Александар Боцан-Харченко: Постоји могућност да Србија добије додатне количине руског гаса

Када је реч о транзиту гаса, брига произилази око транзита преко Бугарске јер су веома лоши односи Москве и Софије, рекао руски амбасадор

Александар Боцан-Харченко (Извор: Печат)

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да постоји могућност допремања додатних количина руског гаса у Србију у току зиме ако у Србији буде било потреба за гасом.

„Основне количине гаса су одређене постојећим уговором, али постоји могућност додатних количина гаса у току зиме ако у Србији буде било потреба за тим. Све ће бити решено на онај исти начин као у постојећем уговору”, казао је Боцан-Харченко за београдске медије, преноси Бета.

Говорећи о снабдевању гасом казао је да је Србија добила најбољу могућу цену у садашњим условима.

Изјава Зоране Михајловић (Извор: N1)

„Основна питања су решена у оквиру уговора, цена је најбоља могућа у садашњим условима. Она погодује и Русији и омогућује развој Србије и нормалан живот”, рекао је он.

Када је реч о транзиту гаса, навео је да брига произилази око транзита преко Бугарске јер су веома лоши односи Москве и Софије.

„Што се тиче транзита он се за сада несметано одвија. Транзит иде преко земаља ЕУ, али се надамо да ће и у будућности све бити на прихватљив и пристојан начин”, додао је он.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар