Нова.рс: Лекари у Финској одбили да оперишу хокејаша јер је Рус

Много земаља се окренуло против Русије и на различите начине јој „удара контру“ на разним пољима, а Финци су одлучили да се то односи и на лекарске услуге према руским грађанима

Извор: НСПМ

Млади руски хокејаш из клуба Салават Јулаев одбијен је у Финској, пошто клиника није хтела да га оперише само због националности.

Познато је да је Русија пре нешто мање од два месеца извршила инвазију на Украјину и од тада траје рат две државе.

Много земаља се окренуло против Русије и на различите начине јој „удара контру“ на разним пољима, а Финци су одлучили да се то односи и на лекарске услуге према руским грађанима.

Минхен: Директорица клинике „због Путина” одбила лијечење пацијената из Русије, накнадно саопштено да то није званичан став

Клуб из КХЛ лиге, који је годинама сарађивао са финским лекарима, сада се нашао пред „зидом“, пишу „Чемпионат“ и руски медији.

Николај Валујев, некадашњи боксер, а данас званичник руске Думе, каже да ту нема етике.

„О каквој етици ми ту причамо? Свака приватна клиника може из ма којих разлога да одбије интервенцију, али ако се то ради само на основу националности једног хокејаша, онда је то кршење свих етичких стандарда. Могли су бар да измисле да је доктор болестан“, рекао је Валујев.

Опрема: Стање ствари

(Нова.рс/НСПМ, 14. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. СА ЛА ВАТ, СА ЛА ВАТ, У-ФА, У-ФА :))))))) Салават Юлаев (ucesnik Pugacovljevog ustanka) tim za koji ja navijam u KHL :))))))

  6
  2
 2. Ovaj minus je dao neki iz Tatarstana :)))) „Зелёное дерби“, Salavat, Ufa – AK Bars (Snezni leopard) Kazanj, Baskortostan-Tatarstan!

  7
  1
 3. Nije imenovan igrac, ali se dvadesetogodisnji Rodion Amirov vratio iz Nemacke u Ufu, posle sestonedeljnog lecenja tumora na mozgu i vraca se na led !!!!

Оставите коментар