Погођен камп са српским војницима у мировној мисији у Сомалији

У гранатирању није било повређених, а свих шест припадника Војске Србије су добро и настављају да професионално и одговорно извршавају своје задатке

Извор: Википедија

Интернационални камп за смештај међународних снага у главном граду Сомалије Могадишу, у којем су смештени и припадници Војске Србије ангажовани у мировној операцији ЕУ за обуку безбедносних снага Сомалије, погођен је пројектилима из минобацача калибра 82 милиметра, а у том напада није било повређених, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Два пројектила су пала унутар кампа, а три у непосредној близини.

У гранатирању није било повређених, а свих шест припадника Војске Србије су добро и настављају да професионално и одговорно извршавају своје задатке.

У кампу су предузете додатне мере заштите како би се осигурала безбедност свих припадника међународних снага.

Одмах по пријему вести о догађају, начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Желимир Глишовић разговарао је са старијим националним представником у мисији, пуковником Драганом Крстићем, који је га је известио да су сви припадници Војске Србије безбедни, мотивисани и посвећени реализацији додељених задатака, пренео је Танјуг.

Војска Србије у мисији Европске уније за обуку безбедносних снага у Сомалији (ЕУТМ) ангажује штабног официра на дужности шефа санитетске службе и петочлани медицински тим који је задужен за примарну здравствену заштиту особља у мисији.

Генералштаб Војске Србије непрекидно прати ситуацију у свим мировним операцијама у којима су ангажовани припадници Војске Србије и у сталном је контакту са нашим контингентима, додаје се у саопштењу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Фала богу да им је Сомалија важнија и ближа од колевке! Сто створења, сто погледа.

Оставите коментар