Вашингтон пост: Све више вакцинисаних Американаца умире од корона вируса

Реч је о наставку забрињавајућег тренда који се појавио прошле године, пише Вашингтон пост и додаје да је проценат умрлих који су вакцинисани у сталном порасту

Наслов у Вашингтон посту: „Ковид више није углавном пандемија невакцинисаних“ (Извор: НСПМ)

Већина Американаца која у последње време умире од последица виурса корона је вакцинисана, показује истраживање фондације „Кајзер фемили“ у ком се наводи да је 58 одсто заражених преминулих током августа примило вакцину.

Реч је о наставку забрињавајућег тренда који се појавио прошле године, пише Вашингтон пост и додаје да је проценат умрлих који су вакцинисани у сталном порасту.

Јован Антовић: Ковид-19 или Три године „непажње према чињеницама“

Док је међу умрлима у децембру 2021. године било тек њих 23 одсто, већ у јануару ове године тај број је износио 42 одсто.

„Више не можемо да говоримо о пандемији невакцинисаних“, рекла је председница фондације Синтија Кокс.

Она је истакла да вакцине временом „губе моћ“ јер се појављују нове варијанте које се лакше одупиру вакцинама, те да је потребно да се настави са „бустер“ дозама како би се спречиле болести и смрт.

Др Питер МекКала: Могући број жртава ковид вакцина „већи него у рату“

Међутим, када су вакцине биле одобрене, ни Фајзер ни Модерна нису доставили податке о дугорочној ефикасности и евентуалним нуспојавама.

И поред ових података, одлазећи директор америчког Института за алергије и заразне болести Ентони Фаучи позвао је грађане да наставе да се вакцинишу. Он тврди да су вакцине „у великој мери“ ефикасне.

Предраг Кон: Нема излаза из ове ситуације без вакцинације – не само једна доза него докле год то буде потребно

Фаучи се раније залагао за стриктне антипандемијске мере, међу којима је било и затварање школа. Ипак, овај имунолог је недавно изјавио како он лично нема никакве везе са затварањем образовних институција и драматичним падом у квалитету образовања које је тиме проузроковано.

Управо због тога, поставља се питање да ли ће кроз који месец променити и став о вакцинама, као и да ли ће тврдити да није имао ништа ни са процесом имунизације у САД?

Опрема: Стање ствари

(РТ/НСПМ, 25. 11. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар