Александар Вучић: Донели смо одлуку – неће бити Европрајда

Може да зове Бајден, Путин, Зеленски… неће бити промене те одлуке, држава мери безброј пута, а када пресече, одлуке државе се поштују, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић)

Ове године неће бити Европрајда, рекао је председник Србије Александар Вучић.

„Може да зове Бајден, Путин, Зеленски… неће бити промене те одлуке, држава мери безброј пута, а када пресече, одлуке државе се поштују“, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 8. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

8 replies

  1. Тек сад сам сигуран да ће „прајда“ бити..

    10
    1
  2. Овај се потпуно изгубио . Мислећи на папу рекао је Путин . Како се не сети Путина кад треба законом забранити сотонбал за сва времена ?

  3. Зашто ли смо неповерљиви када српски султан тврди да Прајда неће бити?
    Као да смо помислили да нас малкице лаже и маже онако радикално како само Он уме.
    Знамо да су уложене десетине милона € у ту Параду и да отказивање повлачи одређене трошкове и то не само финасијске већ и озбиљне политичке.
    Парада је осмишљена да покаже да је Србија згажена земља и да је српска елита потпуно пропала и спремна да се намести ЛГБТ+ елити из света да ураде са њима оно што желе … да српску елиту …. ОВЕРЕ.
    Ако су они (српска политичка елита) пристали на ОВЕРУ ми грађани Србије нисмо а то повлачи неке озбиљне политичке последице.

    10
  4. Искуство је показало да му се може вјеровати. Ријеч му има тежину.

  5. “145 европарламентараца позива Брнабићеву и Вучића да омогуће да се Европрајд одржи по плану” – http://www.nspm.rs/hronika/pismo-145-poslanika-ep-aleksandru-vucicu-i-ani-brnabic-pozivamo-vlasti-srbije-da-odrze-evroprajd-po-planu.html

    Чини ми се да би било умѣсно да јавни радници Србије овѣм поводом за промѣну подрже српске власти сличним писмом (али са супротним прѣдзнаком) упућеним посланицима Европског парламента, са симболичних 290 потписника.

    У писму би европарламентарцима била скренута пажња на чињеницу да на Космету јужно од Ибра већ пуне 23 године стотињак хиљада Срба живи у правим правцатим концентрационим логорима, које они умекшано називају “енклавама”, гдѣ им је и у оквирима тѣх логора под заштитом КФОР-а чак и кретање крајње ограничено, пошто свако мало нѣком Србину запале шталу, каменују кућу или га једноставно прѣтуку – о кидисању на нѣјач, убиствима, вађењу органа да и нѣ говоримо… Да је половини милиона крајишких избѣглица, стотинама хиљада избѣглица из БХ Федерације и с Космета скоро 30 година узурпирана имовина, ускраћена сва права итсл. Скренути им пажњу да је народ у Србији због тога дуги низ година огорчен. Затѣм изразити запрепашћење, како њиховим вишегодишњим ћутањем поводом тог безакоња, тако и упорством у борби за права ЛГБТQ+ групације, чија бројност је у Србији на нивоу статистичке грѣшке, а њихова тобожња “угроженост” практично ниједним валидним примѣром нѣје документована, истаћи колико је такво понашање уврѣдљиво и безочно, колико угрожава ионако крхки поредак у земљи – и остало у том смислу и тону.

    Писмо прѣдати свѣм домаћим и западним гласилима која су обрађање европарламентараца објавила.

    Нѣко упућенији ће процѣнити колико би било умѣсно понудити такво писмо на потпис посланицима српске Владе и Српске листе.

    12
  6. Ма чврст је к’о стена. Ни пред великанима света не сагиње главу. Али прод’о је **** 6. вршиоцу дужности 3. заменика, 4. потпредседника, 2. пододбора помоћног резора за додатне и рекреактивне делатности америчке амбасаде, па сад нема смисла да испадне већа изнузрица него што јесте.

    7
    1
  7. @Гремлин

    “Нѣко упућенији ће процѣнити колико би било умѣсно понудити такво писмо на потпис посланицима српске Владе и Српске листе.”

    А ја бих додао, и Синоду СПЦ.

    Наравно, шалим се. Сигуран сам да би Синод ставио свој потпис на такво писмо без оклевања, одмах након потписа америчког и британског амбасадора.

  8. @Марк Еугеникос
    Без шале: Синод и владике као потписници су овдѣ искључени. Оваква писма су ствар свѣтовњака.

    Прва мѣста на списку бих по могућству дао онѣм јавним личностима које “идејно” нагињу једном Чедомору ******* или ***** Расрбљановић – уз услов да, осѣм личног пристанка и титуле, имају задовољавајућу прѣпознатљивост у медијима. Хтѣли ми то или нѣ, таква су правила игре, нѣчија прѣпознатљивост је битнија од стварних личних и друштвено корисних достигнућа. Ваља искључити личне сујете. С тѣм што мѣсто на списку нѣћете понудити нѣкој карлеуши, јер је ни најшира публика нѣ доживљава као “академског грађанина”. Ваљда се нађе бар нѣко подесно име, нѣје ваљда Ћирјаковић једини “покајник”, посебно сад, кад се зло оголило и разобручило.

    Боље би, наравно, било да је писмо са српске стране дошло прѣ писма европарламентараца. Ми вечито РЕАГУЈЕМО на туђе нѣподопштине, умѣсто да их благоврѣменим потезом прѣдухитримо, и себе стављамо у подређени положај. Али шта је – ту је, било какав одговор је бољи од било каквог ћутања. Иако је читава прича с писмом у суштини нѣбитна – биће заборављена већ у октобру – али на оваквим “ситницама” се тренира властита прѣдузимљивост, отимамо се од сопствене учмалости и задате матрице. Наши противници своје битке добијају баш на “ситницама” – нѣ сањаре о својим стаљинградима или косовским биткама. Надам се да сте ме разумѣли.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading