Александар Вучић: Нема оправдања за НАТО агресију, на Милошевићевом месту бих другачије поступио

Треба увек опростити и бити за сарадњу, НАТО је важан због КиМ, али мора да постоји сећање и поштовање према жртвама, истакао је Вучић

Фотодокументација „Политике”

НОВИ САД – Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да нема оправдања за НАТО агресију и да су они кривци за напад 1999. године, али да би да је он био на месту Слободана Милошевића другачије поступио.

„После неколико дана бих то прекинуо, макар својом оставком или било чиме. Предуго је 78 дана мрцварења земље која није имала шансу да се одбрани и чекања да нам неко други помогне, а знали смо да нам нико други неће помоћи”, истакао је Вучић у интервјуу за РТВ.

Он је подсетио да су Руси гласали и за санкције против Србије, требало је да знамо и да ће се повуци са КиМ и да је Русија тада са Јељцином била слаба.

Вучић је указао да онај ко води земљу мора да брине како да сачува народ.

Наводи и да се не би сагласио да је Милошевић крив, јер је крив онај ко је земљу напао, крив је НАТО, али сматра да је Милошевић морао другачије да процени ствари и да одлуке донесе брже и да смањи штету да би спасао део економске и путне инфраструктуре и да би спасао животе.

Извор: Политика

„Али, лако је бити генерал после битке”, приметио је Вучић и додао да свакога дана размишља о најтежим сценаријима.

„Зато када гледам сукоб на истоку Европе питам се зашто неки људи не размисле добро о последицама”, додао је.

Вучић је рекао и да су отклоњене неке последице НАТО бомбардовања, али да се не могу вратити Бојана Тошовић, Милица Ракић, Сања Миленковић и још 79 деце.

„Треба увек опростити и бити за сарадњу, НАТО је важан због КиМ, али мора да постоји сећање и поштовање према жртвама”, истакао је Вучић и додао да је задовољан што већ седам, осам година са Републиком Српском обележавамо страдање нашег народа.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

10 replies

 1. Oprostiti SAMO može POJEDINAC.

  Saradnja SAMO može ISTO za ISTO.

  ZABORAVITI NIKADA.

  NIKOME.

  ZA VEKE VEKOVA.

  Što se tiče SRPSKE VEČITE PAMETNE REČENICE:

  Da se JA pitam, JA bih TO drugačije URADIO.

  Odgovor za SVE Srbe i Srpkinje od Svetoga Save pa do danas i nadalje je:

  Lako je biti PAMETAN posle.

  I na kraju svih krajeva:

  Uvek nastoj ODMAH da VRATIŠ lopticu na protivnički
  teren, oprostite, na NEPRIJATELJSKI teren.

  VIŠESTRUKO.

  UZASTOPNO.

  STALNO.

  DA SE ZNA.

  I KADA SE MISLI DA SE NE ZNA.

  POGOTOVO.

  TADA.

  18
  3
 2. Треба увек опростити и бити за сарадњу са НАТО јер је важан за КиМ. Русима нема шта да опростимо и нису важни за КиМ па због тога треба прекинути сарадњу са њима. Да ли је то мислио али није казао ? Ко њега више схвата озбиљно ???

  26
  1
 3. Човек који је у време бомбардовања био министар за информисање сад као просипа ову причу. Мало је рећи да има ђон од образа. Нема тај ни образ, ни кичму, ни душу. Он је …. од човека.

  30
  1
 4. Kakav moron, kada bi barem malo manje pricao onda bi ga neko mozda I vise cenio. Sta on u stvari kaze? Fakticiki, da bi on bio za potpisivanje predaje u Rambujeu koja podrazumeva i odricanje od Kosova! To je isto ono sto I Draskovic prica. Onda ne bi mostovi bili poruseni ali bi sada Nato bio svuda po Srbiji, pljackao I silovao jer bi bili izvan zakona. I Srbija bi morala da snosi sve troskove njihovog boravka. I sada bi se spremao napad na Rusiju iz Srbije. I imali bismo mnogo biolaboratorija koje bi vrsile testove and Srbima. Bili bismo u goroj situaciji nego Ukrajina. A sto se tice bombardovanja, AMerikanci po sopstvenom priznanju vise nisu znali sta da rade. Ali su poceli nemiri u Beogradu I svadje oko vode na izvorima. Peta kolona u Beogradu je pocela da podriva sopstvenu drzavu sto se jasno pokazalo 5.oktobra. Milosevic je mislio da ce uspeti da smiri situaciju na nacin na koji je to uradio umesto da izdajnike zgazi kao vaške. Eto, te vaške do dana danasnjeg podrivaju svoju drzavu a mnoge su se zapatile u najvisim esalonima vlasti. Nova ambasadorica u Zagrebu je samo jedna karikaturalna ilustracija.

