Патријарх Порфирије: За нас православне неприхватљива LGBTQ+ идеологија

На трећој по реду Литији за спас Србије у Београду учествовало више од 100 000 људи. Организатори најављују наредно окупљање за 17. септембар, истог дана када је и најављен тзв. Европрајд

Литија 11. септембра 2022. (Извор: iFamNews – Србија)

Величанствена молитвена поворка простирала се непрекидно од приласка храму Светог Саве низ Призренску улицу. На челу литије налазили су се свештеници Архиепископије београдско-карловачке, али и из других епархија и манастира СПЦ.

Извор: iFamNews – Србија

Литија је завршена молебаном за светињу брака и породице испред храма Светог Саве, који је служио Његова Светост Патријарх Српски Г. Порфирије, уз саслужење више епископа. Између осталог, Патријарх је у беседи на завршетку молебана рекао да је Апостол Павле рекао: све ми је дозвољено, али ми није све на корист. Није свака слобода спасоносна и смислена. Отуда је за нас православне хришћане не прихватљива LGBTQ+ идеологија.

Његову беседу послушајте у целости.

С обзиром да још увек нема званичног документа државних органа Републике Србије којим би јавност била уверена и успокојена да је Европрајд заиста отказан, организатори су најавили наредно окупљање на 17. септембар, истог дана када је и најављен тзв. Европрајд.

(iFamNews – Србија, 11. 9. 2022)

Породични сабор и УТП: Забранити Европрајд и промоцију хомосексуализма међу малолетницима

Поштовани читаоци, на Усековање главе светог Јована Крститеља завршена је традиционална „Недеља породичног јединства“ у организацији „Породичног сабора“, ове године уз помоћ братских организација из УТП-а (Уједињени за традицију и породицу). Завршена је величанственом Литијом од Саборне цркве до храма Светог Саве, где је верни народ сачекао и Молебан одслужио Патријарх Србски Порфирије са архијерејима и клиром СПЦ. Величанствена слика саборности верног народа и клира даје наду свима нама да ћемо се одупрети тоталитарној деструктивној идеологији која нам се намеће са Запада. Вашој пажњи нудимо Саопштење организатора Литија прочитано на почетку величанствене Литије, а снимак Литије и Молебана као заједничке целине, можете погледати ОВДЕ…

https://youtu.be/LtzK9jkBiPE

† † †

Ваша преосвештенства, часни оци, драга браћо и сестре!

Захвални смо Господу и Његовој Пречистој Мајци Која нас је окупила и Која нас јача и учвршћује. Захвални смо нашим молитвеницима пред Господом без чије молитве, нашим слабим плећима ово не би успели изнети. И захвални смо свима Вама часни оци и драга браћо и сестре, што сте својим доласцима показали спремност да браните оно што су нам као Завет оставили становници Небеске Србије. Српски народ има два велика завета – Светосавски и Светолазаревски. Први је научио Србадију како треба живети хришћански, други је научио Србадију како треба умирати хришћански.

Двадесети век обележиле су три страшне богоборачке тоталитарне идеологије које су однеле милионе живота. Нацизам је на место Бога желео да стави нацију, фашизам је на место Бога хтео да стави државу, комунизам је на место Бога хтео да стави класу. А у ХХI веку на сцену је ступила рушилачка содомска идеологија која својом деструктивношћу разара све традиционалне вредности и не само да жели да себе стави на место Бога као претходне, него и уништава светињу породице као „мале Цркве“. И као што се народ Светог Саве у првој половини ХХ века подигао на духовни устанак звани Литије да спречи срамни Конкордат, тако се и данас народ Светог Саве подигао на духовни устанак да спречи срамно претварање наше престонице у Содом.

Извор: iFamNews – Србија

Због тога, у жељи да се ова на Литијама јасно изражена воља већинске Србије поштује, износимо пред Вас најважније циљеве због којих смо се окупили у овај величанствени Литијски покрет:

