Грегор Гизи: САД се не одричу ни литра нафте из Русије, али уводе санкције на Сјеверни ток за Њемачку

Политички интерес Зелених и привредни интерес САД да нам овде продају гас из шкриљаца брка се с међународном политиком, сматра немачки посланик из странке Љевица 

Грегор Гизи (Фото: Frederic Kern via http://www.imago-imag)

(RT, 23. 2. 2022)

Посланици њемачке Скупштине Грегор Гизи и Севим Дагделем из странке Љевица критиковали су одлуку њемачке владе о обустављању Сјеверног тока 2. Таквом одлуком се „политички интерес Зелених и привредни интерес САД да нам овде продају гас из шкриљаца брка с међународном политиком”, сматра Грегор Гизи, представник за штампу посланичког клуба Љевице за спољне односе.

„За мене је ријеч о злоупотреби већ и зато што, с друге стране, САД ни за литар не смањују увоз нафте из Русије, свог другог највећег увозника.”

Грегор Гизи: У актуелној украјинској влади седе очити фашисти

Пуштање у рад Сјеверног тока 2 у медијима у Њемачкој углавном се представља као једнострано руски интерес, стварајући тако привид да је логично увести санкције Русији његовим обустављањем.

Сличног става је и Севим Дагделен: „Обуставом Сјеверног тока 2 Њемачка ради против себе. Посљедице тога у виду експлозије цијене гаса сносиће потрошачи у Њемачкој.”

Грегор Гизи: Очекивано да се Путин позове на Косово, а ви госпођо Меркел кажете да је ситуација другачија

Једини који ће зарадити од такве одлуке, глупе и у погледу климатске заштите, је индустрија гаса из шкриљаца у САД, „која сад Европи може уваљивати свој прљави и прескупи гас, који иначе не би био конкурентан руском.”

С њемачког посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

Оставите коментар