Европска комисија исекла говор Урсуле фон дер Лајен: Избачена реченица о броју страдалих Украјинаца

Процењује се да је до сада убијено више од 20.000 цивила и више од 100.000 украјинских војника, реченица која је избачена из видео-обраћања председнице Европске комисијe

Извор: Снимак екрана/РТ

Европска комисија потврдила је да је избацила из видео-обраћања председнице ЕК Урсуле фон дер Лајен реченицу у којој наводи број страдалих цивила и војника у Украјини, пренеле су „РИА Новости“.

Реченица је уклоњена из видеа који је објављен и на званичном налогу Фон дер Лајенове, а ради се о видео-обраћању у којем она позива на коришћење замрзнуте руске имовине за обнову Украјине и тражи оснивање међународног суда за „руске ратне злочине у Украјини“.

Позивајући на широку међународну подршку оснивању специјалног суда, Фон дер Лајен је рекла: „Процењује се да је до сада убијено више од 20.000 цивила и више од 100.000 украјинских војника“. Видео који је објављен и на њеном Твитер налогу, више не садржи ову реченицу.

Портпаролка ЕК Дана Спинант рекла је да је реч о непрецизности.

„Информација која је искоришћена у изјави ослањала се на податке спољних извора, док је број жртава укључивао и мртве и рањене“, рекла је портпаролка ЕК.

Она је образложила и да је требало да бројке представе „окрутност Русије“.

Будући да је та реченица исечена из видео-снимка, да сведочи о окрутности Русије, како је назива портпаролка ЕК, остала је реченица из обраћања Лајенове: „Сви памтимо ужасе у Бучи“.

Фон дер Лајен је оптужила Русију за ужасне злочине, укључујући и агресију на суверену државу. Позвала је на оснивање специјалног суда под окриљем Уједињених нација „да истражи и процесуира руске злочине агресије“.

Навела је и да се штета „коју је Русија нанела Украјини“, процењује на 600 милијарди евра и да ће морати да је надокнаде, како је истакла, Русија и њени олигарси који ће, према речима Лајенове, морати да плате обнову земље.

„Имамо средства да натерамо Русију да плати. Блокирали смо 300 милијарди евра резерви Руске централне банке и замрзли 19 милијарди евра новчаних средстава руских олигарха. Са нашим партнерима могли бисмо да створимо структуру за управљање овим средствима и њихово инвестирање, а приходе бисмо користили за Украјину“, рекла је фон дер Лајен.

Како је додала, када санкције буду укинуте, ови фондови би били коришћени како би Русија платила пуну надокнаду за штету начињену Украјини.

Опрема: Стање ствари

(РТ Балкан, 30. 11. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Комплетна европска комисија са овом фоновком као предводницом би требала да прочита дело овог америчког филозофа:

  O proseravanju

  Zašto ima toliko proseravanja?Ko se i kada najviše proserava?Naravno da ne možemo da budemo sigurni da danas ima više proseravanja nego u drugim vremenima. Ali vidimo da je danas proseravanje neizbežno kadgod okolnosti traže od čoveka da govori o onome o čemu je neznalica, bilo da je reč o vođenju družavnih poslova ili o političkim porukama u bilo kom delu sveta.Proseravanje je jednako deo javnog, koliko i privatnog života. Ono je sveprisutno.

  Nekada se, brate mili, znalo kojim se pojmovima Filozofija (veliko početno slovo nije slučajno) bavi: um, sloboda, moral… Sada, evo, dogurasmo/dogoresmo do proseravanja. Upravo je tome, naime, svoju kratku studiju posvetio Hari G. Frankfurt (izvorno: On Bullshit)
  Pri tome, Frankfurt nije tamo neki šarlatan, nego ugledni penzionisani profesor filozofije na Prinstonu… Kakva “degradacija filozofiranja”? Koješta, autor tu nije baš ništa “kriv”: on samo, rasnim filozofskim instinktom, reaguje na svoje vreme, kao što su Kant, Šopenhauer ili Niče reagovali na svoje.

  10
 2. Одличан предлог гос’н @Кобајаши.

  После тога би могли да оду на рекреативну наставу у €вропски парламент, ако успеју да га пронађу. Којом приликом би неизоставно требало да посете и Музеј €вропских вр€дности (друга врата лево).

  Кажу, мада није проверено, да је последњи експонат у Музеј доспео са крајње неочекиваног места: https://www.zerohedge.com/geopolitical/russias-wagner-group-sent-blood-stained-sledgehammer-eu-parliament (опрез, у питању је €ксплицитан садржај).

  Па ако и није проверено – барем је у припреми, ако је у припреми па још и у складу са вр€дностима промашаја нема: одлазак на лице места, поклоњење, клечање по жељи. Други дан €кскурзије за пример, да не речем par excellence.

  Све то наравно ако успеју да га нађу, тај пут до парламента, што то није ни приближно тешко као наћи му, рецимо, сврху. О вр€дностима да не говорим.

  Ма није €вропски пут што и поље прећи.

Оставите коментар