РОСУ упала у више српских кућа у Штрпцу, Севцу и Брезовици

Под изговором наставка некакве акције под називом ‘Брезовица’ око 15 припадника РОСУ, дугим цевима упереним у старце и жене претресали су српске куће и блокирали рад општине, каже Петар Петковић

Фото: Политика

Више до зуба наоружаних и маскираних припадника косовске полиције РОСУ, упало је јутрос нешто пре шест сати у више српских кућа у Штрпцу, Севцу и Брезовици.

Они су истовремено упали и у зграду Привременог органа општине Штрпце и према информацијама са терена и даље се налазе у поменутим објектима, саопштио је директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић.

„Под изговором наставка некакве акције под називом ‘Брезовица’, око 15 припадника РОСУ, дугим цевима упереним у старце и жене претресали су српске куће, узнемиравали мештане, блокирали рад општине и возилима ометали функционисање нормалног живота”, навео је Петковић.

До ове акције, наглашава, долази дан пред обележавање Погрома над српским народом на КиМ 17. марта 2004. године и показује да акција нема везе ни са каквом наводном борбом против корупције него је једини циљ да се застраши српски народ, унесе немир у српске средине и преостали Срби на овај начин протерају са својих вековних огњишта.

У прилог томе сведочи и чињеница да су албански политичари и претходну акцију темпирали на Бадњи дан, баш уочи обележавања Божића, најважнијег празника Срба, рекао је Петковић, преноси Танјуг.

Упркос овим бестијалним притисцима, нагласио је он, Срби на Косову и Метохији неће се поколебати ни сломити, и „наставићемо да чувамо мир и стабилност у ова кризна времена која су задесила Европу и свет”.

С друге стране, наводи се у саопштењу, очигледна је намера и Аљбина Куртија и његових послушника да испровоцирају неодмерену реакцију српског народа и изазову нову дестабилизацију прилика на терену.

„О најновијој провокацији усмереној према Србима на КиМ, обавестићемо и све међународне представнике јер такозвани обрачун с корупцијом не сме бити изговор за застрашивање и малтретирање српског народа који ионако живи у отежаним и специфичним условима”, навео је Петковић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар