Израел после две године укида обавезу ношења маски у затвореном

Откако су маске постале обавезне у априлу 2020. године Израелци су морали да их носе у затвореном простору све време, осим током десет дана у јуну прошле године, када је та рестрикција накратко укинута

Извор: НСПМ

ЈЕРУСАЛИМ – Кабинет премијера Израела Нафталија Бента најавио је данас да ће се обавеза ношења маски у затвореном простору, једна од малобројни преосталих рестрикција уведених због пандемије корона вируса, укинути у суботу у 20.00 часова.

Како је наведено због пада морбидитета Бенет и министар здравља Израела Ницан Хоровиц су се договорили да се укине и та рестрикција која углавном није ни поштована.

Маске ће међутим још увек бити обавезне „на местима где је велики потенцијал за заразу”, као што су болнице, домови за старе и авиони. Они који иду у карантин такође морају носити заштитну маску.

Званичник Фајзера: Вакцинација у Израелу нам је била нека врста лабораторије

Одлуку о престанку важења те обавезе мора још да одобри одбор за здравље израелске скупштине (Кнесета).

Откако су маске постале обавезне у априлу 2020. године Израелци су морали да их носе у затвореном простору све време, осим током десет дана у јуну прошле године, када је та рестрикција накратко укинута, пре него што је брзо поново уведена због раста броја случајева инфекције, јавља Бета.

У Израелу број оболелих, новозаражених, озбиљних и смртних случајева од ковида-19 опада из недеље у недељу.

По подацима министарства здравља тренутно је 32.480 активних случајева заразе корона вирусом, а хоспитализвано је 222 људи у озбиљном стању. Од почетка пандемије у Израелу је преминуло 10.647 људи.

Број који показује колико особа може да зарази једна заражена је 0,75. Када је тај број већи од један зараза се шири, а ако је испод она се повлачи, подсећају израелски медији.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар