичкој власти у Приштини. О твојим злоделима се роман може написати, а нешто слично ће – надам се и желим нам за ову службену Нову годину – стајати у делу оптужнице против садашњих власти пред сутрашњим српским судом.

Слободан Јанковић, Српски демократски савезCategories: Да се ја питам

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Годинама смо од АВ слушали како по одредбама Бриселског споразума специјалне јединице полиције тзв Косова (РОСУ и сличне) или јединице „са дугим цевима“ како их сада назива, не смеју да улазе на север КиМ без сагласности четири српска градоначелника. Када је пре пар година у току једне од безбројних криза на КиМ, а мислим да је то било 2018 и у вези са „шареним возом“, АВ притиснут да покаже где то у Бриселском договору пише „признао је “ да то нигде не пише и тврдио да је реч о усменом споразуму. Наравно и НАТО и КФОР су то одмах демантовали, али то његовом ђону од образа нимало није сметало да настави да у свакој прилици износи ту лаж. Све до јуче када су уклоњене барикаде на северу КиМ а шиптарске „дуге цеви“ остале на северу КиМ и када мртав ладан изјављује “ Јесмо ли успели да постигнемо то да не улазе са дугим цевима, што је био захтев Срба, не пише то у том документу, нити је било ко из света хтео да пристане на то…‘“ ? Дакле отворено нам поручује да нас је близу 10 година безочно лагао и ником ништа. У ствари сада другом лажи заташкава прву. Сада тврди како је по први пут Србија успела да добије писмене гаранције да тзв КБС (Косовске безбедносне снаге) илити тзв војска Косова неће смети да улази на север КиМ без дозволе четири српска градоначелника. Наводно се те гаранције налазе у званичним изјавама КФОР-а и НАТО-а и наравно, те изјаве нигде није званично објавио. Оно што сам ја успео да нађем је званична изјава КФОР-а у којој, парафразирано, стоји следеће: По постојећим прописима КФОР је надлежан за давање сагласности за распоређивање КБС на север Косова. КФОР у оквиру свог мандата може сарађивати са локалном заједницом у поступку давања те саглсности: Дакле, КФОР је једини надлажан за давање сагласности КБС за улазак на север КиМ, а он МОЖЕ али и НЕ МОРА да о томе било шта пита Србе. Имам много година. Доживео сам до сада да моја држава три пута мења име и/или границе (СФРЈ, СРЈ, Србија и Црна Гора и сада у Република Србија) и претурио преко главе много председника и премијера, али никада нисам доживео да челни човек моје државе тако отворено и бесрамно лаже и потцењује разум сосптвеног народа како то уназад десетак година ради АВ. Напред сам навео само један пример а готово коплетна његова владвина у протеклих 10 година је саткана од лажи обмана и невиђене бахатости и безобразлука. То је једноставно болест. Али не и нешто најгоре што је могло да нам се деси. Најгоре је што тај и такав човек објективно и сада ужива највеће поверење грађана Србије.

    26
    1

Оставите коментар