Амерички министар одбране: Борбе у Украјини у критичној фази – Русија неће издржати дуже од нас и Кијева

Руска војска је пронашла најефикаснији начин за вођење рата – такозвани ватрени талас. Осим тога, савезници Украјине су на ивици замора, пише „Њујорк тајмс“

Министри одбране САД и Украјине Лојд Остин и Алексиј Резњиков у Бриселу 15. јуна 2022. (Фото: Ив Ерман/АФП(Гети)

Борбе у Украјини су у критичној фази, а Запад ће наставити да тражи нове начине за пружање дугорочне војне помоћи Кијеву, изјавио је амерички министар одбране Лојд Остин.

„Сада је одлучујућа фаза сукоба. Стога је наша колективна подршка Украјини од виталног значаја и мора бити хитна“ – нагласио је шеф Пентагона.

И наставио: „Русија мисли да може издржати дуже и од Украјине и од нас. Али, то је само најновија погрешна процена Русије“.

Ростислав Ишћенко: Русија ће морати да почне да обара америчке сателите – светски рат близу!

Симптоматично је да је безмало идентичном проценом-упозорењем наступио и водећи дневни лист америчких либерала The New York Times.

Јер, објавио је: „Пред нама је најопаснија фаза сукоба у Украјини. Руска војска је пронашла најефикаснији начин за вођење рата – такозвани ватрени талас. Осим тога, савезници Украјине су на ивици замора“.

Исти лист је указао да је рат већ довео до огромног скока цена природног гаса, бензина и хране у Европи. И прогнозирао:

„Ако све потраје до зиме, многе породице ће морати да бирају између грејања и хране“.

Александар Бочкарев: Енглеска преко Украјине ратује против ЕУ

Да за Кијев и његове спонзоре ствари не стоје добро, указала је и пољска војна шпијунажа која је саопштила да украјинска армија има најмање 300 убијених дневно.

А британска МИ-6 упозорила је кијевску хунту да ће Русија целу украјинску „донбаску армију“ затворити у огромном котлу чији западни обод ће бити доста западније од Славјанска и Крамaторска. Тачније, да ће то бити лук извијен према Дњепру који ће спојити Авдејевку (на југу) и Барвенково (север).

А да ће потом украјинске снаге – лишене снабдевања и појачања – бити расeчене на неколико мањих ‚котлова‘ и поступно уништене.

Опрема: Стање ствари

(Факти/Искра, 21. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. Победиће онај ко има дебљи буђелар. Г7 или Рф.Коме ово није јасно нека оде до своје локалне продавнице прехране, узме шта му треба и покуша да заобиђе касу на путу ка излазу. Запад је у протекла три века створио финансијске институције и технологије, и на томе падају све дилеме око исхода рата. Крај ће бити онакав какав Г7 буде желела. Или опет да се вратим на причу о продавници?

Оставите коментар