Лиз Трас: Ухватићу се у коштац с енергетском кризом коју је изазвао Владимир Путин

Оно што Уједињено Краљевство чини великом земљом је основна вера у слободе, предузетништво и фер плеј, рекла у првом обраћању јавности нова премијерка Велике Британије

Нова премијерка Велике Британије Елизабет Трас у првом обраћању јавности по именовању (Фото: НСПМ)

Почаствована сам што преузимам дужност премијера Велике Британије у тренутку који је важан за нашу земљу, поручила је нова премијерка Лиз Трас, у првом обраћању пошто је прихватила „љубазан позив“ британске краљице Елизабете II да формира нову владу.

Борис Џонсон је испунио обећање о Брегзиту, ковид вакцинама и успротивио се руској агресији. Историја ће га памтити као изузетно доследног премијера, рекла је Трас новинарима и јавности испред седишта владе у Даунинг стриту 10.

Оно што Уједињено Краљевство чини великом земљом је основна вера у слободе, предузетништво и фер плеј. Британска јавност је изнова и изнова показала храброст и одлучност, а сада се суочавамо са глобалним ветровима изазваним ратом у Украјини и пандемијом ковида, рекла је Трас.

Деклан Хејс: Кад нам лекције о политичком лидерству држе кокаински зависници

Она је најавила да ће влада коју ће формирати „трансформисати“ Британију у нацију са високо плаћеним радним местима, безбедним улицама и у којој свако има могућности које заслужује.

Трас је казала да планира да се ухвати у коштац са енергетском кризом, коју је, како је навела, изазвао председник Русије Владимир Путин.

Заједно можемо изаћи из ове олује и изградити нашу економију, како бисмо постала модерна, бриљантна Британија, поручила је Трас.

Опрема: Стање ствари

(Фонет/НСПМ, 6. 9. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading