Предраг Кон: Да имамо 80 одсто вакцинисаних и ми бисмо били близу укидања мера

Од 12 до 18 година смо испод пет посто вакцинисаних, не можемо да се поредимо са земљама где је то више 60 одсто, рекао епидемиолог и члан Кризног штаба

Предраг Кон (Извор: НСПМ)

Епидемиолог Предраг Кон рекао је данас да Србија не може да се пореди са земљама које укидају мере против ширења корона вируса, у којима је вакцинисано скоро 90 одсто становништва.

Кон је за РТС изјавио да би и Србија, када би 80 одсто становништва било вакцинисано, била код укидања мера, какве су ковид пропуснице за угоститељске објекте након 20 часова. Он је изнео податак да је у Србији проценат вакцинисаних старијих од 18 година, „негде на 59 одсто”, док је око 50 одсто вакцинисаних против корона вируса у односу на укупан број становника.

Проценат вакцинисаних у Србији на дан 20.2.2022. (Извор: Гугл)

„Од 12 до 18 година смо испод пет посто (вакцинисаних), не можемо да се поредимо са земљама где је то више 60 одсто”, рекао је Кон. Он је казао да је продужени сретењски распуст у просвети дао резултате и да је у београдским основним и средњим школама 25 пута смањено заражавање.

„У наредном периоду очекује се и даље пад обољевања, али са почетком школа видећемо да ли ће тај пад бити као до сада, или ће се успорити”.

„Школе су доказале да су безбедно место, укупно око четири посто је позитивно деце школског узраста, од свих тестираних”, казао је Кон, преноси Бета. Он је додао да „постоји заблуда за омикрон стелт и за омикрон” да нису толико опасни, и додао да „за невакцинисане старије и оне који имају неке хроничне болести и омикрон може да буде смртоносан”.

Предраг Кон: Слажем се са Билом Гејтсом

„Делта соја још има, али мора јасно да се каже да је доминантан омикрон. У неком периоду имали смо од 100 посто испитиваних узорака, сви су били омикрон, после се вратило на 90. Сада апсолутно доминира омикрон и не треба да се заваравамо да оно што је тешко да је то делта”, рекао је Кон.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

 1. Potpuno podržavam vakcinaciju mladih. Narod koji toleriše ovakvu gamad ne zaslužuje da se prokreira

  2
  16
 2. “Кризни Шваб” је узнемирен,

  Тајни снимак са задње седнице

  http://extension.msstate.edu/sites/default/files/news/2017/20171013_transport_strickland.jpg

  |Када се опраси крмача, и уколико је невреме, непогода, киша, снег и мећава,
  када Огладни, у стању је да поједе и своје Чедо, а да не излази из брлога|

 3. Da imamo 80% oni bi rekli kad bismo imali 90% onda bismo ukinuli mere! A da imamo 90 onda bi rekli da ce ukunuti mere ako imamo 100% itd. Igranka bez kraja i konca…

  22

Оставите коментар