Драгослав Пакић: И вук самотњак сит и 60% оваца на броју

Сада смо поново своји на своме а туђин на нама. Само да не кренемо из крајности у Украјину. Зелени без алтернативе, Зеленски ни у сну

Драгослав Пакић (Фото: Јутјуб/Снимак екрана)

Тишина, која је правила несносну буку, већ је иза нас. Тресла се Гора, није се родио Мило.

И вук самотњак је сит и 60% оваца је на броју.

Сада смо поново своји на своме а туђин на нама.

Ових дана моја унука је са успехом, у року и на државним јаслама, завршила ЕТФ. Хтео бих, али не знам како да јој се одужим. Носим се мишљу да јој за почетак купим један докторат па се распитујем да ли неко зна има ли их негде на распродаји и по пониженим ценама.

Уколико је неко спреман да ми понуди решење за муку која ме тренутно опхрвава, скромно указујем на чињеницу да нисам ни министар, ни мини стар. Више сам звезда падалица. Толико о ценама.

Наду за повољан исход тренутне забринутости за правилан однос деде према унуци дају ми наши зелени покрети и њихова подршка пијачним продавцима који су кренули у отворену борбу против фискалних каса. Неће да плаћају порез и то ти је. Као да су, Боже ме сачувај, неки адвокати. У томе их здушно подржавам јер се надам да бих, уз њихову несебичну помоћ, могао да обавим куповину назначеног доктората без акциза и пореза на промет.

Протест пијачних продаваца (Фото: BetaPhoto/Амир Хамзагић)

Све у свему, мислим се, на добром сам коридору. Као, уосталом, и већинска Србија.

Добра је одлука, кад је већ трговина у питању, да се забрани извоз брашна. Ако би га распродали, на шта би се смејали?

Само да не кренемо из крајности у Украјину.

Зелени без алтернативе, Зеленски ни у сну. И ми глумца за трку имамо.

Зелени су ме, кад смо већ прешли на причу у бојама, пријатно изненадили својим општим познавањем рада свих институција које, осим Газеле, апсолутно ништа не раде нити ичему користе. Газела је, дакле, закон. Као и раскрсница код Параћина која је изабрана управо због чињенице да су Параћинци најуспешнији шнајдери јер су столећима доказивали да све што зашију морају да опарају одакле им и долази заслужено поносно име.

У стручним мишљењима из области рударства, зеленима нема равних. Знају све детаље екстракције литијума из минерала јадарит и скрећу пажњу на оправдане опасности које прете да пониште воду, ваздух и земљу. До таквог сазнања су дошли много пре него озлоглашени Рио Тинто, који се још увек налази у фази полуиндустријског истраживања најцелисходније и најсигурније технологије за овакав пословни удружени злочиначки подухват.

Као непобитан доказ разумевања зелених у све врсте рударских марифетлука (чим се ту ради нешто испод земље посла мора да нису чиста) једна активисткиња из западне Србије гласно опомиње:

„Они се спремају да у овом делу Србије организују истраживања злата. Знају ли они да ће наша деца удисати сумпорну киселину?!“

Откуд баш сумпорна киселина и како ли се она удише ваљда знају само деца која, као и свака деца, не морају баш знати шта је то сумпорна киселина и како се она правилно удише.

Извор: Снимак екрана

У међувремену, енглески пријатељи доставили на Космет лаке противтенковске ракетне системе Џавелин и NLAW као превентивну заштиту њеног краљичиног височанства од напада из Ирана. То је разбеснело престолонаследника, принца Чарлса, који је поништио свој тестамент у коме је написао: „Мама, написао сам тестамент – све остављам теби.“

Принц, наиван као сваки Чарлс, нема појма о сазнању до кога је дошао директор ЦИА, Вилијем Бернс, по коме се Путин налази у очајном стању и размишља, уколико је за такав напор уопште способан, да употреби тактичко нуклеарно оружје ограничене снаге. Нешто као осиромашени уранијум. Због тога су ракетни системи на Космету од непроцењиве вредности за очување света оваквог каквог га је удружени Запад створио за сва времена и за свакодневну једнократну употребу.

Извор: Глас Српске

У очекивању другог круга председничких избора у Француској, француски бирачи су у недоумици да ли да се определе за Макрона, који је за јачу Европу и антируски став, или за Марин ле Пен, која је за реформу ЕУ и боље односе са Путином. Одговор се очекује из неочекивано откривеног оловног саркофага из XIV века, кога су радници, који раде на отклањању последица пожара Нотр Дам, случајно пронашли дубоко укопаног у темеље париске катедрале. Сматра се да се у саркофагу налазе и инструкције за избор председника Француске као и детаљи за улазак Србије у Европску унију.

Као што се види, потпуно је оправдана бојазан да би Србија и овог пута могла остати ускраћена за толико очекивану шаргарепу. Шаргарепа не успева ни у обичном а камоли у оловном саркофагу.Categories: Сатиристика

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Сјајни Пакић. Као и увек.

    9
    2

Оставите коментар