Саветник Зеленског: Цена чланства Украјине у НАТО биће велики рат са Русијом (2019)

Ако Украјина буде хтела да постане члан НАТО-а, онда неће бити никаквог примирја, него ће то вероватно водити масовној војној операцији Русије – они ће морати да униште нашу инфраструктуру, рекао Алексиј Арестович

Алексиј Арестович (Фото: Снимак екрана)

Да рат у Украјини није ничим изазвана агресија Москве, како се то представља на Западу, потврђује и шокантан интервју Алексија Арестовича, саветника украјинског председника Владимира Зеленског из 2019. године. Интервју доказује да је украјинско руководство било потпуно свесно да ће ући у рат са Русијом.

Арестович је у интервјуу за Апостроф ТВ изјавио да ће жеља украјинског руководства да постане члан НАТО-а изазвати велики рат са Русијом, и да ће се тај рат и догодити. У том случају, по његовом мишљењу, шансе Украјине да постане чланица НАТО-а ће значајно порасти, упркос војном сукобу у земљи.

 • Ако Украјина буде хтела да постане члан НАТО-а, онда неће бити никаквог примирја, него ће то вероватно водити масовној војној операцији Русије. Јер ће онда они морати да униште нашу инфраструктуру, да сравне све за земљом, рекао је Арестович.

Вили Вимер: Украјина жртва планова НАТО да сломи Русију

Русија ће ући у директан сукоб са НАТО-ом? 

 • Не са НАТО-ом, они морају да нас униште пре него што уђемо у НАТО. Ми тако уништени нећемо Алијанси да будемо интересантни. Са 99,9% сигурности могу да кажем да ће цена нашег чланства у НАТО бити велики рат са Русијом. А ако се не учланимо у НАТО, Русија ће нас прогутати за 10-12 година. То је раскрсница на којој стојимо.

Шта је боље? 

 • Учлањење у НАТО као резултат победе над Русијом.

Шта значи велики рат са Русијом? 

 • Ваздушни удари и напад копнених трупа које су распоређене на граници, опсада Кијева. Покушаће да опколе наше снаге око Доњецка, извешће напад са Крима и напад из Белорусије. Оснивање нових народних република, диверзије, напад на кључне инфраструктурне објекте, ваздушни напади. Укратко, прави рат. И вероватноћа да он избије је 99,9 посто.

Када?

 • Најкритичније године су од 2020. до 2022, одговорио је Орестович.

Овај интервју и текући догађаји потврђују тезу да је украјинско руководство било потпуно свесно шта ће се десити због питања чланства Украјине у Северноатлантском савезу.

М. Ђорђевић

(Вечерње новости, 15. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Исти рецепт за Зеленског и Кривокапића. Овај руским, онај српским гласовима узео власт.

  11
  1
 2. Zelensky je samo pobednik Dancing with the Stars 2006.

Оставите коментар