Протојереј Андреј Ткачов: У Украјини денацификујемо, у Русији изводимо на чистац пету колону

Ракета која је погодила кијевски ТВ торањ истовремено је погодила и „Дожд“ и „Ехо Москве“. И тамо и овамо влада тотална лаж, идентичним текстом. Идентична русофобија

Протојереј Андреј Ткачов (Фото: Соња Ракочевић)

Ипак су Украјинци и Руси један народ, па утолико све што се сад дешава у Украјини радикално утиче на унутрашње поделе у Русији. Ми не само што њих денацификујемо, него и код себе изводимо на чистац пету колону. Ракета која је погодила кијевски ТВ торањ истовремено је погодила и „Дожд“ и „Ехо Москве“. И тамо и овамо влада тотална лаж, идентичним текстом. Идентична русофобија. И требало је да се догоди нешто архи-огромно, да би се власт досетила и укључила државнички мозак.

Погођени торањ у Кијеву (Извор: Инстаграм)

Постоји још много проблема. На пример, нацистичке идеје у Украјини проповедају и руски људи. Иванови и Воробјови. Просто зато што су били одбачени од Отаџбине, лишени здраве самоидентификације, без икаквог историјског осећаја, а тамо су им испирали мозгове од јутра до вечери. Сад Русија мора поново да размотри свој однос према Русима – и у својој земљи и преко границе. Кокетирање са космополитизмом је злочин. И јуче је то био злочин, а данас нарочито. Русе у иностранству сад ће да малтретирају и прогоне. Многи ће се вратити, и то је правилно. Наш загрљај за њих мора бити отворен.

Протојереј Андреј Ткачов: Онима који се данас стиде што су Руси

Под условом да је спремна да се потруди у својој кући, огромна земља као што је Русија може се насмејати свакој изолацији. Руке су ту, технологија је ту, а ако ње нема, ту су бистре главе. Ту су рудна богатства… Само треба променити однос према слободном раду, према личној иницијативи, према охолом Западу и његовим трулим „надљудима“, према садејству власти и народа, према елитама, заљубљеним у вавилонску Блудницу. Све је то неопходно мењати. Даће Бог, час је куцнуо.

Превод: Ж. Никчевић

Наслов и опрема: Стање ствари

(Искра, 3. 3. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Бог даће, куцнуо је час !

  26
 2. Био сам понижен и беспомоћан када сам због НАТО пакта морао да напустим Косово и Метохију на којем моја породица им корене од пре ко зна колко векова. Био сам понижен и беспомоћан када је то исто НАТО пакт урадио Србима, православцима у Босни, бомбардовали па протерали само из Сарајева 170 000 исто је било и у Хрватској, НАТО бомбардовао, подупирао и обучавао Хрвате па протерао 500 000 Срба. Шта рећи до век катастрофе за Србе а све у режији запада и њихове песнице НАТО пакта, можда је и срећа што смо несвесни, некад чак и незаинтересован да схватимо колика нас је катастрофа задесила.
  Зликовци туку а нигде противудара – до пре 7 дана! Да се ограничи, жао ми је што је рат између Словена, православаца али ми срце игра од радости што су браћа једнородна Руси маљем и старом ударили право на шапу с канџам коју је НАТО пружио на ту земљу, ту исту гнусобну шапу која је нама зло наносила.

  31
 3. Руси могу сами, али ми не. А пета колона је код нас већа, а запад ближи. Да не верујемо у Бога, песимизам би нас самлео.

  25

Оставите коментар