Москва покреће истрагу о оптужбама Кијева за злочин у Бучи

Украјинске власти и медији поделили снимак, наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, на којем се виде тела погинулих која леже на путу, а за која Кијев тврди да су цивили

Тело на улици града Буча за које Кијев тврди да су цивили (Фото: Ројтерс)

МОСКВА – Главни руски истражитељ наредио је данас покретање званичне истраге поводом украјинских „провокација” након што је Кијев оптужио руску војску за убиства цивила у граду Буча. Александар Бастрикин, шеф руског истражног одбора, наредио је да се отвори истрага поводом намерног ширења „лажних информација” о активностима руских оружаних снага у Бучи, наведено је у саопштењу одбора.

Украјинске власти и медији поделили су снимак, наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, на којем се виде тела погинулих која леже на путу, а за која Кијев тврди да су цивили. Министарство одбране Русије саопштило је да су све фотографије и видео материјали које је објавио Кијев „провокација” и да све време док је Буча била под контролом руских снага ниједан локални становник није страдао у насилним акцијама, пренео је Танјуг.

Министарство је истакло да су све руске јединице напустиле Бучу 30. марта, а да су јужне делове града, укључујући стамбена насеља, украјинске трупе гранатирале даноноћно из артиљерије великог калибра, тенкова и вишецевних ракетних система.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 4. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. Ето, удворичко понашање Путина према Западу и његова крени-стани тактика у Украјини им је “даровала” њихов Рачак. Претпостављам да је следећа пропагандна станица Запада Руска Сребреница. Обоје лажи као и са Србима, али то Западу није битно – битан је пропагандни ефекат.

  У међувремену, изгледа да је Путин попустио још једанпут и да снабдева Запад гасом не за рубље, већ за евре: Шта је истина о застоју гаса за рубље? – Анти-Империја
  https://anti–empire-com.translate.goog/what-is-the-truth-on-the-gas-for-rubles-standoff/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sr&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp

  1
  3
 2. Ово изгледа као Рачак, Маркале…. Режисери из исте школе. Истина њих не занима. Слободне земље морају градити своје социјалне информативне мреже јер су ове које се у Србији данас користе у рукама западних глобалиста.

  10
 3. Ето, удворичко понашање Путина према Западу и његова крени-стани тактика у Украјини им је „даровала“ њихов Рачак. Претпостављам да је следећа пропагандна станица Запада Руска Сребреница. Обоје лажи као и са Србима, али то Западу није битно – битан је пропагандни ефекат.

  1
  4

Оставите коментар