  30
 5. Константин Малофејев каже: напустио нас је Чубајс симбол ере понижења…Вучићу дај оставку и повуци кандидатуру да и нама сване зора. Да и ми кажемо прошла је ера понижења Србије.
  Даће Бог.

  21
  1
 6. Смешно вам је што стварно изађе из фрижидера? То се у маркетингу зове “напад на притужбу” и једна је од најефикаснијих техника која га чини још привлачнијим и симпатичнијим јер се представља као неко ко увиђа своје мане и нема комплексе. Због тога се увредама о сендвичарењу и устима као да су усмине, не постиже апсолутно ништа и то ваља знати. Може га победити само неко ко понуди нешто боље, а обзиром да нам је политичка сцена пуна дегенерика који немају појма о политици и геополитици ( која је важнија од националне политике и ко је не разуме нема шта да тражи било где) а остали раде за комунистичку службу/народски “удбу” а и то већински црногорску па тек онда неку другу, не палити се много, узима 55%-60% као од шалe.
  Поред свих штета које је направио, опозиција то не спомиње и излази са причом о Сребреници и тражи подршку Запада. Реално, уз такве имбециле и није тешко узети 60%.
  Нико није толико глуп да му супротстави лика попут њакца Поноша и свих тих егзотика које уз њега иду, а да озбиљно мисли да му науди.

  6
  1
 7. @образине,
  55-60% од чега?
  Сећате ли се који је Курта пре њега излазио из фрижидера и како/чиме је замењен ?

  2
  1
 8. Да, али не овај пут…
  Велика је разлика и не може на тај начин да се изврши замена.

 9. @образине,

  да појасним: ја не гледам даље од два прецедничка колена у назад. Пре тога медијска претрпаност НАТО лобистима није била ни принети овој данашњој па би и поређење у том смислу било упитно.

  Не налазим да је и тада било каква ‘разлика’ утицала на замену, ако се смена припадника једне параполитичке секције другом на местима извршилаца ‘заменом’ уопште може назвати. Углавном се и ради о простом кружењу отпадне материје.

  Сва политичка осцилација је и даље, као што сте и сами приметили, између плавог и црвеног крила службе а ту ни математика не функционише а камоли маркетиншке технике и било каква, далеко било, геополитика осим (у)кроатенске.

  Зато сам вас и питао: 55-60% од чега?

 10. @Од чега,
  подразумевао сам да се, бар овде међу читаоцима и коментаторима на Стање Ствари, зна и разуме “55-60% од чега” (баш од тога шта сте навели) 🙂 А и нисам био искључив да све, не у ужем језгру него у концентричним круговима спољашњег вибрирања сведем на “отпадне материје”, због саме људске природе ако ни због чега другог.
  Него, ово ми сад покреће друго питање, повезано свакако: Да ли је Србија, мал`те не једини простор на Земљи, где Лондон и Москва дејствују сараднички? Да ли је, први пут после више од 100 година, дошло до отпора идеји и акцији тог тандема /Танде́м (англ. tandem) — расположение один за другим/, те је дошло до застоја у “простом кружењу отпадне материје” тј смени?
  (намењен нам је био мини-рат на КиМ, где би након неуспеха /Русија се не би умешала као што се ни њима НАТО не меша у војну украјинску/ услед “народног незадовољства” дошло до смене и постављања гљИвице Дачића за председника владе јер је ес пе ес најпослушнији том тандему Лондон-Москва уз терцирање из Израела којем је ес пе ес такође увиђаван. И ту би уз то дошли политички чиниоци титоградског концерна Вијести на челу са садашњим /од пре који месец/ сувласником Ђилаш Драганом и његовим упосленицима који за плату глуме политичаре)

Оставите коментар