Милорад Додик: Зеленски се не пита шта Западни Балкан треба да ради

Владимир Зеленски превазилази значај улоге коју он мисли да има, његови ставови нас се не тичу и нису они које бисмо ми морали да следимо, рекао српски члан Председништва БиХ

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, оценио је данас да ароганција коју показује председник Украјине Владимир Зеленски превазилази значај улоге коју он мисли да има и да сигурно није неко ко треба да буде питан о томе шта Западни Балкан треба или не треба да ради.

„Политички је непристојно да он дели савете било коме, па и нама на Балкану. Његови ставови нас се не тичу и нису они које бисмо ми морали да следимо“, рекао је Додик за Срну.

Истакао је рекао да Зеленски „има своје који га симпатишу“, али да сматра да и други на западном Балкану мисле да је „такво безочно сугерисање“ без икаквог основа и да држање предавања о томе шта ко треба да чини „апсолутно није адекватно ни времену, а поготово није адекватно улози коју Зеленски има у томе“.

Александер Рубинштајн: Зеленски потајно уклонио слику свог тјелохранитеља с хитлеровским симболом на униформи

„Човек је умислио да може да држи предавање сваком другом и да оцењује ко је на исправном, а ко на лошем путу. То треба одбацити као управо нешто што је дошло са стране која уопште није питана“, поручио је Додик и нагласио да Република Српска остаје неутрална када је реч о украјинској кризи.

Украјински председник Володимир Зеленски позвао је у суботу земље Европске уније и посебно Балкан да започну „курс независности од Русије“ у политици, економији и енергетици, тако што би ојачали сарадњу.

„За Балкан то није ништа мање важно него за наш део Европе“, рекао је Зеленски.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/НСПМ, 9. 10. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар