Свештеник Саша Ђурђевић: Шта се то на молебану није свидело председнику Србије

Председнику Александру Вучићу се не свиђа што Црква не дозвољава да се релативизује или умањи значај породице. Као и то да црква није за LGBTQ + идеологије. То се све не свиђа председнику и не би потписао

Свештеник Саша Ђурђевић

Шта се то не свиђа председнику Србије?!

Председник Србије Александар Вучић, иако је и његов отац био на литији и молебану, он таквом скупу не би присуствовао никад, и ништа не би потписао шта се тамо изговорило!

Значи да председнику Александру Вучићу, говор Његове Светости Патријарха Српског Г. Порфирија није легао на душу.

Исто тако и сабрани народ, негде до 150 хиљада верника, сабраних у мирној и молитвеној литији, са порукама о очувању породице и Косова и Метохије, нису нешто што би Вучић потписао и с народом не би бивао.

Па онда да кренемо редом и видимо, шта је то Његова Светост Патријарх Српски Г. Порфирије, у име сабраног народ, као првојерарх и онај који седи на „Трону Светога Саве”, беседио, 11 сеп. 2022. г. Шта је ЊС поручио а не свиђа се председнику Србије Александру Вучићу и он то не би потписао.

Александар Вучић: Нисам сагласан ни са једном једином речју са молебана за светињу брака и породице

Па да видимо…

Председник Александар Вучић није за то да будемо као преци, није за светињу брака и очување породице

Председнику Вучићу се не допада и не би потписао, да нас је наша вјера православна обликовала кроз вјекове, од Св. Саве , преко Св Кнеза Лазара Косовског, све до данашњих дана.

Председнику Вучићу се не свиђа и не би потписао да смо створени за вјечност и да нас у ту вечност води Црква.

Да нас Црква Води Јеванђељем Христовим, кроз јеванђељски систем вредности.

То се председнику не свиђа и не би потписао.

Председнику Александру Вучићу се не свиђа и не би потписао, то што црква и Његова Светост, не желе ником да намећу ништа, али исто тако да ни народу Божјем нико не намеће свој систем вредности.

Председник не би потписао, да је природно да брак буде заједница мушког и женског.

Да нам Божја реч, већ на уводним страницама. Св Писма, открива да је Бог створио човека као два пола, као мушко и као женско.

Патријарх Порфирије: За нас православне неприхватљива LGBTQ+ идеологија

То се председнику не свиђа и не би потписао.

Председнику Александру Вучићу се не свиђа и не би потписао, да црква неће да јој неко намеће лажне системе вредности.

Као и то да Црква јасно стоји иза тога да је мушко мушко а женско женско.

Председнику Александру Вучићу се не свиђа и не би потписао, то што, „црква квари бизнис и славу”.

Као и да црква не дозвољава да се релативизује или умањи значај породице.

Као и то да црква није за LGBTQ + идеологије.

То се све не свиђа председнику и не би потписао.

Председнику Александру Вучићу се не свиђа и не би потписао, да црква не жели никакво насиље и не позива на насиље.

Да се Црква моли и за те што желе да парадирају јер и они имају своју муку.

Црква не суди ником и једини је Бог Судија.

Као и да црква не жели да дозволи да се мења модел друштва којим наш народ живи од кад зна за себе.

То све се не свиђа председнику и не би потписао.

Председнику Вучићу се не свиђа то, што је црква сазнала у претходним данима и недељама, да је у наставне планове и програме, као и у уџбенике, убачена LGBTQ + идеологија.

Значи, председнику се не свиђа и не би потписао то што је црква и народ против тога да нам деца у школама буду васпитавана у духу LGBTQ + идеологија.

Председнику Вучићу се не свиђа и не би потписао то што, како ЊС Патријарх Порфирије мудро рече:

„Ми смо против Еуропрајда као таквог, јер је очигледно да им није само до шетње и до провода, јер им је циљ да преобликују наше друштво, наше вредности, наш начин живота, а да то сами нисмо тражили.”

