Бил Гејтс планира да паметне телефоне замени електронским тетоважама

Идеја Гејтса је да електронске тетоваже имају многобројне могућности које ће у потпуности заменити паметни телефон. Тетоваже ће изгледати као мали сензори на кожи, а тренутно су у фази развоја

Бил Гејтс (Фото: AP Photo/Mark Schiefelbein)

Сувласник „Мајкрософта“ Бил Гејтс најавио је да ће паметни телефони ускоро постати прошлост, јер ће их заменити електронске тетоваже које се у танком слоју наносе на кожу.

Софтверски магнат, инвеститор и филантроп Бил Гејтс постао је својеврсни гуру нове реалности у којој човечанство живи. У новом пројекту предвидео је нову врсту технологије која ће заменити паметне телефоне.

Америчка биотехнолошка компанија „Chaotic Moon“, производи електронске тетоваже, у којима се прикупљају и анализирају подаци који се налазе у људском организму.

Како се наводи из компаније, добијени подаци користиће се у медицинске сврхе, како би била омогућена боља превенција болести и побољшање физичке спремности.

Тетоваже ће изгледати као мали сензори на кожи, а тренутно су у фази развоја и ради се на њиховом унапређењу.

Идеја Била Гејтса је да електронске тетоваже имају многобројне могућности које ће у потпуности заменити паметни телефон.

Електронска тетоважа је у фази развоја. Познато је да ће се наносити на кожу малим сензорима и трекерима који шаљу и примају информације преко специјалног мастила које проводи струју.

Када ће се поменути производ појавити на тржишту није наглашено, али се зна да Бил Гејтс са својим тимом интензивно ради на пројекту.

Опрема: Стање ствари

(Marca.com/Globalnews/РТС, 12. 3. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Lici na kraj…..zig zveri….ko ga ne bude imao nece moci nista da kupi ni proda?

    8
    1

Оставите коментар