Мевлут Чавушоглу: Низ западних земаља чланица НАТО жели да се сукоб у Украјини настави

Међу земљама Запада и НАТО-а има држава које не желе окончање сукоба… Било је и оних које су саботирале  споразум о изласку руских пољопривредних производа на тржиште, изјавио министар иностраних послова Турске

Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу (Фото: НСПМ)

Министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу сматра да низ западних земаља, пре свега европских држава – чланица НАТО-а, жели да се сукоб у Украјини настави. Он је истакао да је „било снага које су покушавале да саботирају споразуме о извозу украјинског жита“.

„Међу земљама Запада и НАТО-а има држава које не желе окончање (руске специјалне операције у Украјини)… Било је и оних које су саботирале ‚прехрамбени споразум‘ кад је реч о изласку руских пољопривредних производа на тржиште. Нећу именовати те земље, генерални секретар Уједињених нација одлично зна које су“, рекао је Чавушоглу у интервјуу за телевизијски канал Хабер глобал.

Александар Бочкарев: Енглеска преко Украјине ратује против ЕУ

Шеф турске дипломатије је, међутим, истакао да „прехрамбени споразум“ функционише без проблема, а да су до сада из украјинских лука испловила 33 брода с пољопривредним производима.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/НСПМ, 23. 8. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар