Желидраг Никчевић: Четврти рајх против СПЦ

Да нисмо тако дуго дресирани подмуклом западњачком, тобоже антикомунистичком пропагандом, знали бисмо да Совјетски Савез није ратовао само са Трећим рајхом, већ управо са Хитлеровом Европском унијом

Желидраг Никчевић (Извор: Искра)

Кад је недавно Европски парламент својом Резолуцијом означио Српску Православну Цркву као „узрочника напетости међу етничким групама на Западном Балкану како би распирила сукобе и поделила заједнице“, и још додао да наша Црква притом „промовише Русију“, било је доста чуђења и негодовања, а ја сам помислио да је то у ствари добра вијест.

Европски парламент: Забринути смо што СПЦ промовише Русију

Зашто? Па зато што после таквих сулудих оптужби коначно спадају све геополитичке маске и много јасније нам се указује судбоносна разлика између добра и зла. Наше слијепо идеализовање Европе и њених „демократских“ установа заслужило је баш овакав суноврат. Другим ријечима, да су се умјесто марљивог преписивања бриселских агенди савремени Срби мало озбиљније позабавили историјом, знали би да је већ било неколико покушаја стварања идеалне Европске уније. Последњи покушај, који је скоро успио, био је Хитлеров. Хитлерова Европска унија.

Да нисмо тако дуго дресирани подмуклом западњачком, тобоже антикомунистичком пропагандом, знали бисмо да Совјетски Савез није ратовао само са Трећим рајхом, већ управо са Хитлеровом Европском унијом. Као што пише Слободан Антонић: „разлика између Хитлера и Енглеза, заправо, била је тек у томе што је Хитлер брутално најављивао да ће да уради – а и опослио је колико је стигао – оно што су други западњаци радили спорије и суптилније, оно што се нису још усудили да предузму, или пак оно што нису ни били у могућности да ураде“.

Слободан Антонић: Беле колоније – Србија и Русија под окупацијом (2019)

У своје вријеме Константин Мељник-Боткин, шеф специјалне службе Француске у доба Де Гола, легенда међународне обавјештајне заједнице, у једном од својих последњих интервјуа, кад је већ био у пензији, рекао је, обраћајући се Русима: „Не будите у заблуди, Французи вам никад неће опростити што сте разбили њиховог вољеног Наполеона прије 200 година.“

По свему што данас видимо, јасно је да Европска унија у цјелини, а не само Њемци, никад неће опростити Русији што је разбила Хитлера. Зато што је цијела Европа легла под Хитлера и једини који могу рећи да су у тој борби стајали раме уз раме са Русима јесу – Срби. Сви остали су и те како сарађивали са Хитлером. А ми смо тог Хитлера побиједили. Европска унија нам то никад неће опростити.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 5. 4. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Предпостављам да је овај чланак г Никчевић писао потресен ратнохушкачком пропагандом НАТО пакта, јер му се у задњем пасусу омакло неколико нетачности.

    3
    13

Оставите коментар