Зеленски тражио да Израел буде домаћин преговора Русије и Украјине

Дефинитивно треба да променимо место састанка и верујемо да би Јерусалим могао да буде добро место за то, казао украјински амбасадор у Израелу

Руско оклопно возило у Украјини (Фото: Инстаграм)

ТЕЛ АВИВ – Украјински председник Володимир Зеленски затражио је од израелског премијера Нафталија Бенета да буде домаћин и да помогне у преговорима између Украјине и Русије, изјавио је данас за Си-Ен-Ен украјински амбасадор у Израелу Јевгениј Корнијчук, преноси Танјуг.

„Наш председник верује да је Израел једина демократска земља која има одличне односе и са Русијом и Украјином, као и да би могао да буде домаћин тих преговора”, казао је Корнијчук.

Он је казао да би Јерусалим био боље место него Минск, где су се прошли пут одржали разговори, јер је Белорусија близак савезник Русије, а Украјина не верује у легитимитет актуелног лидера Белорусије Александра Лукашенка.

Владимир Зеленски: Ватикан би био идеално место за дијалог о Донбасу

„Дефинитивно треба да променимо место састанка и верујемо да би Јерусалим могао да буде добро место за то”, казао је Корнијчук.

Што се тиче одговора Израела на тај захтев, амбасадор је рекао да се та земља „није сложила, нити је одбила ту опцију, већ је разматра, што је позитиван знак”.

Бенетов портпарол није коментарисао ове наводе, које је први објавио израелски канал Кан 11.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар