Бранислав Ристивојевић: Смењен сам с места декана Правног факултета у Новом Саду због покушаја сарадње с Русијом

Студенти су ишли у Руски дом да се распитају о стипендирању, и то сам одобрио. Смењен сам јер желим да успоставим сарадњу са Русијом, а иначе сарађујемо са свим државама, и са Немачком, рекао Ристивојевић

Бранислав Ристивојевић (Фото: Јутјуб)

Савет Правног факултета Универзитета у Новом Саду сменио је декана ове високошколске установе проф. др Бранислава Ристивојевића.

– Смењен сам јер сам желео да успоставим сарадњу с Руском Федерацијом у области образовања – рекао је за Новости сада већ бивши декан Правног факултета у Новом Саду проф. др Бранислав Ристивојевић.

Олаф Шолц: Србија да се прикључи санкцијама против Русије, услов за ЕУ међусобно признање Београда и Приштине

Ристивојевић појашњава да су студенти овог факултета ишли у Руски дом да се распитају о условима добијања стипендије са асистентом који је већ боравио у Русији као стипендиста.

– Ја сам то одобрио и смењен сам зато што желим да успоставим сарадњу са Русијом, а иначе сарађујемо са свим државама, сарађујемо и са Немачком – истиче Ристивојевић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 7. 7. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

6 replies

 1. Поштовани професор није смењен због тога . То је био само повод који је Савет правног факултета чекао већ неко време . Сви нормални људи у Новом Саду знају да они професора „ вребају ” већ неко време . Одлука је чисто политичка , на миг одозго . Он је изузетно паметан човек , прави Србин и што је „ најгоре ” храбро износи своје ставове који су увек правно „потковани ” . Ситуација у којој власт још не уводи санкције Русији искључиво због притиска народа , само је допринела овој одлуци јер су толико нервозни да би уједали од муке . Овог пута је жртва професор кога би требало подржати бар као г. Ковића који се налазио у нездравој ситуацији када је био изложен шиканирању од стране власти која је преко својих пиона иначе анти Срба спречавали његов избор за сталног професора . Подвлачим , ово је чисто политичка одлука нездравих људи . Изузетно безобразан чин .

  70
  1
 2. Срамота је да се професори патриоте шиканирају у Србији. То указује на окупацију не само наше садашњости већ и наше будућности. Потребно је подржати професора на сваки начин!

  23
 3. Ako ovako se nastavi ko je sledeci? Domacice koje prave sharlotku ( Ruski kolac sa jabukama)

  20
 4. Savet pravnog fakulteta u Novom Sadu je SMENIO
  dekana pravnog fakulteta Novi Sad, prof. dr. Branislava Ristivojevića.

  Razlog je:

  Odlazak grupe studenata u Rusku ambasadu, sa profesorom koja se TUMAČI kao PODRŠKA Rusiji.

  Crno na belo.

  Godina 1948 Srbija Crveno komunističko jednoumlje.

  Zvalo se INFORMBIRO.

  Ljude obične ( ne profesore ) šalju na Goli otok samo ako bilo šta kažu o Rusiji. Dobro.

  95% običnih ljudi na Golom otoku su bili OBIČNI SRBI.

  Crno na belo.

  Godina 2022 Srbija Novi Sad.

  Ponovo je INFORMBIRO.

  Unuci Crvenog komunističkog Srpskog jednoumlja rade isto što i njihovi dedovi.

  Danas se oni zovu:

  Građani Evrope. Evropejci

  Građani Sveta. Svetski.

  Građani Zapadne Inkvizicije JEDNOUMLJA.

  Profesor Branislav Ristivojević ima LEPO SRPSKO ime i prezime.

  Ime Srpsko BRANISLAV govori SVE.

  Ime Srpsko MILOŠ govori SVE.

  Profesor Branislav Ristivojević se PRIDRUŽIO profesoru Milošu Koviću.

  Građani ( bezidentitetski ljudi) NEPOGREŠIVO znaju ko je SRBIN.

  Pitanje za sve Srbe i Srpkinje je:

  Znamo li MI ko su GRAĐANI.

  Znamo li MI gde su GRAĐANI.

  Hoćemo li i želimo li MI da NJIH SMENIMO već jednom za SVA vremena u Majci Srbiji.

  Sve za Prof. Branislava Ristivojevića.

  Ništa za Savet pravnog fakulteta Novi Sad i GRAĐANE.

  21
  2
 5. Pravi srpski rodoljubi ni u kom slucaju nisu saradnici nikakvih stranih ambasada, ma kako se one nazivale. A pod gornjom grupacijom podrazumevamo kolabiracionizam u svom punom svetlu. Jer, u danasnjem turbulentnom vremenu Srbija mora ostati dosledna svojoj nezavisnosti i svom putu i putu nasih predaka koji su cak i kamenovali rusko poslanstvo kada su izigrali nasu knezevinu Srbiju za vreme jos Obrenovica, pa sve do ratova na tlu bivse i trule Jugoslavije, kada su, po recima ruskog ambasadora u Hrvatskoj, slatibiz Rusije 1995 g. sistemi S-300! Tako, da je, ako zbog toga, ovaj profesor sa pravom smenjen. Sada ako se toliko zalagao za sadasnju, vidimo kakvu Rusiju, neka ode u Moskvu i sigurno ce mu odmah ustupiti mesto direktora na jednom od Kremaljskih univerziteta. A moze postati i upravnik lenjinovog muzeja, gde se ljubomorno cuva lesina ovog slovenomrsca, i po Putinovim recima, “njegov les nije les, vec su to mosti kao u pravoslavnih svetitelja”, koji ce jednog dana ponovo vaskrsnuti i opet uspostaviti SSSR. A do tada, njegov namesnik u crvenorossiji, ostaje on – Putin!

  21
 6. @Antikolaborant

  А колико си ти веран свему ономе што су комунисти уништили (и тамо су почетком тридесетих имали намеру да направе руску латиницу) види се по томе како пишеш. А оно што пишеш је прилично лош изговор за ову смену. Да, „аташеи за културу“ су у амбасадама обично људи неких служби али где друго отићи осим у амбасаду (или културни центар ако га има) да се из прве руке обавестиш о свему што има везе са неком земљом па и са стипендијама које њене институције дају? Добар део друштва, медија и културе нам је под управом људи, стипендиста или „стипендиста“ који су били, јесу и биће на вези и/или на буџету разноразних страних амбасада, невладиних владиних организација и разноразних института који су испоставе обавештаних служби. Али је проблем када је та амбасада руска. То је оно смехотресно позивање на сувереност разних чанака и остојића који се суверености Србије сете само када је Русија у питању.

  14
  1

Оставите коментар