Петер Стано: Брисел очекује да се Србија усклади са санкцијама ЕУ Русији

Портпарол ЕУ потврдио да је Брисел увео пети пакет санкција против Русије и да је Србија, као и сви други партнери ЕУ, позвана да се усклади са сваким пакетом санкција

Петер Стано (Извор: Снимак екрана)

Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је да Брисел очекује од Србије да се усклади са санкцијама ЕУ Русији или уведе сличне националне мере, због руске агресије на Украјину и додаје да ће ЕУ доносити важне одлуке за Србију на основу привржености Београда вредностима и принципима Уније.

„Разговарамо са Србијом у оквиру приступних преговора, као и кроз различите контакте – од експерата до највишег политичког нивоа. Процес је у току, а наши партнери у Србији, као и други, врло су свесни колико је ово питање важно за ЕУ“, каже Петер Стано.

На редовној конференцији Европске комисије за медије у Бриселу, Стано је потврдио да је ЕУ данас увела пети пакет санкција против Русије и да је Србија, као и сви други партнери ЕУ, позвана да се усклади са сваким пакетом санкција.

Црна Гора увела санкције Русији

Ради се о „веома важном питању онемогућавања војне машинерије Кремља да настави са бруталном нелегалном агресијом против Украјине“, оценио је Стано.

Он подсећа да су лидери ЕУ са самита у марту позвали све земље да се ускладе са ЕУ санкцијама и то „посебно у случају када је угрожен међународни поредак заснован на правилима“.

„То очекујемо од земаља које желе чланство у ЕУ и тврде да су засноване на истим принципима и вредностима као ЕУ“, каже Стано.

Он подсећа на правила приступног процеса о „постепеном усклађивању“ земаља кандидата са целокупним законодавством Уније, укључујући и спољну и безбедносну политику, и наводи да се процене тога врше кроз различите контакте и извештаје о томе „где се заостаје или очекује више напора“.

Виола фон Крамон: Избори нису били ни слободни ни поштени, Србија ће платити цену ако не уведе санкције Русији

„ЕУ и земље чланице ће важне одлуке за ове земље доносити на основу њихових одлука, усклађивања, и декларација о солидарности и опредељености да се одбране вредности и принципи ЕУ“, закључује Стано.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/РТС, 8. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Obaveštavamo GLASNOČITAČA unapred napisanog
  teksta, dobro plaćenog SLOVAKA, katolika, inače PAPAGAJA, ptice koja DANAS dominira na NEBU EUrobe, gde su ptice zvane SOKOLOVI i ORLOVI odletele na ISTOK i JUG, gde MOGU da SLOBODNO LETE i KLJUCAJU, da je KONAČNO i NAJZAD
  Srbija UPRAVO DANAS, usaglasila BAR jednu, ali VRLO VAŽNU sankciju, za NE SLOBODNO letenje IZNAD
  SRPSKOG PLAVOG NEBA, a to je:

  Sletelo 6( šest) KINESKIH plavih TEŠKIH ptica na
  Nikolu Teslu.
  Teret se ZOVE:
  FK-3.

  Služi za SKIDANJE, nepozvanih PTICA GRABLJIVICA,
  sa neba. Na zemlju.

  VIDLJIVIH.
  i
  NEVIDLJIVIH.

  Crno na belo.
  Naručeno. 2018 godine.
  Plaćeno. 2019 godine.
  Isporučeno. 09.04.2022 godine.
  Cena.
  220 mil. Eura.
  3 baterije.
  4 rakete. + 4 rakete ( u rezervi).
  Posada 5 članova.
  DOMET. 100 km. Po daljini.
  DOMET. 27km. Po visini.
  Jedna SALVA, tri PTICE, grabljivice PADAJU.

  Dobra vest.
  Fala bogu.

  SVE ZA SLOBODNO SRPSKO PLAVO NEBO.

  Akcija. 1.

  Skupljajmo pare za S-400.

  Akcija. 2.

  Skupljajmo pare za S- 500.

  ZA SSPN. ( slobodno srpsko plavo nebo).

  ODMAH.

  SADA.

  SOKOLOVI.

  SRPSKI.

Оставите коментар