Деклан Хејс: Кад нам лекције о политичком лидерству држе кокаински зависници

И као што свако с тророгим шеширом није Наполеон, тако ни копирање одевања и уштогљеног стила Маргарет Тачер не чини Лиз Трас лидером

Министарка спољних послова Велике Британије Лиз Трас на енглеском тенку у Естонији (Фото: Сајмон Досон)

(Фонд стратешке културе, 24. 8. 2022)

То што премијерка Финске изиграва Еву Браун у последњим данима у Хитлеровом бункеру одговор је на питање које сам раније поставио о томе хоће ли она на крају прећи руски Рубикон на Кољском полуострву. А судећи по њеној наводној злоупотреби дрога и склоности да као каква ласвегаска курва „партија“ до зоре с талогом финског друштва, Русију би више требало да брину психозе Сане Марин него њенa способност за лидера у ратним временима. А фелдмаршал Манерхајм на „снежним“ обронцима колумбијског белог она извесно није.

Као што ни Ђозеп Борељ, шеф шефова дипломатије ЕУ, извесно није ни Таљеран ни Метерних. А судећи по речима које је ова пуњена кнедла лично изговорила (this dumpling’s own words), он није ни Сергеј Лавров, руски дуговечни министар иностраних послова и полиглота значајног реномеа. Борељово спорење са Лавровом је у томе што Лавров ужива широко међународно уважавање, па је све што он каже вест, док је Борељ, као и Маринова, ту само да лепо изгледа и да припази да му бели прах увек остане сув.

Ђозеп Борељ (Фото: Гети)

Реалан проблем овде је, како сам приметио и у Токију, што Русија и Кина, као и САД, Британија, Француска па чак и сићушна Ирска, дају тежину свакој журци на којој се појаве, док Борељова ЕУ то није у стању најпре јер, за разлику од Лавровљеве Русије, ЕУ испод хаубе нема баш ништа, зато што јој баш ти преплаћени и неспособни каријеристи попут Бореља и оне ужасне фон дер Лајенове (awful von der Leyen woman) седе за кормилом. Они су као „двојац без кормилара“, једнако као што су то и Маринова без својих печурака, или Зеленски и Хантер Бајден без скијашких падина колумбијске белине без којих нису нигде приспели (without the Colombian ski slopes to prep them up). Они нису никакви лидери. Они су, како сам то у свом претходном чланку објаснио, тек пуке слушкиње и улизице најгорих Американаца са Белтвеја (Beltway – вашингтонска обилазница – пренесено (увредљиво и искључиво) – политички и друштвени свет престонице Вашингтона – прим.прев).

А у најбољем случају управо таква је и Лиз Трас, будућа британска премијерка, која је пред руским министром Лавровом показала заиста шокантно непознавање украјинске и руске географије, да је то вероватно месецима био извор поруге руских и украјинских ђака и њихових наставника географије. Но, у њену одбрану мора се рећи и то да је она одувек била само обичан ситан политички шићарџија, започевши политичку каријеру као антимонархиста у Либерално-демократској странци (коју је основала сама МИ5) пре но што се увалила у промонархистичку Конзервативну странку. А то је онда по мало чини сличном пашчету коргију, краљичином љубимцу који ће по краљичином тепиху потрчати за сваким ко му да кекс.

И као што свако с тророгим шеширом није Наполеон, тако ни копирање одевања и уштогљеног стила пређашње британске конзервативне премијерке Маргарет Тачер не чини Лиз Трас лидером, поготово не лидером Тачеркиног калибра. И ако постоји политичар који би требало да копира Тачеркин уштогљени стил, онда би то био кловн принц Зеленски (игра речи са Clown-Crown Prince – принц престолонаследник – прим.прев) или какав други кретен из позоришта који би био знатно ваљанији кандидат.

Међутим, није исто бити лидер и изигравати лидера како то чине Трас, Марин, Борељ или Зеленски. Зато што су политички лидери попут Лаврова или Валида ал-Муалема (Walid al-Moallem), недавно преминулог министра иностраних послова Сиријске Арапске Републике, каљени на сасвим другачији начин, годинама, достигавши врхунац у свом послу. А како су и озбиљне дипломате, то за собом остављају уважавање какво они којима су падине колумбијског белог домаћи терен за себе никад не би могли очекивати – баш зато Борељу и остаје само да кука док они раде на склапању мира уместо учесника  журки под „шифром 420“ које нису друго до забран марионета ЦИА-е у Хелсинкију, Бриселу, Вестминстеру и у (с правом тако названој) Белој кући.

Мој галантни херој

Постоји још нешто што сви прави лидери и они који им се клањају морају признати, а то је да дипломате попут Лаврова и Муалема верују и теже нечем вишем од  врећица колумбијског кокаина, шаргарепе којом ЦИА маше пред носевима својих европских магараца. Када сиријски ратници певају о својој оданости Богу, Сирији и Асаду, то не значи да је њихов систем веровања искључив и  једнодимензионалан, него да песмом сажимају све што те величанствене хероје мотивише да се боре, па и да у тој борби гину.

И премда песма Mo Ghile Mear, Мој галантни херој, дирљиво оплакује пораз јуначких бораца Лепог принца Чарлија (Bonny Prince Charlie’s heroic forces) који су се у бици код Калоден Мурa (Culloden Moor – вресом обраслo побрђе) супротставиле Британцима, она има посебну дубину и зато што оплакује брисање с лица земље дотадашње друштвене, културне и војне инфраструктуре шкотских и ирских кланова од стране потоњег британског режима.

Стога, кад год чујемо да Асад мора да оде, или да Путин мора да оде, или Чавез, Кастро или било ко други кога НАТО узме на нишан, није у питању ништа лично против свих тих „лепих принчева чарлија“, већ нови покушај НАТО да с њима с лица земље избрише и сваку друштвену, културну и војну инфраструктуру коју сваки од тих лидера оличава. А да је Лепи принц Чарли заиста био декадентан и размажени париски денди, како га је британска обавештајна служба јавно блатила, онда га брђани (Highlanders), који нису марили за француске парфеме, не би ни прихватили за свога. А све то исто се подразумева и за Русију, Сирију и било које друго место и за било кога другог ко се нађе на мети НАТО.

Са скупа Г7 у Немачкој, јуна 2022. (Фото: АФП)

Џереми Корбин (Jeremy Corbyn) је одличан пример. Иако Корбин за разлику од Лепог принца Чарлија није био „момче за краља рођено“ (lad that’s born to be king), МИ5 се уплашио да би он могао постати премијер, па су и њега, као и Кена Ливингстона (Ken Livingstone), бившег градоначелника Лондона и бројне друге сасвим исправне Британце, уништили медији под контролом МИ5 и Мосадови спавачи у Лабуристичкој странци. И премда су и Корбин, Ливингстон и бројни други имали све разлоге да поверују како им је МИ5 наместио ту игру, служба није имала другог избора до да угуши свакога ко се не би уклопио у „Лолек и Болек“ (tweedledee tweedledum) политички систем Трасове.

Доналд Трамп и Роберт Кенеди млађи су примери какву врсту вођства ЦИА допушта, а какву забрањује. Кад је Трамп, као POTUS45 (President Of The United States, 45. по реду, прим.прев) био у посети Британији и Ирској, МИ5 и њима потчињене канцеларије у Ирској су обезбедиле да протесте против њега не предводе само агенти Службе, него су се нарочито потрудиле да у фокусу протеста буду приоритети МИ5, а не теме попут корупције и малверзација у локалној полицији, што би, будући да су управо то тада биле горуће локалне теме, у нормалним околностима извесно било у центру пажње и протеста против њега.

Кенедијев злочин је што је његова књига, бестселер, раскринкала Ковид-цара Фаучија и око себе искупила скептике супротстављене пројекту Ковид-19 у режији фармацеутске индустрије. Сасвим на линији са догађањима око његовог оца или стрица (који је био POTUS35), које је својевремено такође требало утишати, медији под контролом ЦИА с њим су направили исто што и са Доналдом Трампом – и њега су забранили.

Ешли Беланже једна је од оних који су предводили јуриш на Кенедија и његову „гнусну антиваксерску групу, успевши да га скрајну, срећом не и потпуно. Прочитавши и Кенедијеву књигу и животопис Беланжеове, сматрам се сасвим позваним да кажем како Беланжеова није довољно квалификована да по кратком поступку одбаци ни њега ни његову књигу. Упечатљив је велики број стручњака и људи од калибра које Кенеди у књизи цитира, и, премда је књига писана у полуновинарском а не научном стилу, сасвим је очигледно да такав труд на прикупљању података који је Кенеди обавио, и сам будући врло компетентан правник, не би требало да критикује нико осим квалификованих појединаца.

А Беланжеова извесно није таква особа. Главни адут јој је завршен једногодишњи мастер курс на МИТ-ју (Massachusets Institut of Technology) који полазнике оспособљава да „пишу као научници” (master’s in science writing). Но, писање научним стилом не чини човека научником, као што га ни тророги шешир не чини Наполеоном.

Revolver News: Суштина великих медијских кућа није профит већ утицај

ЦИА, МИТ, Руперт Мардок и други припремају новинаре (у ширем смислу) да на свој нишан узму сваког попут Кенедија или Корбина, Асада или Путина, ко би био у стању да повеже конце и све поново постави на своје место. И ма колико да ти од ЦИА финансирани блефери ни не служе било чему другом, они су ти који председавају у Белој кући, у бункеру у Хелсинкију и било где другде где брашна из Колумбије има у изобиљу.

Па како да све опет поставимо на место и повратимо контролу (reconquest) под претпоставком да, иако су многе битке изгубљене, све још увек није изгубљено? Проблем ЦИА је што је, не могући више регрутовати најбоље и најпаметније, спала на „Бригаду 420“ са Мариновом, Трасовом, Зеленским, Борељом и Хантером Бајденом, с којима ће тешко моћи одржавати фасаду. Ако хоћете да вас красе озбиљност и достојанство једног Метерниха, Лаврова или Таљерана, мораћете склонити ове болеснике, ако нећете да се трезвени политички лидери из Африке, Азије или Залива смеју у лице тим дрогираним преварантима. А ни блефери попут Беланжеове неће још дуго моћи да оваквим кокаинским зависницима ударају гланц и да их улепшавају.

Све у свему, док гледамо разне бајдене, зеленске и марине како попут коња забадају главу у колумбијско брашно, морамо остати уверени да ће огромно пожртвовање мушкараца и жена бораца Сиријске арапске армије, њихових врлих савезника с истока Европе, наша људскост коју бране успети да им донесу благодати мира које они, њихове породице и заједнице тако силно заслужују. Из гробова мученика нићи ће нови живот, нова нада и обновљено и ојачано лидерство које ће, према бесмртним речима покојног Роберта Кенедија поводом убиства Мартина Лутера Кинга, укротити људско дивљаштво, живот на овом свету учинити благим, и заменити насиље и крвопролиће, уз напор да се међусобно разумемо у саосећању и љубави.

Деклан Хејс (Извор: katehon.com)

Деклан Хејс (Declan Hayes) је ирски римокатолик, новинар и писац, до скора нарочито
ангажован око Сирије и Јапана.

С енглеског посрбио и белешку о аутору написао: Стеван БабићCategories: Посрбљено

Tags: , , , , , , , ,

3 replies

 1. Одвећ добар текст – жалио бих да сам га прескочио. Брђански и достојанствено, истинито дрзак.

  29
 2. Kokainsko-heroinski belosvetski šmrkači.
  Šmrkačice.
  Zavisnici.
  Ovisnice.

  Svi do jednoga i jedne su:
  Katolici , Protestanti i Anglikanci.
  Svi.

  Ja bih “bačio” fokus na Srpske komšijsko-regionalne balkanske zavisnike iliti ovisnike od
  bolesti zvane MRŽNJA.

  Njima nikada nije trebao kokain ili heroin.
  Njima nikada nije trebalo da “šmrču”.
  Oni su uvek “namirisali” nepogrešivo Srbe.
  Svi troje su:
  Katolici.
  Svi.

  Crno na belo.

  Danas je 03.09.2022 godine.
  Pre tačno 11 godina u Budimpešti je umro prirodnom smrću ŠANDOR KEPIRO.
  03.09.2011 godine. U 97 godini života.
  Rođen 1914 godine. U mesecu kada Mađarska napada Kraljevinu Srbiju.
  Komandant Mađarske Hortijeve žandarmerije
  LIČNO komanduje i prati BAČKI GENOCID nad Srbima janura 1942 godine sa završnicom u
  Novom Sadu kada su bacani pod LED u Dunav
  ubijeni Srbi i Srpkinje.
  4500 Srba i Srpkinja je UBIJENO za par dana
  janura 1942 godine.

  MRŽNJA.

  Crno na belo.

  Za par dana će biti “pušten” u promet jedan
  “dokumentarni” film sa imenom:
  SARAJEVO SAFARI.
  Film je snimljen i napravljen i finansiran od
  Slovenije i jednog Slovenca rođenog 1961 godine u Ljubljani.
  Igrom slučaja taj “Slovenac” je bio i direktor
  Slovenačke Državne Televizije.
  Dugo godina.
  Kratko o radnji filma.

  Godina je 1993. Sarajevo. Srbi “prodaju” u celome svetu “Srpski safari”.
  Za DEBELE pare.
  Avionima dolaze bogati iz celog sveta u Beograd a zatim ih helikopterima prevoze na Pale i dalje naravno “terenskim” vozilima do položaja Vojske Republike Srpske.
  Tu dobijaju Srpske SNAJPERE da pucaju po volji i želji par sati.
  Mete su “Sarajlije”.
  Ko “ubije” najviše “trofeja” dobija za uspomenu
  Srpsku snajpersku pušku.

  MRŽNJA.

  Crno na belo.

  Treća priča je o “patolozima” i “hroničnoj patologiji” iz Grozne Njihove.
  Kratko.
  Anno 2022 godina. Beograd. Sajam vina.
  Srbija.
  Histerična histerija se širi u njihovom TISKU i
  KRATKOVIDNICI o tome da u
  Groznoj Njihovoj NIJE održan sajam VINA već u zemlji Srbiji.

  MRŽNJA.

  Svi troje su:
  Katolici.
  Svi.

  Crno na belo.

  Nije im potreban kokain.
  Nije im potreban heroin.
  Oni imaju NOS.
  Posrbljeno i prevedeno:
  Notorno
  Osećamo
  Srbe.

  12
  2
 3. Знали смо да је Запад труо и да има кадровских проблема али после овог и још неколико сличних текстова са профилима и „подвизима“ лидера земаља колективног Запада који су се појавили у последње време пад колективног Запада је кадровски много озбиљнији него што смо претпостављали а кадровски пад је последица озбиљног пада у образовању, пада у политичким институцијма и институтима, пада у науци, пада у јавном моралу, …
  А пошто „кадрови решавају све“ како неко рече они (колективни Запад) очигледно има веома дуго да бауљају у Тамном вилајету своје пропасти.
  Нажалост имају моћ која може да загорча живот свима на планети и нека је свима нама Бог у помоћи да изађемо из овог кошмара коначног пада колективног Запада.
  Ни Путину, ни Сију ни другим лидерима од интегритета и карактера неће бити нимало лако са овим психопатама, наркоманима, битангама, …

  14
  1

Оставите коментар