  1. Деструктивна тоталитарна идеологија je системски продрла у наш образовни систем и уџбенике за основну школу и зато је први и најважнији задатак – спречавање одржавања овог срамног Еуропрајда (како овог, тако и сваког будућег). После обраћања Председника државе и нашег Патријарха у којима је изнето да Еуропрајда неће бити, покушај његовог одржавања представљао би једну врсту државног удара са несагледивим последицама по наше друштво. Одговорност за то сносе и САД и ЕУ чији се амбасадори супротно свим дипломатским нормама и Бечкој конвенцији, дрско противе речима председника Србије и Патријарха Српског.
  2. Поред овог безусловног захтева за забрану Еуропрајда тражимо и забрану сваке пропаганде хомосексуалне и трансродне идеологије међу малолетницима и избацивање таквих апсолутно ненаучних садржаја из школских уџбеника.
  3. Пошто деструктивна ЛГБТ идеологија уноси велики раздор у друштво, предлажемо да се путем Народне иницијативе покрене поништавање већ донетих закона или спречавање увођења нових којима се директно удара на хришћанске и породичне вредности.
  4. У тренутку кад се води борбу за опстанак нашег народа на Косову и Метохији, желимо да поручимо да сви ми који смо се данас овде окупили али и милиони породичних људи широм србских земаља и расејања, верујемо да је Косово срце Србије а Метохија њена душа и да не би смео да постоји Србин, достојан свог рода који мисли другачије. Имајући то у виду, желимо да поручимо да ће одбрану свете србске земље свакако водити породични људи, верујемо да нико озбиљан не мисли да ће то чинити присталице Евросодома.
  5. Захвални што се наше свештеноначалије придружило своме лаосу, истовремено желимо да истакнемо да ће се литијско исповедање вере наставити до испуњења наведених захтева верујућег србског народа.

У нади да ће наше државно као и црквено началство озбиљно размотрити све горе наведено, све Вас поздрављамо са вером у Бога, Светом Сави и Небеској Србији одани организатори Литијског покрета за спас Србије.

(Саборник србско-руски, 12. 9. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. “…организатори су најавили наредно окупљање на 17. септембар,
    истог дана када је и најављен тзв. Европрајд.”

    Не само истога дана, ВЕЋ И НА ИСТОМ МЕСТУ, више сати пре
    почетка окупљања БОЛЕСНИКА.
    У виду имати могућност промена места окупљања од званично
    највљеног, те бити спремн за брзо пребацивање на места могућег
    окупљања од већ најављеног (места).
    Очекује се да би то био простор испред Скупштине, а мало шире
    и Теразије.
    Милицији је најважније да не дође до контакта два скупа, две
    поворке, и тако се избегну нежељене ситуације. То је оствариво
    само ако се поворке истовремено упуте на паралелне
    правце супротног смера, мимоилазећи се на пристојом одстојању
    од пар блокова зграда и кућа.
    Режим хоће по сваку цену да дозволи ”Парадау срама”, макар
    и у скраћеној варијанти /дужини трасе и времена ”шетње”), а то
    ће постићи само ако буде имао сараднике у некима од
    организатора Литија.
    Параде уопште не би било ако би Литије предводио лично
    Патријарх са више епископа, бројним свештенством и народом,
    истом трасом и у исто време јер би се милиција повукла испред
    Литија /које предводи Патријарх/, а ”Прајдери” разишли.
    Патријарх ту варијанту ”Молитвених литија” није поменуо у својој
    беседи испред Храма Св. Саве, И ТО ОСТАЈЕ ПОД ВЕЛИКИМ
    ЗНАКОМ ПИТАЊА?

    16
  2. На данашњи дан – 17. сепетмбар догодило се:

    “На данашњи дан 1889. године поводом 500 година од Косовске
    битке установљен је „Орден кнеза Лазара“, који су могли да носе
    само владар и пунолетни престолонаследник.“

    На данашњи дан 1918. године, после тродневне офанзиве Прва
    и Друга српска армија пробиле Солунски фронт, што је било
    одлучујуће за слом Централних сила у Првом светском рату
    – месец и по дана потом је капитулирала Аустро-Угарска, а
    убрзо и Њемачка. Српске снаге су пресекле бугарску војску и
    присилиле Бугарску да 30. септембра 1918. положи оружје.
    При томе су Срби продирали тако брзо да је француска
    команда молила српску Врховну команду да успори
    напредовање, јер француска коњица није успевала да држи
    корак са српском пешадијом.“

    На данашњи дан – 17. септембра 2022. године треба да
    се одржи “Парада срама“ и тако симболично пљуне на
    историју наших предака (два догађаја горе поменута),
    а Патријарх се не оглашава да лично Он предводи
    молитвену Литију, – тога дана, на истом месту и у исто време.!?
    Патријарше Порфирије, ситација је иста као што је била
    непосредно пред Церску битку када је КОМАНДОВАЛА
    СРБИЈА, а Њена команда се не одбија, чак и по цену
    живота:

    14
    1
  3. Стварно не знам зашто , али мене читава ова шарада јако подсећа на ону , свима већ дуго познату игрицу штапа ( АВ ) и шаргарепе ( г. Перић) . Шаргарепу смо већ добили а сада следи штап . Вук длаку мења али ћуд никада ( мислим на оба актера ) . Вентил је на Литијама отворен , мало народа се смирило , е сада ћемо видети да ли је пре времена затворен и колико народа верује да је ово све превара режима уз садејство Цркве .

    4
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading