Украјински доктор се предомислио: Ипак нећемо кастрирати руске заробљенике

Украјински доктор Генадиј Друзенко претходно је у ТВ преносу изјавио да је „издата врло строга наредба да се сви мушкарци кастрирају, јер то нису људи, него бубашвабе”

Генадиј Друзенко (Фото: Снимак екрана/Спутњик Телеграм)

Шеф украјинског пројекта „Мобилна болница” Генадиј Друзенко који је на украјинској телевизији позвао на насиље против заробљених руских војника, објавио је на Фејсбуку да су га понеле емоције и да ипак никога неће кастрирати.

„ЗВАНИЧНО ЈЕ! Пројекат „Мобилна болница” никога не кастрира и неће.

Ово су биле емоције. Извините, молим вас. Ми спасавамо животе. Тачка”.

Украјински доктор претходно је у ТВ преносу изјавио да „Путинова техника добро гори, а лешеви путиноида смрде, иако су свакако ништавни”.

 

„Дао сам мојим лекарима упутства. Увек сам био велики хуманиста и говорио да чим је човек повређен, више није непријатељ, него пацијент. Али, сада је дата врло строга наредба да се сви мушкарци кастрирају, јер то нису људи, него бубашвабе. И, верујте, сви лекари, који су спасавали животе пацијентима… Руси ће умирати у веома великом броју”, рекао је украјински лекар.

Председник Истражног комитета Русије Александар Бастрикин наложио је да се одмах покрене кривични поступак и уради процедурална процена Друженкових поступака. Против лекара чији је став у супротности са законом, као и са нормама медицинске етике, биће расписана и међународна потерница.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 21. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар