Руска Дума: Циљ операције да се сачувају животи грађана на територији Луганска и Доњецка, између осталог и грађана Русије

Након обраћања руководства ЛНР и ДНР за помоћ, председник донео одлуку о спровођењу специјалне војне операције, подвукао заменик шефа Комитета за одбрану Државне думе Андреј Красов

Фото: Спутњик/Владимир Федоренко

Циљ специјалне војне операције је заштита грађана Доњецке Народне Републике (ДНР) и Луганске Народне Републике (ЛНР), као и Руса, а председник Русије Владимир Путин је то јасно истакао у свом говору, изјавио је за Спутњик заменик шефа Комитета за одбрану Државне думе Андреј Красов.

Он је истакао да је главни циљ и задатак специјалне операције „да се заштите, сачувају животи и здравље грађана који живе на територији ЛНР и ДНР, између осталог и грађана Русије”.

„Председник Русије Владимир Путин је јасно и конкретно данас означио оне циљеве које је поставио. Након обраћања руководства ЛНР и ДНР за помоћ председник је донео одлуку о спровођењу специјалне војне операције”, подвукао је политичар.

Председник Русије Владимир Путин ноћас је у специјалном обраћању грађанима Русије саопштио да је донео одлуку о покретању специјалне војне операције у Донбасу. Шеф државе истакао је да планови Русије не укључују окупацију Украјине.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 24. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар