Либан: Купац одбио пристигло украјинско жито јер касни пет месеци

Пошиљалац сада тражи другог примаоца који би истоварио његов терет у Либану или било којој другој земљи, наводи се у саопштењу украјинске амбасаде на Фејсбуку

(Илустрација: Шатерсток)

Купац је одбио украјинске житарице, које су допремљене у либанску луку Триполи на броду Разони, саопштила је украјинска амбасада у Бејруту.

Одбијање купца је образложено кашњењем терета више од пет месеци, преноси Танјуг.

„Према информацијама које је доставио пошиљалац украјинског жита на броду Разони, купац у Либану је одбио да прихвати терет због кашњења по условима испоруке“, навела је украјинска амбасада на Фејсбуку.

Према овом саопштењу „пошиљалац сада тражи другог примаоца који би истоварио његов терет било у Либану или било којој другој земљи“.

Разони је први теретни брод са украјинским житом који је напустио луку Одеса у оквиру споразума о деблокади украјинских лука, а на њему је нешто преко 26.000 тона кукуруза.

Уједињене нације и Турска посредовале су у споразуму Кијева и Москве прошлог месеца, након упозорења да би заустављање украјинских пошиљки житарица изазвано инвазијом Русије на Украјину могло довести до велике несташице хране, па чак и избијања глади у појединим деловима света, наводи британска агенција.

До сада је око 243.000 тона кукуруза извезено из Украјине на седам бродова, од првог поласка 1. августа, преноси Ројтерс позивајући се на податке турског министарства одбране.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 8. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. Ako je „gladni Liban“ odbio da primi ovaj kukuruz zato što kasni, pa se sad s mukom traži ko bi to žito na kraju ipak preuzeo, onda ispada da možda i nije bilo onoliko „gladnih“ koliko je Zapad u ime svih njih zakukao. Samo kažem.

Оставите коментар