То се председнику не свиђа и не би потписао.

Његова Светост на крају упути, да су други водили „Крсташке ратове” на нашем тлу, као и да смо ми били објекат истих.

Литија 11. септембра 2022. (Извор: Саборник србско-руски)

И да нас неко, без дубинског размишљања, упореди са крсташима са којима се не можемо упоредити.

То се председнику не свиђа и не би потписао.

Јер како рече Свјатјејши:

„Нисмо ми отишли у другу државу, у други народ да му чак ни милом, а камоли силом, намећемо свој начин живота и своје вредности.“

„Ми смо објекти у овој причи и ми смо они који су изложени насиљу. Силују нам памет! Силују нам душу! Хтели би, али неће моћи” .

На радост молитвеног сабора, овим речима закључи, величанствену беседу, Његова Светост Патријарх Српски Г. Порфирије на „молебану” за очување породице, 11. септембра 2022. г., о Усековању Главе Светог Јована и Крститеља и Претече Господњег, испред Храма Светог Саве.

Литија 11. септембра 2022. (Фото: Стање ствари)

Значи, све се ово не свиђа председнику и не би потписао!!!

Па шта се онда свиђа председнику Србије Александру Вучићу?!

Закључите сами…

Александар Саша Ђурђевић, свештеник, Норт Порт, Флорида

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница о. Саше Ђурђевића)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

6 replies

 1. Ма где се баш сад сетисте свега, а претходних осам узастопних „прајдова“ и именовање актуелног премијера(ке), „бриселског“ и „вашингтонског“ ништа, сем спорадичног гунђања у браду? Или је нешто друго у питању? Поздравите камараде у Москви и пренесите им да од дестабилизације региона нема ништа, већ ће морати сами да кусају кашу коју су на истоку закували. Није Вова џабе након харковског дебакла одбио да се сретне са војним врхом и шефовима наменске, не жели да их види, а још мање чује, већ отишао човек лепо да отвори панорама точак уз ватромет. И још трпи критике због тога од „веб ратника“. А ти што хушкају на рат из удобних соба, узмите пушке и сви у Украјину да се мало ломите и јурите по степи. Не, него је лакше туђим ….. млатити глогиње. **** **** ****

  10
  59
 2. Uopste nije upitnju sta mu se svidja ,a sta ne! To moze da bude samo njegovo licno misljenje. On , tu gde jeste,( nazalost) treba da predstavlja narod koji ga je izabrao i makar izbegne da direktno kaze svoje licno misljenje koje se ,ocigledno, ne slaze sa misljanjem vecine naroda koga on predstavlja. A on, bez trunke stida, besno prenebregava misljenje onih koje predstavlja. A niko ga nije pitao ni zasto laze!? Zar nije on izjavio da te sramote nece biti. I to samo pre par dana!

  37
 3. Ko ga je video, bilo je sve jasno… Čovek bez reči, morala, vere, empatije prema narodu koji navodi na odvratna stanja i situacije, koji čim zine, laže i koji nije Srbin.

  40
  2
 4. Tacno, AV je pokazao da je kontroverzna licnost!

  17
 5. Lakse smo saznali sta sve ne bi potpisao nego sta je sve potpisao, sto je, zapravo, mnogo veci problem. A potpisivao je (on ili drugi u njegovo ime) toliko pogubnih dokumenata za ovaj narod da litije ne bi trebalo ni prekidati. Sve do jedinog pozitivnog ishoda, kojim se razresavaju brojni problemi, produkovani bahatom neodgovornoscu. Od onih koji se mole drazi su mu sareni gologuzani. Njima i pripada.

  43
 6. Плашим се да имамо много већи проблем – да је много људи са Малебана гласало за Вучића, да ће исто тако многи који су против ЛГБТ идеологије, такође гласати за Вучића, а да огроман број његових бирача нема никакав став ни о чему, сем о подршци њему.

  21
  1

Оставите коментар