Током украјинског гранатирања хотела у Доњецку рањен Дмитриј Рогозин

Бивши директор „Роскосмоса” рањен у леђа када је на периферији Доњецка гранатиран је хотел у којем је последњих месеци живела група војних саветника

Дмитриј Рогозин (Фото: Јури Кочетков/АП фото)

„Рањен сам у леђа. Живећу. Гелер је прошао центиметар од кичме”, поручио је бивши генерални директор државне корпорације „Роскосмос” Дмитриј Рогозин.

Рогозин је рекао да је то био радни састанак, у уском кругу и у мирној атмосфери по повратку из једне од наших добровољачких јединица.

„Последњих месеци смо живели у овом хотелу и 8 година непријатељ никада није гранатирао ово место. Неко је дојавио, а око 19:45 било је неколико прецизних погодака на место где смо се налазили. Тукли су нас калибром 120 или 155 мм. Истрага ће утврдити где и ко”, поручио је он.

Он је додао да има рану, као и да га је погодио метални фрагмент величине 3 пута 4 мм, који је ушао изнад десне лопатице.

На периферији Доњецка гранатиран је хотел у којем је последњих месеци живела група војних саветника, укључујући Дмитрија Рогозина.

„Сам Рогозин је рањен у леђа, хоспитализован, али је ван животне опасности. Лица која су била у његовој пратњи такође су задобила повреде различите тежине”, рекао је његов помоћник.

Према његовим речима, напад је изведен прецизно навођеном муницијом, вероватно из самоходног артиљеријског оруђа „цезар”, калибра 155 мм.

Рогозин је раније рекао да су аутомобил у којем се налазио, гранатирале украјинске трупе у правцу Угледара.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТ Балкан/Искра, 22. 12. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар